Ποιοι είναι οι 3 κίνδυνοι του Online Gaming ;

Online Gaming; Στον κόσμο της σύγχρονης τεχνολογίας, δεν χρειάζεται να βγείτε από το σπίτι σας ακόμη και για τις βασικές σας ανάγκες. Μπορείτε να πάρετε τα πάντα από το σπίτι σας με ένα μόνο άγγιγμα στο smartphone ή από τον υπολογιστή σας.

Αυτό εξοικονομεί πολύτιμο χρόνο για εσάς που συνηθίζατε να περνάτε αρκετό χρόνο κάνοντάς τα. Το πιο σημαντικό είναι ότι μπορείτε να περάσετε περισσότερο χρόνο με την οικογένειά σας που σας χρειάζεται περισσότερο στον ελεύθερο χρόνο σας παρά με την τεχνολογία.

Τώρα πλέον τα παιδιά δεν πηγαίνουν στις παιδικές χαρές για να παίξουν με τους φίλους τους. Έχουν βρει ενδιαφέρον στα διαδικτυακά που μπορούν να παίξουν στο σπίτι τους. Οι νεότερες έχουν καταστήσει δυνατό να μπορούν να παίξουν αυτά τα παιχνίδια με τους φίλους τους που δεν είναι παρόντες κοντά τους αλλά είναι συνδεδεμένοι μέσω του Διαδικτύου (online gaming).

Μπορείτε να πείτε ότι είναι καλύτερο καθώς δεν έχουν καμία πιθανότητα να αρρωστήσουν λόγω της εξωτερικής ρύπανσης και των διαφόρων κινδύνων που θα μπορούσαν να συναντήσουν ενώ θα έπαιζαν έξω. Αν και όλα αυτά είναι πραγματικότητα, εξακολουθούν να υπάρχουν μεγαλύτερα προβλήματα από αυτά που φαίνονται.

Τι είναι το Online Gaming ;

Τα διαδικτυακά παιχνίδια δεν είναι τίποτα άλλο από ένα είδος βιντεοπαιχνιδιών που μπορείτε να παίξετε στον υπολογιστή ή στο smartphone σας, χρησιμοποιώντας τη σύνδεση στο διαδίκτυο. Μπορείτε να παίξετε αυτά τα παιχνίδια από οπουδήποτε αν η σύνδεση στο διαδίκτυο είναι καλή.

Τα παιχνίδια είναι γενικώς κατασκευασμένα από υπολογιστή και αλγόριθμους. Υπάρχουν πολλά διαθέσιμα παιχνίδια στο διαδίκτυο τα οποία πρέπει να τα κατεβάσετε ή να τα αγοράσετε. Είναι η σύγχρονη έκδοση των βιντεοπαιχνιδιών που έπαιζαν τα παιδιά της δεκαετίας του '90.

Γιατί επικρατεί μια κακή φήμη γύρο από αυτά ;

Υπάρχουν πολλές επιπτώσεις αυτών των βιντεοπαιχνιδιών στη σωματική και ψυχική υγεία των παιδιών. Μερικές φορές είναι τόσο σοβαρές που πρέπει να είστε σκληροί χαρακτήρες για να πείσετε τον εαυτό σας να σταματήσει παίζει. Αντιθέτως, υπάρχουν κίνδυνοι διαδικτυακών απειλών και νομισματικής πλαστογράφησης. Δεν είναι όλα τα παιχνίδια επικίνδυνα, υπάρχουν μερικά παιχνίδια που βοηθούν τα παιδιά να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους. Εδώ θα δούμε μερικούς από τους κινδύνους για την υγεία μας από αυτά τα βιντεοπαιχνίδια.

1) Διαδικτυακές απειλές

Υπάρχουν τρεις τύποι διαδικτυακών απειλών για τα παιδιά σας που θα δούμε στο  online gaming. Ο πρώτος τύπος διαδικτυακής απειλής είναι ένας online θηρευτής. Οι θηρευτές δεν είναι τίποτα άλλο από μερικά άτομα που έχουν δημοσιεύσει παγίδες σε ιστότοπους τυχερών παιχνιδιών. Τα μικρά παιδιά πατούν αυτές τις παγίδες χωρίς να γνωρίζουν και μπορούν να σας προκαλέσουν πολλές χρηματικές απώλειες.

Δεν είναι μόνο αυτό, οι θηρευτές συχνά έστειλαν ρητά μηνύματα στους χρήστες αυτών των ιστότοπων. Μπορεί να συμβεί λόγω της περιέργειάς τους και του ενθουσιασμού που ανταποκρίνονται σε οποιοδήποτε από τα μηνύματα. Τις περισσότερες φορές, αυτά τα μηνύματα είναι πηγές ιών που μπορεί να προκαλέσουν έκρηξη του συστήματος και της εισβολής δεδομένων.

