DVD Screeners απαγορεύτηκαν από την Oscar Academy

Τέρμα στα DVD Screeners; Η Oscar Academy ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι τα DVD και τα Blu-Ray screeners θα απαγορευτούν από την επόμενη τελετή απονομής των Oscar.

Αυτό σηματοδοτεί το τέλος μιας μακρόχρονης , όχι μόνο στην κινηματογραφική επιχείρηση, αλλά και στις πειρατικές ιστοσελίδες που ανέβαζαν τα DVDscr. Βέβαια το ότι τα Oscar DVD Screeners μπορεί να περάσουν σύντομα στην ιστορία, αυτό δεν σημαίνει ότι οι διαρροές των screener είναι παρελθόν.

DVD Screeners

Η Oscar Academy πραγματοποιεί την τελετή παράδοσης των βραβείων της χρονιάς. Η τελετή καλύπτεται ευρέως στον τύπο και αναμένεται από τους cinefiles σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τις εβδομάδες που προηγούνται της τελετής απονομής των βραβείων, οι πειρατές περιμένουν με αγωνία τις διαρροές των screener.

Τι είναι τα screener; Ένα DVD Screener δημιουργείται για κάθε υποψήφια ταινία για Oscar, και αποστέλλεται στα μέλη της Ακαδημίας. Κατά την διαδρομή αυτή συνήθως υπάρχει κάποια διαρροή και οι ταινίες καταλήγουν στα χέρια των πειρατών, και προβάλλονται στα α εκατομμυρίων ατόμων.

Οι διαρροές στα sites έχουν σαν tag το “DVDscr”, που αναφέρεται στη μορφή προέλευσης του DVD.

Η τεχνολογία παράδοσης των ταινιών στα μέλη της Ακαδημίας φυσικά θεωρείται ξεπερασμένη, την εποχή του streaming, αφού τα DVD Screeners εξακολουθούν να αποστέλλονται στους ενδιαφερόμενους μέσω υ.

Φέτος θα χρησιμοποιήσουν και πάλι το παραδοσιακό ταχυδρομείο για την αποστολή, αλλά μετά την επερχόμενη τελετή των Oscar, όπως ανακοίνωσε η Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών αυτή την εβδομάδα ότι τα screeners δεν θα επιτρέπονται το 2021.

“[Η] 93η σεζόν βραβείων θα είναι η τελευταία χρονιά που θα επιτρέπεται η διανομή DVD screeners. Αυτές οι αποστολές θα σταματήσουν το 2021 για την 94ή απονομή βραβείων”.

Τα Oscar ακολουθούν το μονοπάτι που χάραξε η Emmys, ηο οποίο έκανε τη μετάβαση φέτος. Σύμφωνα με την Ακαδημία, η μετάβαση αποτελεί μέρος των προσπαθειών της για τη βιωσιμότητα. Τα νέα μέτρα συμπεριλαμβάνουν επίσης την απαγόρευση των CD ς, των έντυπων σεναρίων, των προσκλήσεων σε χαρτί και άλλων που πιθανώς βλάπτουν το περιβάλλον.

Η απαγόρευση των screeners από μόνη της θα εξοικονομήσει πάρα πολλά χρήματα στην Ακαδημία, αν σκεφτεί κανείς την δημιουργία δεκάδων χιλιάδων δίσκων και την αποστολή τους σε όλη τη Αμερική.

Η δεν αναφέρεται από την Ακαδημία, αλλά η μετάβαση σημαίνει ότι το περίφημο tag “DVDscr” μάλλον θα εξαλειφθεί.

Το αν η πειρατεία θεωρείται παράγοντας για αυτή την παραμένει υπόθεση. Ορισμένοι insiders πιστεύουν ότι η ψηφιακή κρυπτογράφηση είναι ένα πολύ ασφαλές μέσο για τον νέο τρόπο διανομής, αλλά είναι υπό συζήτηση.

Μπορεί να υπάρχουν λιγότερες ευκαιρίες διαρροής κατά την διαδικασία της διανομής, αλλά είναι γνωδτό ότι οι streaming πλατφόρμες μπορούν να παραβιαστούν εύκολα. Έχουμε δει ήδη αρκετές ταινίες από διαδικτυακές πηγές (για παράδειγμα η πειρατική ομάδα EVO κυκλοφορεί από πέρυσι ταινίες από streaming πλατφόρμες).

“Η κρυπτογράφηση DRM είναι αστεία. Έχουμε έναν λογαριασμό με τρεις και υπήρχαν αρκετά MP4 έτοιμα να αποκωδικοποιηθούν” δήλωσε η ομάδα EVO στο Torrentfreak.

Το αν το streaming είναι ασφαλέστερο από το ταχυδρομείο μένει να το δούμε στην πράξη. Το ασφαλέστερο συμπέρασμα όμως προς το παρόν είναι, ότι η πειρατεία πιθανότατα θα παραμείνει ανεξάρτητα από τον τρόπο διανομής.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).