Google Chrome 83 κυκλοφόρησε με πολλές βελτιώσεις

Η Google κυκλοφόρησε το Google Chrome 83 για όλες τις υποστηριζόμενες πλατφόρμες αφού η εταιρεία αποφάσισε να παραλείψει εντελώς την 82.

Όπως ακριβώς αναμενόταν από τον δημοφιλή browser που πήγε από την έκδοση 81 στην έκδοση 83, η νέα έκδοση είναι τεράστια και έρχεται με σημαντικές βελτιώσεις σε βασικούς τομείς.

Google Chrome 83 κυκλοφόρησε με πολλές βελτιώσεις

Πρώτα απ ‘όλα, υπάρχει μια νέα λειτουργία που επιτρέπει ομάδες καρτελών (tabs) που ανακοίνωσε πρόσφατα η ίδια η Google και η οποία επιτρέπει να οργανώσουμε καλύτερα τις ενεργές καρτέλες στο πρόγραμμα περιήγησης.

Με αυτήν τη νέα δυνατότητα, μπορείτε να δημιουργήσετε ομάδες καρτελών με διαφορετικά ονόματα και τα, κάνοντας απλά ένα δεξί κλικ σε αυτές.
Η σημερινή ενημέρωση συμπεριλαμβάνει επίσης μια επανασχεδιασμένη διεπαφή χρήστη (UI) για τις ρυθμίσεις απορρήτου και τις ρυθμίσεις ασφάλειας στην έκδοση του Google Chrome για υπολογιστές. Η Google φαίνεται να προσπαθεί να κάνει τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης πολύ πιο απλές.

Οι σελίδα ρυθμίσεων των cookie, και η εκκαθάριση των περιήγησης απέκτησαν αναδιάταξη σε ορισμένες επιλογές για μια πιο διαισθητική προσέγγιση.

Στη νέα έκδοση θα δείτε επίσης ένα νέο εικονίδιο παζλ στην επάνω γραμμή, το οποίο ουσιαστικά σας παρέχει περισσότερες λεπτομέρειες για τις πληροφορίες στις οποίες έχουν πρόσβαση τα προγράμματα περιήγησης κατά τη φόρτωση ενός ιστότοπου. Φυσικά, υπάρχουν επιλογές για τη διαχείριση των επεκτάσεων και τον έλεγχο των δεδομένων που μπορούν να έχουν πρόσβαση οι ιστοσελίδες που επισκέπτεσθε.

Ο Google Chrome 83 είναι επίσης η πρώτη έκδοση του προγράμματος περιήγησης που αποκλείει cookies τρίτων σε κατάσταση ανώνυμης περιήγησης, αλλά αφήνει τους χρήστες να τα επιτρέπουν σε συγκεκριμένους ιστότοπους με ένα μόνο κλικ στο ειδικό εικονίδιο που υπάρχει στη γραμμή διευθύνσεων.

Η νέα έκδοση φέρνει 38 επιδιορθώσεις ασφαλείας, εκ των οποίων τουλάχιστον 4 έχουν χαρακτηριστεί υψηλής σοβαρότητας.

Η Google πλήρωσε για άλλη μια φορά χιλιάδες δολάρια σε bounties για την ανεύρεση των κενών ασφαλείας σε αυτήν την έκδοση του προγράμματος περιήγησης. Για παράδειγμα, πλήρωσε τουλάχιστον 20.000$ για ένα use after free bug που ανακαλύφθηκε από τον ερευνητή Woojin Oh.

Όλες οι προαναφερθείσες αποτελούν μέρος μιας αργής διάθεσης, κάτι που σημαίνει ότι η Google τις επιτρέπει σταδιακά για τους χρήστες του Chrome 83.

Κατεβάστε τη νέα έκδοση

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.081 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).