iGuRu
Now Reading
email οι καλύτεροι πάροχοι φιλοξενίας (χωρίς affil links)
iGuRu

email οι καλύτεροι πάροχοι φιλοξενίας (χωρίς affil links)

email οι καλύτεροι πάροχοι φιλοξενίας (χωρίς affil links)

Παρακάτω θα δούμε που μπορείτε να φιλοξενήσετε ένα email με το δικό σας domain. Το να δημιουργήσετε ένα mail server στο χώρο φιλοξενίας της ιστοσελίδας σας ήταν μια επιλογή που χρησιμοποιούσαμε χρόνια πριν.

Αυτή τη στιγμή κάτι τέτοιο δεν ενδείκνυται για πολλούς και διάφορους λόγους. Ας δούμε μερικούς:

  • Τα εξερχόμενα μηνύματα του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου καταλήγουν στο mailbox της “ανεπιθύμητης αλληλογραφίας” και οι πελάτες ή επισκέπτες σας δεν τα βλέπουν ποτέ.
  • Τα εξερχόμενα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν αποστέλλονται λόγω περιορισμών ασφαλείας (σε ένα web server) ή τυχαίων σφαλμάτων της php στη σελίδα σας.
  • Λαμβάνετε πάρα πολλά ανεπιθύμητα μηνύματα στα email σας.
email 1 - email οι καλύτεροι πάροχοι φιλοξενίας (χωρίς affil links)

Τα spam φίλτρα στους διακομιστές email έχουν γίνει πολύ πιο επιθετικά από ποτέ, για να παρέχουν ασφάλεια φυσικά. Αν λοιπόν ορίσετε κάποιο από αυτά τα φίλτρα στην υπηρεσία mail που φιλοξενείτε στον web server σας υπάρχει ο κίνδυνο να χάνετε πολλά μηνύματα.

Το να διατηρήσει κανείς ένα mail server μαζί με τον web server που χρησιμοποιεί δεν είναι σοφό για άλλο ένα λόγο:

Η φήμη της IP του διακομιστή σας.

Η LOW-reputation και το καθόλου-reputation είναι τα χειρότερα προβλήματα που μπορεί να έχετε σε ένα διακομιστή email.

LOW-reputation ή χαμηλή φήμη, σημαίνει ότι ο διακομιστής σας έχει επισημανθεί σαν ανεπιθύμητος από ορισμένους διακομιστές email σε όλο τον κόσμο. Ίσως επειδή κάποια άρχισε να στέλνει spam (μπορεί και από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη) ή γιατί ορισμένοι τεμπέληδες μάρκαραν τα email σας σαν “ανεπιθύμητα” σαν ένα πιο βολικό τρόπο κατάργησης της εγγραφής. Εάν πάλι φιλοξενείστε σε ένα κοινόχρηστο διακομιστή, υπάρχει η πιθανότητα κάποιος άλλος σε αυτόν τον διακομιστή να στέλνει ανεπιθύμητα μηνύματα.

Καθόλου φήμη: νομίζετε ότι το VPS σας με μια αποκλειστική IP θα λύσει όλα τα προβλήματα παράδοσης email; Δεν είναι τόσο εύκολο.

Υπάρχει η πιθανότητα η dedi IP σας να είχε ήδη χαρακτηριστεί κάποια στιγμή σαν IP αποστολής spam. Πρόκειται για μια τυπική συμπεριφορά των spammer, να αλλάζουν IPs πολύ συχνά.

Ακόμα όμως και αν δεν είχε χαρακτηριστεί ποτέ spam, υπάρχει το ζήτημα του “καθόλου φήμη”. Τα μηνύματά σας θα εξακολουθούν να μην είναι αξιόπιστα, επειδή ο διακομιστής σας δεν στέλνει αρκετά email.

Βασικά, χρειάζεστε ένα mail server αξιόπιστο με πάρα πολλά πρόσθετα για περισσότερη ασφάλεια και αξιοπιστία. Πιστεύετε ότι ο φτηνός διακομιστής φιλοξενίας ιστοσελίδων που αποκτήσατε με 5 ευρώ το μήνα θα ενδιαφέρεται για τη φήμη του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου, και θα περιέχει όλα τα πρόσθετα που χρειάζονται;

email - email οι καλύτεροι πάροχοι φιλοξενίας (χωρίς affil links)

Ας δούμε τις υπηρεσίες που επιλέξαμε για εσάς:

G-Suite μιλάμε για το πρότυπο φιλοξενίας email. Η υπηρεσία G-Suite είναι η πιο ακριβή, αλλά διαθέτει τα περισσότερα χαρακτηριστικά, μεγάλη δυνατότητα παράδοσης και προστασία από ανεπιθύμητα μηνύματα.

MXroute φθηνή υπηρεσία που λειτουργεί, αν φυσικά σας αρέσει σαν υπηρεσία. Αν θέλετε να χαμηλώσετε το κόστος η υπηρεσία είναι λειτουργική αλλά προσέξτε: Αν δεν σας αρέσει κάτι δεν θα μπορέσετε να πάρετε πίσω τα χρήματά σας. Προσωπικά η υπηρεσία μου φαίνεται πολύ πρόχειρα στημένη από ένα άτομο και όχι από μια αξιόπιστη εταιρεία.

Outlook 365 πολύ καλή παράδοση email σαν το G-Suite, και πολύ αξιόπιστος αποκλεισμός spam. Ακριβή υπηρεσία, αλλά ενσωματώνεται εύκολα με όλα τα άλλα προϊόντα της Microsoft.

Zoho φθηνή υπηρεσία αλλά πολύ λειτουργική. Προστασία από ανεπιθύμητα μηνύματα και χώρος στο cloud. Σκεφτείτε τους σαν μια φθηνότερη υπηρεσία G-Suite, αλλά χωρίς την Google φυσικά.

Migadu εξαιρετική εξυπηρέτηση. Το μοντέλο τιμολόγησης είναι πολύ διαφορετικό από όλα όσα αναφέραμε παραπάνω. Θα έχετε απεριόριστο χώρο αποθήκευσης, όσα mailboxes θέλετε, αλλά χρεώνεστε με τον αριθμό των email που στέλνετε κάθε μήνα. (Οι άλλες υπηρεσίες προσφέρουν περιορισμένο χώρο αποθήκευσης αλλά απεριόριστη αποστολή και λήψη email)

Proton mail για περισσότερη ασφάλεια και κρυπτογραφημένα emails. Το κόστος της υπηρεσίας είναι στο ύψος του G-Suite, αλλά οι server της βρίσκονται στην Ελβετία. Έτσι όλα τα δεδομένα των χρηστών προστατεύονται από Ελβετικούς νόμους.

Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 

iGuRu.gr © 2012 - 2021 Keep it Simple Stupid Custom Theme

Scroll To Top