Πως να κάνετε το smartphone σας ασύρματο ποντίκι υπολογιστή

Το ξέρετε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κινητό σας τηλέφωνό, είτε αυτό είναι Android είτε iOS, ως ασύρματο ποντίκι για Windows, Linux και Mac μέσω Wi-Fi;

Εάν χαλάσει το ποντίκι σας στον σας και μέχρι να πάτε στα μαγαζιά να αγοράσετε ένα καινούργιο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κινητό σας τηλέφωνο. Η λύση είναι εύκολη και μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί για να δοκιμάσετε την ευελιξία του κινητού σας. Το μόνο που χρειάζεται είναι να επιλέξετε μια συμβατή . Σε αυτό το άρθρο θα συζητήσουμε για την δωρεάν εφαρμογή Remote Mouse.

Το Remote Mouse είναι αγαπημένο στους χρήστες Android και είναι μια από τις πιο γνωστές εφαρμογές αυτής της κατηγορίας. Μπορεί να λειτουργήσει ως ποντίκι (πομπός) σε κινητά Android και iOS, και σε tablet iPad, και ως συσκευή που δέχεται το ποντίκι (δέκτης) σε οτιδήποτε τρέχει Windows, Linux ή Mac.

Δεν προσομοιάζει μόνο ένα ποντίκι, αλλά μπορεί να “γίνει” κάλλιστα πληκτρολόγιο, touchpad ή και control panel για εφαρμογές (play, pause, stop κλπ). Η εγκατάσταση της εφαρμογής τόσο στο πομπό όσο και στην δέκτη, μπορεί να διαφέρει από λειτουργικό σε λειτουργικό, αλλά κατά βάση είναι περίπου τα ίδια και λειτουργεί εκπληκτικά καλά.

Ας δούμε ένα παράδειγμα με κινητό Android και υπολογιστή Windows.
1. Για να εγκαταστήσετε το ασύρματο ποντίκι στο κινητό σας μπείτε στο Google και κατεβάστε το από εδώ. Εγκαταστήστε το όπως όλες τις εφαρμογές που προέρχονται από το Google Store.

2. Πηγαίνετε στον desktop ή tablet Windows υπολογιστή σας, ανοίξτε ένα browser και κατεβάστε αυτό το link και εγκαταστήστε την εφαρμογή. Μετά την εγκατάσταση της η εφαρμογή θα τρέξει αυτόματα και λογικά θα πρέπει να δείτε ένα εικονίδιο της στην γραμμή εργασιών.

Σημείωση : οι παραπάνω οδηγίες αφορούν τα συγκεκριμένα λειτουργικά. Αν έχετε κάτι διαφορετικό μπείτε εδώ, πατήστε το πλήκτρο “Get Now” και στο αναδυόμενο παράθυρο επιλέξτε τα δικά σας συστήματα.

3. Σύνδεση Android και Windows
Αρχικά, ανοίξτε την εφαρμογή Remote Mouse στη συσκευή σας Android. Μόλις ανοίξει, η εφαρμογή θα σας δώσει μια υπενθύμιση να εγκαταστήστε το αντίστοιχο πρόγραμμα στο υπολογιστή σας (κάντε το εάν δεν έχετε ήδη κατεβάσει).

Στη συνέχεια, γυρίστε στο κινητό σας τηλέφωνο, προχωρήστε τα 4 παράθυρα οδηγιών και πατήστε το πλήκτρο “ΟΚ,I got it” για να μπείτε στην εφαρμογή. Η εφαρμογή Android θα προσπαθήσει να αναζητήσει τον Windows υπολογιστή σας μέσω Wi-Fi. Όταν εντοπίσει τον υπολογιστή σας, κάντε κλικ στο όνομα του υπολογιστή.

Έχετε συνδεθεί.

4. Προσπεράστε τις 5 σελίδες οδηγιών στο κινητό σας τηλέφωνο , αλλά όχι γρήγορα γιατί οι οδηγίες αυτές είναι βασικές για το πως να χειρίζεστε το νέο ποντίκι σας.

Μετά από τις 5 σελίδες θα δείτε την οθόνη του κινητού θα γίνεται πράσινη και είστε έτοιμος να χειριστείτε τον υπολογιστή σας απομακρυσμένα.

Επειδή στον υπολογιστή σας δεν υπάρχει κάποια φανερή ένδειξη ότι έχετε συνδεθεί με ένα απομακρυσμένο ποντίκι (παρά μόνο ένα ακίνητο εικονίδιο στην γραμμή εργασιών), σας προτείνουμε το πρόγραμμα αν έχετε σκοπό να “κάνετε πλάκα” στο/ην φίλο/η σας. Εσείς θα παίζετε αδιάφορα με το κινητό σας και το ποντίκι στο υπολογιστή θα κάνει τα δικά του.

Εκτός από τις λειτουργίες του ποντικιού και με το μενού που προσφέρει η εφαρμογή στο κινητό σας τηλέφωνο, μπορείτε να δείτε ποια προγράμματα τρέχουν ήδη στον υπολογιστή σας και να ανοίξετε απομακρυσμένα τα αντίστοιχα παράθυρα, να ορίσετε το δικό σας πληκτρολόγιο, να παίξετε με τα caps lock, num lock,  να κλείσετε, να επανεκκινήσετε, να κλειδώσετε, να κάνετε εργασίας του υπολογιστή σας . Δηλαδή, με λίγα λόγια,  να τρελάνετε τον χειριστή του υπολογιστή σας.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).