Facebook αυτόματη μεταφορά εικόνων στο Google Photos

Συνεργασία Facebook – Google και όχι μόνο: Η μεταφορά φωτογραφιών δεν είναι εύκολη. Είναι πολύ δύσκολο να μετακινήσετε φωτογραφίες από ένα κοινωνικό δίκτυο σε ένα άλλο ή κάποιο αποθηκευτικό χώρο. Όμως το Facebook και η Google απόφάσισαν να κάνουν τα πράγματα ευκολότερα, αφού πια επιτρέπουν την αντιγραφή των φωτογραφιών σας από το Facebook στην υπηρεσία Photos της Google.

Είναι ο πρώτος καρπός ενός έργου ανοιχτού κώδικα, του Προγράμματος Μεταφοράς Δεδομένων (Data Transfer Project), που έχει σαν στόχο να κάνει πιο εύκολη την μετακίνηση των φωτογραφιών και άλλων μεταξύ των πλατφορμών των εταιρειών: Apple, Google, Facebook, Microsoft και Twitter.

Ο στόχος είναι να διευκολυνθείτε εσείς, ο τελικός χρήστης, και να διαχειρίζεστε καλύτερα τα σας.

Όταν αναφέρουμε τα δεδομένα σας, εννοούμε τις φωτογραφίες ή τα βίντεο, που έχετε ανεβάσει στο Facebook. Με ένα νέο εργαλείο, θα μπορέσετε να τα μετακινήσετε εύκολα. Όμως δεν θα μπορείτε να μεταφέρετε εικόνες και βίντεο που σας περιέχουν, αλλά τις έχουν δημοσιεύσει άλλοι.

Η “νέα” λειτουργία δεν είναι νέα για όλους τους χρήστες αφού λειτουργεί για ορισμένους χρήστες στην Ιρλανδία από τα τέλη του 2019.

Προς το παρόν, μπορείτε να μεταφέρετε μόνο τις φωτογραφίες σας από το Facebook στο Google Photos. Από προεπιλογή, ο κάθε λογαριασμός του Google Photos διαθέτει 15 GB αποθηκευτικού χώρου. Αν χρειάζεστε περισσότερα, μπορείτε να αγοράσετε 100 GB για 1,99$ το μήνα ή 19,99$ το χρόνο. Αν είστε επαγγελματίας φωτογράφος ή δεν μπορείτε να σταματήσετε να τραβάτε selfies, μπορείτε να νοικιάσετε μέχρι και 30TB αποθηκευτικού χώρου.

Η υπηρεσία Google Photos μπορεί να αποθηκεύσει εικίνες με ανάλυση έως και 16 , και διαθέτει ενσωματωμένα εργαλεία ς φωτογραφιών καθώς και ένα online επεξεργαστή.

Για να μετακινήσετε τις εικόνες σας στο Facebook στο Google Photos, συνδεθείτε στο Facebook. Στις ρυθμίσεις σας στο Facebook θα δείτε στα δεξιά της οθόνης σας το “Your Facebook ”. (Μπορείτε να πάτε άμεσα από εδώ)

Facebook

Εκεί θα δείτε στην δεύτερη επιλογή στο κέντρο της οθόνης το “Transfer a Copy of Your Photos or Videos”
Θα σας ζητηθεί να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας στο Facebook.

Μόλις το κάνετε θα ανοίξει η επόμενη σελίδα που θα σας επιτρέψει να μεταφέρετε τις εικόνες σας. Προς το παρόν επιτρέπει την μεταφορά μόνο στην υπηρεσία Google Photos.

Facebook

Στη συνέχεια, θα πρέπει να συνδεθείτε στην Google και να δώσετε στο Facebook την άδεια να ανεβάσει τις εικόνες σας στη βιβλιοθήκη φωτογραφιών σας στην Google. Τέλος, κάνετε κλικ στο Confirm Transfer, και η μεταφορά θα ξεκινήσει.

Η μεταφορά δεν θα είναι γρήγορη, ειδικά αν έχετε πολλές εικόνες. Ωστόσο, είναι ένα αρκετά πρακτικό εργαλείο και πολύ εύκολο στην χρήση.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).