elementary OS 5.1.5 μόλις κυκλοφόρησε νέο και βελτιωμένο

Το elementary OS διέθεσε την έκδοση 5.1.5 και φέρνει μια βελτιωμένη οθόνη καλωσορίσματος για το AppCenter βελτιωμένα Files, και φυσικά, όπως σε κάθε νέα κυκλοφορία, υπάρχουν κι άλλα που θα ανακαλύψετε μετά την .

Όσον αφορά το AppCenter, θα προσέξετε μια πολύ σημαντική αλλαγή: δεν απαιτούνται πλέον δικαιώματα διαχειριστή για την εγκατάσταση των ενημερώσεων.

Βέβαια υπάρχουν ορισμένοι που πιστεύουν ότι αυτός ο τρόπος δεν προσφέρει ασφάλεια, επειδή οι διαχειριστές μόνο θα πρέπει να εγκρίνουν την εγκατάσταση εφαρμογών.

Τον λόγο για αυτή την αλλαγή, τον εξηγεί ο συνιδρυτής του elementary OS, Cassidy James Blaede:

“Δεδομένου ότι ένας διαχειριστής πρέπει να εγκρίνει την αρχική εγκατάσταση, δεν είχε νόημα να κάνουμε τους χρήστες να χρειάζονται έλεγχο ταυτότητας μόνο για τις ενημερώσεις. Είναι μέρος της συνεχιζόμενης εργασίας μας για τη μείωση του ελέγχου ταυτότητας και την αύξηση των δικαιωμάτων μόνο όταν είναι απαραίτητο”

Όσον αφορά την Files, υπάρχει μια αλλαγή που βελτιώνει ουσιαστικά τη χρηστικότητα όταν εργάζεστε με . Ξεκινώντας με αυτήν την κυκλοφορία, μπορείτε απλώς να αντιγράψετε μια και να την επικολλήσετε σε διαφορετική εφαρμογή. Το elementary OS δεν θα επικολλήσει πλέον τη διαδρομή του υ, αλλά την ίδια την εικόνα.

Η εφαρμογή Files φέρνει και άλλες μικρές βελτιώσεις, όπως περισσότερες πληροφορίες που θα βοηθήσουν πολύ στη διαχείριση των αρχείων.

Προφανώς υπάρχουν πολλές άλλες μικρές επιδιορθώσεις και βελτιώσεις, όπως τα freezes κατά την αλλαγή συγκεκριμένων ρυθμίσεων. Συνολικά, σύμφωνα με τους προγραμματιστές το elementary OS είναι πολύ καλύτερο από πριν.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).