Microsoft: ενημερώνει τον Linux Kernel μέσω Windows Update

Η Microsoft κυκλοφόρησε μια νέα έκδοση προεπισκόπησης των Windows 10 για όσους είναι εγγεγραμμένοι στο Fast Ring του προγράμματος Windows Insider, ανακοινώνοντας αυτή τη φορά μια σειρά αλλαγών που αφορούν τον Linux Kernel.

Με το May 2020 Update, ή την έκδοση 2004, το Windows Subsystem for Linux (το οποίο είναι στην έκδοση 2 σε αυτή την ενημέρωση δυνατοτήτων) διαθέτει ένα πυρήνα Linux που έχει αναπτυχθεί από την Microsoft και η σημερινή έκδοση προεπισκόπησης έρχεται με μια σημαντική αλλαγή.

Από αυτή την έκδοση και μετά, ο Linux Kernel θα αναβαθμίζεται μέσω του Windows Update, ακριβώς όπως και τα άλλα στοιχεία των Windows.

«Αλλάξαμε το μοντέλο ενημερώσεων του Linux Kernel για τις διανομές στο εσωτερικό του Windows Subsystem for Linux 2. Αυτή η έκδοση συμπεριλαμβάνει αυτή την αλλαγή που σας επιτρέπει να αφαιρέσετε τον πυρήνα του Linux από την εικόνα των Windows και να τον συντηρήσετε μέσω του Microsoft Update, με τον ίδιο τρόπο που εγκαθίστανται και ενημερώνονται τα προγράμματα οδήγησης (drivers) τρίτων (όπως τα γραφικά ή τα προγράμματα αφής touchpad) στον υπολογιστή σας σήμερα” αναφέρει η Microsoft.

Η σημερινή έκδοση των Windows 10 φέρνει επίσης μια νέα δυνατότητα στην εφαρμογή : χειριστήρια που καθιστούν δυνατό τον έλεγχο από το desktop σε μουσικής και ήχου που τρέχουν σε κινητές συσκευές.

Το πλήρες changelog, συμπεριλαμβάνει γνωστά ζητήματα, που προκαλούν την καθυστέρηση της εγκατάστασης. Η Microsoft αναφέρει ότι διερευνά ήδη τα συγκεκριμένα προβλήματα και ότι θα κυκλοφορήσει μια ενημέρωση μέσω του προγράμματος Windows Insider για να τα επιδιορθώσει.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).