Προστασία δικτύου σε Remote υπαλλήλους

Η απομακρυσμένη εργασία είναι μια αυξανόμενη τάση που πολύ πιθανό να αναλάβει σύντομα ένα μεγάλο ποσοστό της εργασίας. Μια μελέτη από την ελβετική εταιρεία IWG διαπίστωσε ότι το 70% των επαγγελματιών εργάζονται εξ αποστάσεως τουλάχιστον μία ημέρα την εβδομάδα, ενώ το 53% εργάζονται εξ αποστάσεως τη μισή εβδομάδα.

Οι αριθμοί είναι πιθανό να αυξηθούν, καθώς η απομακρυσμένη εργασία φαίνεται να είναι πιο θετική, υγιής και ενθαρρυντική για τους επαγγελματίες.

 

Πολλοί εργαζόμενοι σχεδιάζουν να δημιουργήσουν έναν απομακρυσμένο εργασιακό τρόπο ζωής για την υπόλοιπη σταδιοδρομία τους και καθίσταται έντονη απαίτηση από τους εργαζόμενους να προσαρμοστούν οι εταιρείες τους σε λύσεις εξ αποστάσεως εργασίας για το εργατικό δυναμικό.

Παρόλο που η δημιουργία απομακρυσμένων συστημάτων εργασίας για μια εταιρεία είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μειώσετε το λειτουργικό κόστος και να διατηρήσετε το προσωπικό σας ευτυχισμένο, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη τα μέτρα ασφαλείας και να διατηρήσετε ολόκληρη την ομάδα ενήμερη για τις στάσεις που πρέπει – και δεν πρέπει – να λάβουν, για διατηρήστε το επιχειρηματικό δίκτυο ασφαλές.

Όλοι σας γνωρίζουν ήδη – και οι remote υπάλληλοί σας χρειάζονται ένα καλό πρόγραμμα προστασίας από ιούς για την προστασία συσκευών από κακόβουλο λογισμικό και ιούς. Σε αυτό το άρθρο, θα μάθετε μερικές άλλες ενέργειες που μπορούν να ληφθούν από εσάς και τους υπαλλήλους σας για να διατηρήσετε τα δεδομένα και το δίκτυό σας προστατευμένα.

Εξάσκηση και πρωτόκολλα

Το πρώτο πράγμα που θα μπορούσατε να κάνετε ως διευθυντής ή ιδιοκτήτης επιχείρησης για να βοηθήσετε τους υπαλλήλους σας είναι να τους παρέχετε εκπαίδευση. Οι remote εργαζόμενοι πρέπει να γνωρίζουν σαφώς όλους τους κινδύνους και τις απειλές στους οποίους εκτίθενται. Εκτός αυτού, φροντίστε να έχετε ένα σαφές γραπτό έγγραφο πρωτοκόλλου για να μοιράζεστε τις πολιτικές χρήσης με τους εργαζόμενους, ώστε να μπορούν πάντα να επιστρέφουν σε αυτό, σε περίπτωση που έχουν απορίες.

Εγκατάσταση Windows Remote Desktop Protocol (RDP)

Εάν η ομάδα σας εργάζεται εξ αποστάσεως, πρέπει να αποφύγουν τη λήψη επιχειρηματικού υλικού στις συσκευές τους, οι οποίες είναι εγγενώς λιγότερο ασφαλείς. Το Windows Remote Desktop Protocol είναι μια εφαρμογή που επιτρέπει στους υπαλλήλους να έχουν πρόσβαση σε μια απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας εντός του εσωτερικού πρωτοκόλλου της εταιρείας.

Αυτό αποφεύγει τα περιττά αντίγραφα σημαντικών αρχείων και τη λήψη αρχείων σε μη ασφαλείς επιτραπέζιους υπολογιστές.

Λάβετε υπόψη ότι είναι ευθύνη του διαχειριστή να περιορίζει τα δικαιώματα χρήστη μέσω του δικτύου και να αφαιρεί δικαιώματα από τυχόν χρήστες που παύουν να εργάζονται ή κάνουν κατάχρηση των δικαιωμάτων του δικτύου τους.

Οι remote εργαζόμενοι πρέπει πάντα να κάνουν χρήση VPN σε όλες τις συσκευές που χρησιμοποιούν για πρόσβαση στα δεδομένα της εταιρείας.

