Facebook αγόρασε την πλατφόρμα GIPHY

Το Facebook μόλις αγόρασε τη δημοφιλή πλατφόρμα φιλοξενίας GIF GIPHY. Σε μια ανάρτηση στο blog της, η GIPHY ανακοίνωσε ότι θα ενσωματωθεί στην του Instagram.

Αν και οι δύο εταιρείες έχουν επιβεβαιώσει τη συμφωνία, δεν έχουν αποκαλύψει το ποσό. Μια δημοσίευση του Axios αναφέρει ότι το Facebook για να αποκτήσει την GIPHY πλήρωσε 400 δολάρια.Facebook αγόρασε την πλατφόρμα GIPHY

Το API του GIPHY είναι αρκετά δημοφιλές στα κοινωνικά δίκτυα. Το Facebook το χρησιμοποιεί ήδη σε πολλά από τα προϊόντα του, όπως το και το WhatsApp για την GIF. Και άλλα κοινωνικά δίκτυα όπως το Twitter, το Reddit και το Slack χρησιμοποιούν επίσης τα API του GIPHY για τις λειτουργίες τους που σχετίζονται με GIFs.

Σε μια δήλωση, ο Vishal Shah, Product VP στο Instagram, ανέφερε ότι η GIPHY θα συνεχίσει να λειτουργεί τη βιβλιοθήκη της και οι προγραμματιστές θα έχουν την ίδια πρόσβαση στα API του GIPHY όπως και πριν:

Η GIPHY θα συνεχίσει να λειτουργεί τη βιβλιοθήκη της (συμπεριλαμβανομένης και της παγκόσμιας ς του περιεχομένου της) και ανυπομονούμε να επενδύσουμε περαιτέρω στην τεχνολογία και τις σχέσεις της με το περιεχόμενο και τους συνεργάτες της μέσω των API. Οι χρήστες θα εξακολουθούν να μπορούν να ανεβάζουν GIF. Οι προγραμματιστές και όσοι χρησιμοποιούν API θα συνεχίσουν να έχουν την ίδια πρόσβαση στα API του GIPHY. Έτσι η δημιουργική κοινότητα του GIPHY θα εξακολουθεί να είναι σε θέση να δημιουργεί εξαιρετικό περιεχόμενο.

Παρά τη διαβεβαίωση του Facebook, υπάρχουν ήδη πολλές ερωτήσεις σχετικές με το και με το πώς θα διαχειριστεί το Facebook τα δεδομένα των χρηστών.

Το ιστορικό του Facebook μας δείχνει ότι η θέλει να μοιράζεται τα δεδομένα μας σε όλα τα προϊόντα της. Το ξέρουμε ήδη και το έχουμε δει στην πράξη με την ενοποίηση του WhatsApp και του Instagram και του Facebook. Έτσι, αν και το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο υπόσχεται ότι θα διατηρήσει τα πράγματα ως έχουν προς το παρόν, θα πρέπει να περιμένουμε ότι όλα θα αλλάξουν λίγα χρόνια.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).