5 είδη software για να κρατήσετε τον υπολογιστή σας ασφαλή

Ποια software χρησιμοποιείτε στο σύστημά σας; Οι χρήστες υπολογιστών αντιμετωπίζουν σήμερα μια ατελείωτη σειρά απειλών. Είναι αυτοί που προσπαθούν να κλέψουν τα δεδομένα τους, καθώς και εκείνοι που κατασκοπεύουν κάθε ενέργεια που κάνουν στο διαδίκτυο.

Με όλες αυτές τις διαφορετικές απειλές, μπορεί να είναι δύσκολο να γνωρίζετε ακριβώς πώς να διατηρήσετε τον υπολογιστή σας , ειδικά επειδή κανένα εργαλείο δεν σας προστατεύει από τα πάντα.

software

Σε αυτό το άρθρο, θα περιγράψουμε τα 5 είδη εργαλείων για την ολοκληρωμένη προστασία του υπολογιστή σας.

1. Antivirus Software

Το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε για την προστασία του υπολογιστή σας είναι η εγκατάσταση του καλύτερου λογισμικού προστασίας από ιούς. Οι προγραμματιστές προγραμμάτων προστασίας για ιούς παρακολουθούν  τους πιο πρόσφατους ιούς και  την καταπολέμηση αυτών και ενημερώνουν συνεχώς τα προγράμματά τους για την προστασία του υπολογιστή σας από απειλές.

Τα προγράμματα προστασίας από ιούς είναι επίσης ως επί το πλείστον μη ενοχλητικά και δεν απαιτούν καμία αλληλεπίδραση από εσάς σε καθημερινή βάση.

Κάνουν όλη τους τη δουλειά στο παρασκήνιο. Λάβετε υπόψη ότι, μετά την εγκατάσταση ενός προγράμματος προστασίας από ιούς, πρέπει να το ενημερώσετε. Αλλά θα πρέπει να μπορείτε να αφήσετε το λογισμικό να το κάνει αυτό αυτόματα.

2. A Firewall

Τα Firewalls και το λογισμικό προστασίας από ιούς που πολλοί χρήστες νομίζουν ότι κάνουν την ίδια δουλειά με τα antivirus. Αυτό όμως δεν ισχύει. Είναι δύο ξεχωριστά εργαλεία που εκτελούν δύο ξεχωριστές και εξίσου σημαντικές λειτουργίες.

Ενώ το λογισμικό (software) προστασίας από ιούς σαρώνει αρχεία στον υπολογιστή σας για ιούς και άλλες μορφές κακόβουλου λογισμικού, ένα τείχος προστασίας σαρώνει τα δεδομένα που εισέρχονται και εξέρχονται από τον υπολογιστή σας για απειλές και επιθέσεις. Σήμερα, πολλά λειτουργικά συστήματα, όπως η τελευταία των  Windows, περιλαμβάνουν τείχος προστασίας.

3. A Virtual (VPN)

Ένα VPN προστατεύει τον υπολογιστή σας κρυπτογραφώντας και δρομολογώντας τα δεδομένα του διαδικτύου σας μέσω άλλων υπολογιστών για να αποτρέψετε την πρόσβαση άλλων στα δεδομένα σας.

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό κατά τη χρήση ασύρματων συνδέσεων όπως το δημόσιο Wi-Fi, καθώς οι κακόβουλοι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν μια ποικιλία μεθόδων για την ανάγνωση δεδομένων που εισέρχονται και εξέρχονται από τον υπολογιστή μας. Ένα VPN αποκρύπτει επίσης τη διεύθυνση IP μας, επομένως οι ιστότοποι δεν μπορούν να εντοπίσουν την τοποθεσία μας και να εισβάλουν στο απόρρητό μας.

4. Antimalware Software

Επειδή ένας ιός είναι μια μορφή κακόβουλου λογισμικού, πολλοί υποθέτουν ότι το λογισμικό προστασίας από ιούς θα τα προστατεύσει από όλες τις μορφές κακόβουλου λογισμικού.

Αυτό δεν είναι απαραιτήτως σωστό, καθώς υπάρχουν περίπλοκες μορφές κακόβουλου λογισμικού που τα προγράμματα προστασίας από ιούς δεν μπορούν να εντοπίσουν. Αυτό περιλαμβάνει ορισμένες επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing) και πολλές μορφές spyware, καθώς και νέα καινοτόμα στελέχη κακόβουλου λογισμικού.

Το antimalware δεν μπορεί να ανιχνεύσει μόνο αυτούς τους τύπους κακόβουλου λογισμικού, αλλά περιλαμβάνει επίσης προηγμένα εργαλεία για την κατάργησή τους. Είναι ένα επιπλέον επίπεδο προστασίας που μπορεί να κάνει τη διαφορά στην πρόληψη μιας επίθεσης.

5. A Privacy Browser

Δεν προέρχονται όλες οι απειλές κατά του υπολογιστή σας από hackers.Οι Advertisers συχνά εισβάλλουν στο απόρρητό σας όταν περιηγείστε στο διαδίκτυο, παρακολουθώντας τους ιστότοπους που επισκέπτεστε, ώστε να μπορούν να σας πουλήσουν καλύτερα πράγματα.

Για να ανακτήσετε το απόρρητό σας, πρέπει να εγκαταστήσετε ένα πρόγραμμα απορρήτου. Αυτό μπορεί να σημαίνει την εγκατάσταση ενός εντελώς διαφορετικού προγράμματος περιήγησης από αυτό που μπορεί να χρησιμοποιείτε, όπως η τελευταία έκδοση του Firefox ή το Ghosterly.

______________________________

Συνοψίζοντας λοιπόν, το να διατηρείτε τον υπολογιστή σας ασφαλή σε έναν κόσμο ατελείωτων απειλών, απαιτεί από εσάς να ακολουθήσετε μια προληπτική προσέγγιση στην ασφάλεια.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by Anastasis Vasileiadis

Οι μεταφράσεις είναι σαν τις γυναίκες. Όταν είναι ωραίες δεν είναι πιστές και όταν είναι πιστές δεν είναι ωραίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).