10 κανόνες για ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο

Όσο αναπτύσσεται η τεχνολογία, θα αναπτύσσονται και οι κίνδυνοι στο διαδίκτυο.  Σε αυτό το άρθρο θα δούμε 10 tips για ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.

 

1. Διατηρήστε τις προσωπικές σας πληροφορίες στον επαγγελματικό σας χώρο περιορισμένες

Οι πιθανοί εργοδότες ή οι πελάτες δεν χρειάζεται να γνωρίζουν την προσωπική σας σχέση ή τη διεύθυνση του σπιτιού σας. Πρέπει να γνωρίζουν για την εμπειρία και το επαγγελματικό σας υπόβαθρο, καθώς και πώς να έρχονται σε επαφή μαζί σας. Δεν θα δώσετε καθαρά προσωπικές πληροφορίες σε ξένους μεμονωμένα και δεν θα τα μοιράζεστε με εκατομμύρια ανθρώπους στο διαδίκτυο.

2. Ενεργοποιήστε τις απορρήτου σας

Οι άνθρωποι του Marketing λατρεύουν να γνωρίζουν τα πάντα για εσάς, όπως και οι χάκερς. Και οι δύο μπορούν να μάθουν πολλά από την περιήγησή σας και τη χρήση των κοινωνικών μέσων δικτύωσης. Αλλά μπορείτε να προστατέψετε τα προσωπικά σας στοιχεία. Όπως αναφέρει η σελίδα Lifehacker, τόσο τα προγράμματα περιήγησης ιστού όσο και τα λειτουργικά συστήματα κινητής τηλεφωνίας διαθέτουν ρυθμίσεις διαθέσιμες για την προστασία του απορρήτου σας στο διαδίκτυο. Σημαντικοί ιστότοποι όπως το Facebook έχουν επίσης διαθέσιμες ρυθμίσεις βελτίωσης της ιδιωτικής σας ζωής. Αυτές οι ρυθμίσεις είναι μερικές φορές (σκόπιμα) δύσκολο να βρεθούν, επειδή οι εταιρείες θέλουν τα προσωπικά σας στοιχεία για την αξία του μάρκετινγκ. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ενεργοποιήσει αυτές τις ρυθμίσεις απορρήτου και φροντίστε να είναι ενεργοποιημένες.

3. Πρακτική ασφαλούς περιήγησης

Δεν θα επιλέγατε να περπατήσετε σε μια επικίνδυνη γειτονιά έτσι λοιπόν μην επισκέπτεστε επικίνδυνες γειτονιές στο διαδίκτυο. Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου χρησιμοποιούν το δελεαστικό περιεχόμενο ως δόλωμα. Γνωρίζουν ότι οι άνθρωποι μερικές φορές μπαίνουν στον πειρασμό από αμφίβολο περιεχόμενο και μπορεί να πέσουν ευκολότερα θύματα. Αντισταθείτε στην παρόρμηση και μην δίνετε στους χάκερς την ευκαιρία να σας πάρουν πρόσβαση στα δεδομένα σας

4. Βεβαιωθείτε ότι η σύνδεσή σας στο διαδίκτυο είναι ασφαλής, χρησιμοποιώντας ένα αξιόπιστο VPN

Όταν συνδέεστε σε δημόσιο δίκτυο, για παράδειγμα χρησιμοποιώντας μια δημόσια σύνδεση Wi-Fi, δεν έχετε άμεσο έλεγχο της ασφάλειάς του. Οι εμπειρογνώμονες στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο ανησυχούν για “endpoints” – τα μέρη όπου ένα ιδιωτικό δίκτυο συνδέεται με τον έξω κόσμο. Το ευάλωτο σημείο είναι η τοπική σύνδεση στο Διαδίκτυο. Βεβαιωθείτε ότι η συσκευή σας είναι ασφαλής και αν όχι, μην συνδέεστε σε ανασφαλή σημεία πρόσβασης στο διαδίκτυο διότι υπάρχει κίνδυνος ακόμα και να σας κλέψουν τον τραπεζικό σας λογαριασμό

Για να βελτιώσετε περαιτέρω την ασφάλεια της πλοήγησης σας στο διαδίκτυο, χρησιμοποιήστε μια ασφαλή σύνδεση VPN (εικονικό ιδιωτικό δίκτυο). Το VPN σας επιτρέπει να έχετε μια ασφαλή σύνδεση μεταξύ της συσκευής σας και ενός διακομιστή διαδικτύου που κανείς δεν μπορεί να παρακολουθεί ή να έχει πρόσβαση στα δεδομένα που ανταλλάσσετε.

5. Προσέχετε τι κατεβάζετε

Ένας κορυφαίος στόχος των εγκληματιών στον κυβερνοχώρο είναι να σας εξαπατήσουν με τη λήψη κακόβουλου λογισμικού — προγραμμάτων ή εφαρμογών που μεταφέρουν κακόβουλο λογισμικό ή προσπαθούν να κλέψουν πληροφορίες. Αυτό το κακόβουλο λογισμικό μπορεί να συγκαλυφθεί ως : οτιδήποτε, από ένα δημοφιλές παιχνίδι σε κάτι που ελέγχει την κυκλοφορία ή τον καιρό. Μην κατεβάζετε εφαρμογές που φαίνονται ύποπτες ή προέρχονται από ιστότοπο που δεν εμπιστεύεστε.