Online Gaming

Μπορεί να πιστεύετε ότι μπορείτε να περιορίσετε τις δραστηριότητες των παιδιών σας στους φιλικούς ιστότοπους και τα παιδικά παιχνίδια μόνο χρησιμοποιώντας το προστασίας από ιούς γονικού ελέγχου, όμως αυτό είναι για ενημέρωσή σας ότι οι θηρευτές δεν είναι τόσο ανόητοι που δεν καταλαβαίνουν την ψυχολογία των γονέων.

Έτσι, στοχεύουν σε ιστότοπους φιλικούς για μαθητές και παιδιά για να διαδώσουν τις παγίδες τους. Πολλές φορές ενδέχεται οι συγκεκριμένοι θηρευτές να απειλήσουν το σας να παρέχει μυστικές πληροφορίες σχετικά με τις τραπεζικές σας δραστηριότητες και μπορεί να διαπιστώσετε ότι ο τραπεζικός λογαριασμός σας έχει αδειάσει. Δεν είναι όλοι οι ιστότοποι σαν το SkinWallet (ως παράδειγμα για μια ασφαλή πλατφόρμα) όπου μπορείτε να είστε 100% σίγουροι για την ασφάλειά σας.

2) Cyber Bullying

Όπως έχουμε αναφέρει προηγουμένως ότι ένα διαδικτυακό παιχνίδι μπορεί να παιχτεί με πολλούς άλλους , αν και δεν είναι φυσικά παρόντες κοντά στον κύριο παίκτη. Όπως και σε άλλα παιχνίδια, υπάρχουν και διαγωνισμοί σε αυτά τα παιχνίδια.

Όμως ο υγιής ανταγωνισμός είναι διαφορετικό πράγμα, ενώ ο διαδικτυακός εκφοβισμός έχει γίνει πολύ συνηθισμένο φαινόμενο τώρα στα διαδικτυακά παιχνίδια. Μερικά από τα παιδιά ενδέχεται να χρησιμοποιούν λέξεις κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών που δεν είναι κατάλληλες για αυτά.

Μερικοί παίκτες μπορεί να είναι καλοί στα παιχνίδια, ενώ μερικοί δεν είναι καλοί, αλλά ο καλός παίκτης μπορεί να χρησιμοποιεί καταχρηστικές δηλώσεις σε εκείνα τα παιδιά που δεν είναι τόσο καλά στο παιχνίδι. Μερικές φορές αυτά τα περιστατικά μπορεί να είναι τόσο μεγάλα που η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να χρειαστεί να εμπλακεί σε αυτό.

Online Gaming

Ενώ ο εκφοβισμός στον κυβερνοχώρο είναι ένα μεγάλο πρόβλημα στην βωμολοχία των διαδικτυακών παιχνιδιών, ταυτόχρονα ο εθισμός είναι ένας άλλος μεγάλος λόγος ανησυχίας για τον γονέα. Μερικά παιδιά εμπλέκονται τόσο πολύ σε αυτά τα παιχνίδια που ξεχνούν όλες τις άλλες υποχρεώσεις τους και συνεχίζουν να παίζουν παιχνίδια. Ο εθισμός είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα στον σύγχρονο κόσμο που μπορεί να προκαλέσει διαφορετικά σωματικά και διανοητικά προβλήματα στα παιδιά.

Μπορεί να υποφέρουν από κατάθλιψη εάν μερικές φορές χάσουν στα παιχνίδια. Μερικές φορές η νοοτροπία των παιδιών γίνεται βίαιη και μπορούν να μετατραπούν σε επιθετικά άτομα. Τα παιχνίδια είναι μερικές φορές πολύ ανάρμοστα. Αυτό επηρεάζει βαθιά τα μυαλά των παιδιών.

3) Φυσικά προβλήματα – Προβλήματα υγείας

Για να διατηρηθεί το σώμα σε φόρμα θα πρέπει να κάνουν κάποιο είδος σωματικής άσκησης που τα προηγούμενα παιδιά το έκαναν στα παιχνίδια που έπαιζαν στις παιδικές χαρές. Από τη στιγμή που τα παιχνίδια περιορίστηκαν στους υπολογιστές και τα smartphone, οι φυσικές δραστηριότητες των παιδιών μειώθηκαν στο ελάχιστο.

Online Gaming

Αυτό προκαλεί θανατηφόρες ασθένειες από την παιδική ηλικία, όπως ο διαβήτης, η παχυσαρκία, η κίρρωση του ήπατος, η χοληστερόλη, η υπέρταση και ούτω καθεξής. Η σπονδυλίτιδα, ο πονοκέφαλος, ο ίλιγγος, ο πόνος στην πλάτη, τα προβλήματα των ματιών είναι μερικά από τα συμπτώματα μεταξύ των παικτών των διαδικτυακών παιχνιδιών.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by Anastasis Vasileiadis

Οι μεταφράσεις είναι σαν τις γυναίκες. Όταν είναι ωραίες δεν είναι πιστές και όταν είναι πιστές δεν είναι ωραίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).