Windows 10 May 2020 πως να μπλοκάρετε την ενημέρωση

Η Microsoft σχεδιάζει να κυκλοφορήσει την ενημέρωση δυνατοτήτων Windows 10 May 2020 update (ή Windows 10 στην έκδοση 2004)  τις επόμενες ημέρες. Η των Windows 10 θα κυκλοφορήσει σταδιακά σε όλα τα συστήματα που τρέχουν Windows 10.

Ο τρόπος που θα διατεθεί εξαρτάται ως επί το πλείστον από τις εκδόσεις των Windows 10 και τις συσκευές που χρησιμοποιείτε. Αν χρησιμοποιείτε κάποια πρόσφατη έκδοση των Windows 10, θα είναι πολύ εύκολο να παρακάμψετε την επερχόμενη ενημέρωση, αλλά αν η σας χρησιμοποιεί κάποια παλαιότερη έκδοση, θα πρέπει να κάνετε ορισμένες μη αυτόματες ρυθμίσεις για να αποκλείσετε την εγκατάσταση  της νέας ενημέρωσης δυνατοτήτων.

Η είναι μια σημαντική ενημέρωση παρόμοιας εμβέλειας με την έκδοση 1903 των Windows 10. Φέρνει νέες δυνατότητες και αλλαγές, αλλά όχι όσες τα Windows 10 της έκδοσης 1903, αλλά υπάρχουν ορισμένες πολύ χρήσιμες.

Για παράδειγμα υπάρχει μια δυνατότητα επανεγκατάστασης των Windows χρησιμοποιώντας το Cloud, φέρνει βελτιώσεις στην αναζήτηση, την αντικατάσταση του εγγενούς Cortana με μια εφαρμογή Cortana αλλά και το νέο  Windows Subsystem for Linux 2. Ο νέος Edge υπάρχει επίσης στη νέα ενημέρωση.

mimikatz Παίζοντας με την ασφάλεια των Windows!

Γιατί να αποκλείσετε την ενημέρωση των Windows 10 αυτή τη στιγμή:

Ο κύριος λόγος για τον αποκλεισμό των ενημερώσεων της Microsoft είναι πάντα ο ίδιος: τα προβλήματα μετά την εγκατάσταση. Οι ενημερώσεις δυνατοτήτων πραγματοποιούν πολλές αλλαγές στο και η πιθανότητα για νέα σφάλματα είναι πολύ υψηλή.  Στο παρελθόν, έχουμε δει σφάλματα να διαγράφουν δεδομένα, να διακόπτουν την σύνδεση στο internet, να εμφανίζουν προβλήματα στην αναζήτηση ή το μενού Έναρξης των Windows ή να εμποδίζουν την εκκίνηση του συστήματος.

Η επερχόμενη έκδοση των Windows 10, 2004 είναι φέρνει νέες δυνατότητες και βελτιώσεις, αλλά ποτέ δεν μπορείτε να είστε σίγουροι για το πως θα συμπεριφερθεί στην συσκευή σας.

Ο αποκλεισμός των ενημερώσεων όμως έχει βελτιωθεί στις τελευταίες εκδόσεις των Windows 10:

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ελέγξετε την έκδοση του λειτουργικού σας συστήματος εάν δεν την γνωρίζετε.

Στην αναζήτηση πληκτρολογήστε winver και επιλέξτε την εφαρμογή που θα εμφανιστεί στα αποτελέσματα. Για να δείτε την έκδοση του λειτουργικού σας συστήματος από τις ρυθμίσεις ακολουθήστε την διαδρομή Έναρξη – Ρυθμίσεις – Σύστημα – ( προς τα κάτω) Πληροφορίες.

Εάν η έκδοση του λειτουργικού σας συστήματος είναι η  1903 ή η 1909, τότε όλα είναι εύκολα.

Η Microsoft πρόσθεσε μια νέα λειτουργικότητα για τις ενημερώσεις νέων δυνατοτήτων στα Windows 10 από την έκδοση 1903. Η συγκεκριμένη λειτουργία διαχωρίζει τις ενημερώσεις δυνατοτήτων από τις άλλες ενημερώσεις.

Με άλλα λόγια: η ενημέρωση δυνατοτήτων δεν διατίθεται πλέον αυτόματα στα συστήματα ή όταν ο διαχειριστής κάνει κλικ χειροκίνητα για κάποιο νέο έλεγχο για ενημερώσεις.

Υπάρχει σαν σύνδεσμος στη σελίδα και το μόνο που χρειάζεται είναι να μην κάνετε κλικ στο “λήψη και εγκατάσταση”.

Τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά αν το σύστημα σας είναι Windows 10 στην έκδοση 1803 ή 1809. Οι ενημερώσεις προσφέρονται αυτόματα σε αυτά τα συστήματα και θα εγκατασταθούν αυτόματα. Θα εγκατασταθούν επίσης αν κάνετε ένα μη αυτόματο έλεγχο για ενημερώσεις.

Σε συστήματα Pro, οι διαχειριστές θα πρέπει να διαμορφώσουν πολιτικές για να αποτρέψουν την εγκατάσταση των ενημερώσεων δυνατοτήτων ή να ακολουθήσουν την διαδρομή Έναρξη – Ρυθμίσεις –  Ενημέρωση & ασφάλεια – Επιλογές για προχωρημένους για να αναβάλουν την ενημέρωση λειτουργιών.

Για τις εκδόσεις Home, δεν υπάρχει τέτοια επιλογή.  Φυσικά είναι δυνατόν να αποκλείσετε όλες τις ενημερώσεις χρησιμοποιώντας εργαλεία τρίτων.

Στο παρελθόν, η ρύθμιση της σύνδεσης δικτύου σε metered είχε εμποδίσει τη λήψη ενημερώσεων, αλλά η μέθοδος δεν λειτουργεί πάντα 100%. Το πρόβλημα εξαφανίζεται όταν το σύστημά σας  ενημερωθεί στα Windows 10 της έκδοσης 1903 ή κάποια νεότερη.

Γενικά τα συστήματα με Windows 10 της έκδοσης 1803 και 1809 θα πρέπει να ενημερωθούν σε κάποια νεότερη έκδοση φέτος για να συνεχίσουν να υποστηρίζονται.

Όμως επειδή μιλάμε για ενημερώσεις της Microsoft, καλό θα ήταν να περιμένετε λίγους μήνες πριν από την αναβάθμιση.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).