6. Επιλέξτε Ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης

Οι κωδικοί πρόσβασης είναι ένα από τα μεγαλύτερα αδύναμα σημεία σε ολόκληρη τη δομή ασφάλειας του διαδικτύου. Το πρόβλημα με τους κωδικούς πρόσβασης είναι ότι οι άνθρωποι τείνουν να επιλέγουν εύκολους για να τους θυμούνται (όπως “password” και “123456”), οι οποίοι είναι επίσης εύκολο για τους χάκερς να τους μαντέψουν. Επιλέγουμε λοιπόν δύσκολους και μεγάλους κωδικούς που να μην μπορεί ο θύτης να τους μαντέψει. Το λογισμικό διαχείρισης κωδικών πρόσβασης μπορεί να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε πολλούς κωδικούς πρόσβασης, ώστε να μην τους ξεχάσετε. Ένας ισχυρός κωδικός πρόσβασης είναι μοναδικός και περίπλοκος — μήκους τουλάχιστον 15 χαρακτήρων, ανάμιξη γραμμάτων, αριθμών και ειδικών χαρακτήρων.

7. Πραγματοποιήστε διαδικτυακές αγορές από ασφαλείς ιστότοπους

Κάθε φορά που πραγματοποιείτε μια αγορά στο διαδίκτυο, θα πρέπει να παρέχετε στοιχεία πιστωτικής κάρτας ή τραπεζικού λογαριασμού. Παρέχετε μόνο αυτές τις πληροφορίες σε ιστότοπους που εκπνέουν ασφαλείς και κρυπτογραφημένες συνδέσεις. Όπως σημειώνει το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης, μπορείτε να προσδιορίσετε ασφαλείς ιστότοπους αναζητώντας μια διεύθυνση που ξεκινά με https: (το S σημαίνει ασφαλές) και όχι απλώς http: Μπορεί επίσης να επισημανθούν από ένα εικονίδιο λουκέτου δίπλα στη γραμμή διευθύνσεων.

8. Προσέξτε τι δημοσιεύετε

Το διαδίκτυο δεν έχει τρόπο ς. Οποιοδήποτε σχόλιο ή εικόνα που δημοσιεύετε στο διαδίκτυο μπορεί να παραμείνει στο διαδίκτυο για πάντα, επειδή η αφαίρεση του πρωτότυπου (ας πούμε, από το Twitter) δεν αφαιρεί αντίγραφα από άλλα άτομα. Δεν υπάρχει τρόπος να “πάρετε πίσω” μια παρατήρηση που δεν θα θέλατε να κάνετε ή να απαλλαγείτε από αυτό το ενοχλητικό που πήρατε σε ένα πάρτι. Μην βάζετε τίποτα στο διαδίκτυο που δεν θα θέλατε να δουν οι γονείς σας ή ένας μελλοντικός εργοδότης σας

9. Να είστε προσεκτικοί με αυτούς που γνωρίζετε στο διαδίκτυο

Οι άνθρωποι που συναντάτε στο διαδίκτυο δεν είναι πάντα αυτοί που ισχυρίζονται ότι είναι. Πράγματι, μπορεί να μην είναι καν αληθινοί ή να είναι άλλοι από ότι σας συστήνονται. Τα ψεύτικα προφίλ κοινωνικών μέσων είναι ένας δημοφιλής τρόπος για τους χάκερ να «χαλαρώσουν» τους απρόσεκτους χρήστες του διαδικτύου και να εκμεταλλευτούν τις «τσέπες» τους. Να είστε τόσο προσεκτικοί όσο και λογικοί στην online κοινωνική σας ζωή άλλα και στην προσωπική σας κοινωνική ζωή.

10. Διατηρήστε ενημερωμένο το προστασίας από ιούς

Το λογισμικό ασφάλειας που χρησιμοποιείτε στο διαδίκτυο δεν μπορεί να σας προστατεύσει από κάθε είδους απειλή, αλλά θα εντοπίσει και θα αφαιρέσει τα περισσότερα κακόβουλα προγράμματα – αν και πρέπει να βεβαιωθείτε ότι είναι πάντα ενημερωμένο. Φροντίστε να το αναβαθμίζετε με τις τελευταίες διαθέσιμες ενημερώσεις και να ενημερώνετε και το λειτουργικού σας συστήματος και όλες τις εφαρμογές που χρησιμοποιείτε. Παρέχουν ένα ζωτικό επίπεδο ασφάλειας για εσάς όλα αυτά.

Λάβετε υπόψη αυτούς τους 10 βασικούς κανόνες ασφάλειας στο διαδίκτυο και θα αποφύγετε πολλές από τις δυσάρεστες εκπλήξεις που κρύβονται στο διαδίκτυο και γενικώς στον κυβερνοχώρο.

 

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.081 εγγεγραμμένους.

Written by Anastasis Vasileiadis

Οι μεταφράσεις είναι σαν τις γυναίκες. Όταν είναι ωραίες δεν είναι πιστές και όταν είναι πιστές δεν είναι ωραίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).