Το Google Play λανσάρει το Change the Game Design Challenge για μαθητές

Το ανακοίνωσε τον διαγωνισμό “Change the Game Design Challenge” (Αλλάξτε τον σχεδιασμό των παιχνιδιών) ο οποίος απευθύνεται σε που θα υποβάλλουν ιδέες για πρωτότυπα παιχνίδια για κινητά.

Ο Όντ Γκάντον (Aude Gandon), διευθυντής στο Google Play, δήλωσε σε μια ανάρτηση του ότι “από σήμερα, δεχόμαστε αιτήσεις για το 2020 Change the Game Design Challenge. Και με τα σχολεία κλειστά λόγω της πανδημίας πολλοί μαθητές ξοδεύουν περισσότερο χρόνο στο , οπότε ας ξεσκουριάσουμε.”

Αίτηση μπορούν να υποβάλλουν μαθητές ηλικίας 13 έως 18 ετών, και ταυτόχρονα μαζί με την αίτηση μπορούν να υποβάλουν την ιδέα τους για ένα πρωτότυπο παιχνίδι για κινητά.

Οι εγγραφές θα είναι ανοιχτές από τις 11 Μαΐου έως τις 31 Ιουλίου και στη συνέχεια το Google Play θα πραγματοποιήσει από τον Ιούνιο διαδικτυακά εργαστήρια  που θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. Εάν επιλεγούν για το εργαστήριο, οι συμμετέχοντες ομαδοποιούνται με άλλους παίκτες για ένα πρόγραμμα τεσσάρων συνεδριών, που σαν σκοπό θα έχει την ανάπτυξη παιχνιδιών που θα φιλοξενηθούν από το Girls Make Games.

Σε αυτές τις συνεδρίες, οι συμμετέχοντες θα μάθουν να σχεδιάζουν, να δίνουν ζωή και να δημοσιεύουν το παιχνίδι τους, παρέα με ειδικούς στον τομέα αυτό. Μετά την ολοκλήρωση, οι συμμετέχοντες θα κρατήσουν ένα πρωτότυπο λογισμικό του παιχνιδιού και θα λάβουν όλο το υλικό των μαθημάτων, ένα πιστοποιητικό ολοκλήρωσης και ένα νέο Chromebook για να συνεχίσουν τις φιλοδοξίες τους στην ανάπτυξη παιχνιδιών.

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για όσους είναι παθιασμένοι με τη τους και είναι έτοιμοι να χρησιμοποιήσουν τη φαντασία τους για να κάνουν τη διαφορά, είπε ο Γκάντον. Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία ανάπτυξης παιχνιδιού.

“Αν έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι χρειάζεται για να φτιάξετε ένα δικό σας παιχνίδι, απλά πείτε μας την ιδέα σας. Αν θέλετε να το παίξετε, τότε θέλουμε να την ακούσουμε”, πρόσθεσε ο Gandon.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).