Το VPN είναι ένα ουσιαστικό μέτρο για να διατηρήσετε τα δεδομένα της εταιρείας σας ασφαλή, ειδικά εάν οι εργαζόμενοι χρησιμοποιούν RDP. Εάν χρησιμοποιούν RDP μέσω δημόσιου δικτύου, τότε όλο το δίκτυο της εταιρείας είναι ανοιχτό και τα δεδομένα που εισέρχονται και εξέρχονται από το δίκτυο επιτραπέζιων υπολογιστών είναι εύκολα προσβάσιμα από χάκερς.

Φροντίστε να συμπεριλάβετε το VPN στο πρωτόκολλο ασφαλείας σας και ενισχύστε την ανάγκη ενεργοποίησης κάθε φορά που εργάζονται οι υπάλληλοί σας.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να αποφεύγουν την περιήγηση σε δημόσιο Wi-Fi

Ακόμα κι αν οι υπάλληλοί σας χρησιμοποιούν ένα VPN, ένα επιπλέον μέτρο ασφαλείας είναι να αποφύγετε την περιήγηση σε δημόσιο Wi-Fi. Αυτό γίνεται για να αποφευχθεί τυχόν διαρροή πληροφοριών σε περίπτωση που ένας υπάλληλος ξεχάσει να ενεργοποιήσει το VPN ή εάν το VPN σταματήσει να λειτουργεί.

Εάν ο υπάλληλός σας πρέπει οπωσδήποτε να χρησιμοποιήσει ένα δημόσιο Wi-Fi για οποιονδήποτε λόγο, τότε ένας διακόπτης kill είναι ένα επιπλέον μέτρο ασφαλείας που πρέπει να προστεθεί. Ο διακόπτης kill διακόπτει τη σύνδεση σε περίπτωση πτώσης του διακομιστή VPN. Εκτός αυτού, ένα VPN που χρησιμοποιεί μια μέθοδο κρυπτογράφησης AES 256-bit είναι η ασφαλέστερη πρόταση για δημόσια δίκτυα Wi-Fi.

Χρησιμοποιήστε ισχυρούς και μοναδικούς κωδικούς πρόσβασης για κάθε πλατφόρμα / εφαρμογή

Ενισχύστε μια ισχυρή και μοναδική πολιτική κωδικού πρόσβασης στους υπαλλήλους σας. Παρόλο που η δημιουργία ενός κωδικού πρόσβασης μπορεί να διευκολύνει τη ζωή, μπορεί να έχει υψηλό κόστος. Η διατήρηση όλων των κωδικών πρόσβασης σε κρυπτογραφημένο έγγραφο μέσα σε προστατευμένο φάκελο μπορεί να είναι καλή ιδέα έτσι ώστε να αποφύγετε την απώλεια κωδικών πρόσβασης.

Χρησιμοποιήστε screen locks σε φορητούς υπολογιστές εργασίας

Προτείνετε τους εργαζομένους σας να ρυθμίσουν τους κωδικούς πρόσβασης οθόνης για επιπλέον προστασία στους φορητούς υπολογιστές εργασίας τους, τα smartphone και οποιαδήποτε συσκευή χρησιμοποιούν. Οι πιθανοί εισβολείς εκμεταλλεύονται οποιοδήποτε κενό ασφαλείας μπορούν να βρουν και πολλά δεδομένα μπορούν να κλαπούν από τη πρόσβαση σε συσκευές. Εάν οι συσκευές χαθούν ή κλαπούν, όλες οι ευαίσθητες πληροφορίες είναι στα χέρια των τρίτων και η συσκευή δεν προστατεύεται πλέον.

Διατηρήστε προστατευμένο το USB και τα εξωτερικά προτα οδήγησης

Ενθαρρύνετε τους υπαλλήλους σας να διατηρούν τυχόν προγράμματα οδήγησης USB και εξωτερικά προγράμματα οδήγησης σε ασφαλείς τοποθεσίες και να ρυθμίζουν κωδικούς πρόσβασης για να περιορίζουν την πρόσβαση σε αυτά.

Αφαιρέστε λογότυπα εταιρείας σε εικόνες φόντου ή θήκες για φορητούς υπολογιστές

Κάνετε κανόνα για τους υπαλλήλους σας να αποφεύγουν να κολλούν αυτοκόλλητα λογότυπου της εταιρείας ή να τα χρησιμοποιούν ως εικόνες φόντου στον υπολογιστή. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να αποφύγετε την προσοχή από πιθανούς εισβολείς που στοχεύουν τα δεδομένα της εταιρείας σας.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by Anastasis Vasileiadis

Οι μεταφράσεις είναι σαν τις γυναίκες. Όταν είναι ωραίες δεν είναι πιστές και όταν είναι πιστές δεν είναι ωραίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).