Windows 10 KB4556799 : προκαλούν προβλήματα ήχου, απώλεια δεδομένων

Τα Windows 10 KB4556799 είναι μια ακόμη ενημέρωση που αποδείχθηκε προβληματική για ορισμένους χρήστες. Το KB4556799, το οποίο είναι μια σημαντική ενημέρωση , προκαλεί ήχου και προσωρινή απώλεια δεδομένων. Δείτε πως να διορθώσετε τα σφάλματα.

Το ξέρουμε ότι την ίδια ιστορία την έχετε ακούσει σχεδόν σε κάθε νέα ενημέρωση των Windows. Προβλήματα αμέσως μετά τη εγκατάσταση του update, σιγά το σπουδαίο νέο.

Όμως εμείς οφείλουμε να το αναφέρουμε κάθε φορά που συμβαίνει: Οι χρήστες που εκτελούν την ενημέρωση των Windows 10 Μαΐου 2019 και την ενημέρωση Νοεμβρίου 2019 αναφέρουν ότι η ενημέρωση KB4556799 είναι προβληματική με ένα ευρύ φάσμα αποτυχιών, όπως χαλασμένο προσαρμογέα ήχου, προσωρινό προφίλ χρήστη, μπλε οθόνη και ακόμη και ένα μη ενημερωτικό σφάλματος κατά την διαδικασία της εγκατάστασης.

Αυτά τα προβλήματα φαίνεται να διαφέρουν από άτομο σε άτομο και δεν επηρεάζει κάθε εγκατάσταση των Windows 10. Σύμφωνα με αναφορές χρηστών, τα Windows 10 επαναφέρουν όλες τις διαμορφώσεις του προγράμματος οδήγησης ήχου και καταργούν ακόμη και το πρόγραμμα οδήγησης ήχου της Realtek. Άλλοι σημείωσαν ότι οι συσκευές ήχου τους δεν μεταδίδουν ήχο κατά την εγκατάσταση της ενημέρωσης.

Τρόπος επίλυσης προβλημάτων ήχου μετά το update KB4556799
Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα ήχου μετά την ενημέρωση, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

1. Κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο έντασης στη γραμμή εργασιών.
2. Ανοίξτε τις toy ήχου.
3. Κάντε κλικ στο “Πίνακας ελέγχου ήχου” (Sound Control Panel) στις Ρυθμίσεις.
4. Στην καρτέλα Αναπαραγωγή, κάντε δεξί κλικ στα ηχεία Realtek για να ανοίξετε το παράθυρο διαλόγου Ιδιότητες.
5. Στην καρτέλα Για προχωρημένους, απενεργοποιήστε την επιλογή “Audio enhancements” (Βελτιώσεις ήχου).
6. Κάντε κλικ στο “OK” για να εφαρμόσετε τις αλλαγές.

Ίσως χρειαστεί επίσης να απενεργοποιήσετε όλες τις βελτιώσεις ήχου και για τις άλλες συσκευές ήχου.

Η αλλαγή των ρυθμίσεων ήχου των Windows 10 έτσι ώστε η ποιότητα να είναι 16-bit, θα μπορούσε επίσης να επιλύσει ορισμένα από τα προβλήματα.

Εάν τίποτα από τα παραπάνω δεν σας λειτουργήσει, θα πρέπει να καταργήσετε πλήρως την ενημέρωση και να θέσετε σε παύση τις αυτόματες ενημερώσεις έως ότου είναι διαθέσιμη μια νέα σωστότερη ενημέρωση. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μεταβαίνοντας στη σελίδα Ενημέρωση και ασφάλεια στις Ρυθμίσεις, και από εκεί στις Επιλογές για προχωρημένους.

Προσωρινό προφίλ χρήστη (απώλεια δεδομένων)
Τα προβλήματα με τον ήχο δεν είναι τα μόνα προβλήματα με την ενημέρωση KB4556799, με ορισμένα άτομα να ισχυρίζονται ότι η ενημέρωση έχει διαγράψει τα δεδομένα τους και τα αρχεία, και ότι λείπουν οι εικόνες ή τα έγγραφα τους.

Είναι ανησυχητικό το ότι ξαφνικά λείπουν δεδομένα και όλες οι ρυθμίσεις του λειτουργικού συστήματος έχουν οριστεί ως προεπιλογές, αλλά τα καλά νέα είναι ότι το προφίλ και τα δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων των προσαρμογών στην επιφάνεια εργασίας, εξακολουθούν να υπάρχουν.

Τα Windows 10 φορτώνουν ένα προσωρινό προφίλ χρήστη κατά τη διαδικασία εγκατάστασης της ενημέρωσης, αντί για το κανονικό προφίλ χρήστη. Ως αποτέλεσμα, οι χρήστες παρατήρησαν ότι η προσαρμογή της επιφάνειας εργασίας τους, οι καρφιτσωμένες εφαρμογές της γραμμής εργασιών ή τα αρχεία στους φακέλους όπως τα Έγγραφα και οι Εικόνες έχουν εξαφανιστεί.

Τα δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων αρχείων και εικόνων, εξακολουθούν να υπάρχουν, αλλά ανήκουν στο κύριο προφίλ χρήστη και δεν θα τα βλέπετε τους φακέλους όταν τα Windows 10 φορτώνουν με ένα νέο προσωρινό προφίλ.

Το προσωρινό ζήτημα του προφίλ χρήστη έχει αναφερθεί πολλές φορές στο φόρουμ και στο Κέντρο σχολίων, αλλά η Microsoft δεν έχει τεκμηριώσει επίσημα το σφάλμα. Δεν είναι σαφές πώς οι ενημερώσεις ενεργοποιούν το προσωρινό προφίλ χρήστη, αλλά υπάρχει μια λύση που εξακολουθεί να λειτουργεί.

Για να διορθώσετε το προσωρινό πρόβλημα του προφίλ χρήστη, επανεκκινήστε το επηρεαζόμενο σύστημα έξι έως οκτώ φορές (!!! ναι! τόσες). Αυτή η λύση φαίνεται ότι βοήθησε ορισμένους χρήστες, αλλά μπορεί να μην λειτουργεί για όλους.

Η πιο συνεπής επιλογή είναι απλώς να απεγκαταστήσετε την ενημέρωση ακολουθώντας αυτά τα βήματα:
1. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις > Ενημέρωση και ασφάλεια > Προβολή Ιστορικού ενημερώσεων
2. Κάντε κλικ στο “Κατάργηση εγκατάστασης ενημερώσεων”
3. Χρησιμοποιώντας το πλαίσιο αναζήτησης, αναζητήστε το πακέτο ενημέρωσης.
4. Τσεκάρετε την ενημέρωση και κάντε δεξί κλικ επάνω της.
5. Κάντε κλικ στο κουμπί “Κατάργηση εγκατάστασης”.
6. Κάντε κλικ στο “Ναι” για να επιβεβαιώσετε την απόφασή σας.
7. Επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας όταν απαιτηθεί.

Εάν γνωρίζετε άλλα προβλήματα με την ενημέρωση ή χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια, ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).