Parallels: εφαρμογές των Windows στο Chrome OS

Η Parallels είναι γνωστό ότι διευκολύνει την εκτέλεση εφαρμογών Windows σε υπολογιστές Mac. Τώρα η εταιρεία συνεργάστηκε με την Google για να φέρει των Windows σε μια άλλη μεγάλη πλατφόρμα: το OS. Ή τουλάχιστον, την εταιρική έκδοση του λειτουργικού Chrome.

Η Parallels αναφέρει ότι η συνεργασία της Google θα σας επιτρέψει να τρέχετε “εφαρμογές των Windows με πλήρεις δυνατότητες, συμπεριλαμβανομένου και του Microsoft Office” σε συσκευές Chromebook Enterprise. Η Parallels υπογραμμίζει επίσης ότι το της θα επιτρέπει τη συνεργατική απομακρυσμένη εργασία με εφαρμογές των Windows, ανεξάρτητα από αυτό.

Το δελτίο τύπου δεν αναφέρει πολλές λεπτομέρειες, αλλά προφανώς απευθύνεται σε επιχειρήσεις που έχουν επιλέξει να χρησιμοποιούν το Chrome OS αλλά και να έχουν πρόσβαση στα Windows.

Παρόλο που θα ανησυχούσα για την απόδοση, δεδομένου ότι τα Chromebook τείνουν ήδη να είναι συσκευές χαμηλής κατανάλωσης χωρίς κάποιο πρόσθετο εικονικοποίησης (virtualization), η δυνατότητα εκτέλεσης εφαρμογών μόνο για Windows στα Chromebook θα μπορούσε να αποτελέσει σωτηρία, ειδικά με αυτούς που εργάζονται από το σπίτι αυτές τις μέρες χωρίς πρόσβαση στις συσκευές της εργασίας τους.

Να αναφέρουμε ότι από παλιά υπήρχαν φήμες που ήθελαν την Google να επιτρέψει εφαρμογές των Windows. Η Parallels ίσως είναι η καλύτερη λύση που θα μπορούσε να υπάρξει λόγω της εμπειρίας και της αξιοπιστίας της εταιρείας. Τα αποτελέσματα θα φανούν στο Chrome OS “τους επόμενους μήνες”.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).