Google: Android 11 public beta μόλις κυκλοφόρησε

Ένα μήνα αργότερα από ό, τι είχε αρχικά προγραμματιστεί, η κυκλοφόρησε τελικά την πρώτη δημόσια έκδοση beta για το Android 11. Η Google είχε προγραμματίσει να ανακοινώσει την beta στις 3 Ιουνίου, αλλά τελικά καθυστέρησε την ανακοίνωση λόγω του κινήματος Black Lives Matter και των διαδηλώσεων που πραγματοποιούνται αυτή τη στιγμή στην Αμερική.

Η ανακοίνωση της Τετάρτης αναφέρει τρία βασικά χαρακτηριστικά του Android 11: Επικοινωνία, απόρρητο και καλύτερο έλεγχο των συνδεδεμένων συσκευών.

Η Google έχει αφιερώσει ένα τμήμα των ειδοποιήσεων στις εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων, τοποθετώντας όλα τα εισερχόμενα μηνύματά σας σε ένα μέρος για να μπορείτε να τα δείτε, να τα διαχειριστείτε και να απαντήσετε όπου θέλετε. Υπάρχει επίσης και μια επιλογή για την επισήμανση των συνομιλιών ως υψηλής προτεραιότητας, η οποία θα επιτρέπει να εμφανίζονται οι ειδοποιήσεις ακόμα και όταν είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία Μην ενοχλείτε.

Το Bubbles κάνει τελικά το ντεμπούτο του. Πριν είδαμε το Bubbles με το Android 10 πριν το αφαιρέσει η Google. Αν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ τη δυνατότητα συνομιλίας του Facebook Messenger, τότε το Bubbles θα σας φανεί πολύ οικείο. Ουσιαστικά, μπορείτε να δημιουργήσετε μια συντόμευση για συγκεκριμένες συνομιλίες που θα παραμένουν παρούσες στην οθόνη σας, ανεξάρτητα από το τι κάνετε. Τα μικρά κυκλικά εικονίδια θα μπορούν να μετακινηθούν στην οθόνη σας και όταν επιλέξετε να πατήσετε σε ένα, θα αποσυνδεθεί, επιτρέποντάς σας να κάνετε εναλλαγή μεταξύ συνομιλιών με Bubbles, χωρίς να αφήσετε την τρέχουσα εφαρμογή στην οποία βρίσκεστε.

Το Android 10 έχει πολλές δυνατότητες απορρήτου μαζί με μια ειδική ενότητα απορρήτου στην εφαρμογή Ρυθμίσεις Με το Android 11, η Google κάνει τον έλεγχο απορρήτου ακόμα καλύτερο, ή έτσι τουλάχιστον ισχυρίζεται η εταιρεία.

Αναφέρει ότι οι χρήστες θα έχουν περισσότερο έλεγχο στα δεδομένα τους. Μια πολύ χρήσιμη λειτουργία απορρήτου στο Android 11 είναι ότι εάν το τηλέφωνο εντοπίσει ότι δεν τε μια εφαρμογή για κάμποσο καιρό, θα πάρει αυτόματα όλα τα δικαιώματά της. Την επόμενη φορά που θα ανοίξετε την εφαρμογή, θα πρέπει να εγκρίνετε ξανά τα αιτήματά της για άδεια.android 11

Όσον αφορά το έξυπνο σπίτι και τις συνδεδεμένες σας, η Google διευκολύνει ακόμα περισσότερο την πρόσβαση σε διάφορα ελέγχου. Μπορείτε να πατήσετε παρατεταμένα το κουμπί λειτουργίας για να ενεργοποιήσετε μια νέα οθόνη που εμφανίζει τις κάρτες Google Pay και τις κάρτες επιβίβασης, καθώς και όλες τις συνδεδεμένες συσκευές που έχετε συνδέσει με τον λογαριασμό σας στην Google. Για παράδειγμα, εάν έχετε μια έξυπνη κλειδαριά στην πόρτα σας, μπορείτε να ελέγξετε γρήγορα την κατάστασή της, να την κλειδώσετε ή να την ξεκλειδώσετε πολύ εύκολα.

android 11

Υπάρχουν επίσης νέα στοιχεία ελέγχου πολυμέσων, με εναλλαγές συντομεύσεων που διευκολύνει την εναλλαγή μεταξύ των εφαρμογών που χρησιμοποιεί η συσκευή σας για να παίζει μουσική. Στο παράδειγμα της Google, μπορείτε να κάνετε γρήγορη εναλλαγή μεταξύ ακρόασης από το Pixel Buds στο Nest Hub.

Η πρώτη έκδοση της δημόσιας beta είναι διαθέσιμη αυτή τη στιγμή για το Pixel 2 και κάθε νεότερη συσκευή. Η Google αναφέρει ότι θα προστεθούν κι άλλες συσκευές στο beta κανάλι τις επόμενες εβδομάδες. Δεν συνιστώ να εγκαταστήσετε την beta στην κύρια συσκευή σας, σίγουρα θα υπάρχουν πολλά σφάλματα και η διάρκεια ζωής της ς θα είναι χάλια. Αν πρέπει όμως, μπορείτε να εγγραφείτε στο πρόγραμμα beta από εδώ.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).