YouTube Δείτε περιεχόμενο χωρίς διαφημίσεις και paywalls

Πολλοί είναι αυτοί που δεν θέλουν να βλέπουν διαφημίσεις και προσπαθούν να αποφύγουν τα στο Δια, με την εγκατάσταση προγραμμάτων αποκλεισμού διαφημίσεων ή άλλων περίπλοκων λύσεων. Όπως αποδεικνύεται, σε πολλές περιπτώσεις, το να ξεπεράσεις αυτά τα “εμπόδια” είναι συχνά τόσο απλό όσο την προσθήκη μιας τελείας σε ένα URL.

Με άλλα λόγια: Ας υποθέσουμε ότι δεν είστε συνδρομητής του , η διεύθυνση “youtube.com/gamatovideo” θα εμφανίζει διαφημίσεις, αλλά η διεύθυνση “youtube.com./gamatovideo” δεν θα εμφανίζει. Είναι τόσο απλό.

Το σφάλμα περιορίζεται κυρίως σε προγράμματα περιήγησης επιτραπέζιων υπολογιστών, αλλά σε κινητά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την επιλογή “ιστότοπος για επιτραπέζιους υπολογιστές” για να μπορέσει να λειτουργήσει το κόλπο.

Ο Redditor u/unicorn4sale ανέφερε το σφάλμα στο subdreddit r/webdev . Σύμφωνα με τον unicorn4sale:

“Είναι μια συνήθως ξεχασμένη περίπτωση, οι ιστότοποι ξεχνούν να ομαλοποιήσουν το όνομα του κεντρικού υπολογιστή, και το περιεχόμενο εξακολουθεί να προβάλλεται, όταν δεν υπάρχει αντιστοίχιση του ονόματος του κεντρικού υπολογιστή στο ,. Οπότε δεν υπάρχουν cookies και CORS. Πολλοί ιστότοποι χρησιμοποιούν διαφορετικό για την προβολή διαφημίσεων με μια λίστα επιτρεπόμενων που δεν περιέχει την επιπλέον τελεία ”

Με άλλα λόγια, είναι μια απλή αβλεψία και δεν λειτουργεί μόνο για το YouTube. Ένα γρήγορο τεστ έδειξε ότι είναι αποτελεσματικό και προσπερνάει  paywalls στις σελίδες The New York Times, Wired, The Washington Post, The Atlantic και πολλές άλλες

Φυσικά, τώρα που το σφάλμα έχει δημοσιοποιηθεί είναι μόνο θέμα χρόνου να κλείσει. Απολαύστε το όσο διαρκεί.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).