Go X το σκούτερ που γυρίζει μόνο του στη βάση

Ένας στόλος 100 τηλεχειριζόμενων σκούτερ δοκιμάζεται στον χώρο δοκιμών τεχνολογίας στην πόλη Peachtree Corners της Γεωργίας. Είναι η πρώτη δοκιμή αυτού του τύπου σε δημόσιους δρόμους.

Οι πολίτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν το σκούτερ μέσω μιας εφαρμογής και το όχημα θα επιστρέφει αυτόματα στην βάση του όταν τελειώσει η διαδρομή. Η Go X δημιούργησε το σκούτερ και την εφαρμογή ride-hailing, ενώ η Tortoise ανέπτυξε το σύστημα απομακρυσμένης επανατοποθέτησης.

Κατά τη διάρκεια των πρώτων δοκιμών, οι οποίες θα διαρκέσουν έξι μήνες, τα σκούτερ θα χρησιμοποιούν μια γεω-περίφραξη για να διασφαλιστεί ότι θα παραμείνουν εντός του καθορισμένου τεχνολογικού πάρκου του Curiosity Lab έκτασης 500 στρεμμάτων. Στο πάρκο εργάζονται 7.500 άτομα και ζουν περισσότερα από 1.000.

Τα 100 σκούτερ θα λειτουργούν εξ αποστάσεως από ανθρώπους, αλλά οι τωρινές δοκιμές θα μπορούσαν να ανοίξουν το δρόμο για πλήρη αυτονομία.

Η Betsy Plattenburg, Εκτελεστική Διευθύντρια της Curiosity Lab, δήλωσε στο Cities Today:

“Αυτό που μάθαμε στο Curiosity Lab είναι ότι υπάρχουν πολλές λύσεις μικροκινητικότητας που μπορούν να είναι αυτόνομες, αλλά αυτό που χρειάζονται τώρα είναι εμπειρία και δεδομένα για την . Ένας από τους τρόπους που θα επιτύχουν αυτό το πρόβλημα βραχυπρόθεσμα είναι να χρησιμοποιήσουν με τηλε-λειτουργία προσωρινά.”

Η δοκιμές είχαν προγραμματιστεί αρχικά για τον Ιανουάριο, αλλά καθυστέρησαν λόγω της επιδημίας του .

Η Go X έχει πλέον εφαρμόσει μέτρα ασφαλείας για τον COVID-19. Κάθε όχημα απολυμαίνεται όταν επιστρέφει μόνο του και ένα αυτοκόλλητο αποδεικνύει ότι είναι ασφαλές και απολυμασμένο για τον επόμενο που θέλει να το χρησιμοποιήσει. Κάθε υπάλληλος της Go X Apollo υποχρεούται επίσης να περάσει από ένα καθημερινό υγειονομικό έλεγχο για COVID-19.

Η Curiosity Lab, χρηματοδοτείται από το City of Peachtree Corners, με δωρεάν 5G, υποδομές και προστασία πνευματικής ιδιοκτησίας για να παρέχει ένα πραγματικό περιβάλλον δοκιμών για κάθε έξυπνη τεχνολογία της πόλης.

Η Plattenburg ανέφερε:

“Αυτό που μπορώ να σας πω από άλλες που έχουν δοκιμάσει το Curiosity Lab είναι ότι πολλά από αυτά που μαθαίνουν δεν είναι αυτά που ξεκίνησαν να μάθουν. Μαθαίνετε από την εμπειρία.”

Το άρθρο δημοσιεύθηκε αρχικά από τη Sarah Wray στο Cities Today, μια πλατφόρμα ειδήσεων για την αστική κινητικότητα και την καινοτομία.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.087 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).