Γιατί να μην απενεργοποιήσετε τις αυτόματες ενημερώσεις στο Chrome

Το Google Chrome ενημερώνεται αυτόματα. Δεν υπάρχει εύκολος τρόπος για να απενεργοποιήσετε τις αυτόματες ενημερώσεις, αλλά μπορείτε να το κάνετε με διάφορους τρόπους — διακόπτοντας, για παράδειγμα, την Υπηρεσία Ενημέρωσης Google που χειρίζεται αυτόματες ενημερώσεις.

Να γιατί δεν πρέπει να το κάνετε.

 

Η Google έχει ένα καλό ιστορικό με ενημερώσεις ασφαλείας για το Chrome. Το Google Chrome κυκλοφόρησε αρχικά το 2008. Τώρα, περισσότερο από μια δεκαετία αργότερα, είναι δύσκολο να επισημανθεί καν ένα παράδειγμα ενός καταστροφικού σφάλματος ενημέρωσης που προκάλεσε . (Εν τω μεταξύ, το λειτουργικό σύστημα Windows 10 είχε πολλά αξιοσημείωτα σφάλματα ενημέρωσης τα τελευταία χρόνια.)

Οι ενημερώσεις του Chrome έρχονται και φεύγουν αυτόματα. Η Google ενημερώνει συνήθως το Chrome με σημαντικές νέες εκδόσεις κάθε έξι εβδομάδες και μικρότερες ενημερώσεις που επιδιορθώνουν κενά ασφαλείας και άλλα θέματα. Το Chrome ενημερώνεται συνεχώς αυτόματα και σας προστατεύει. Οι περισσότεροι άνθρωποι σχεδόν ποτέ δεν θα παρατηρήσουν αυτές τις ενημερώσεις.

Αυτές οι ενημερώσεις προγράμματος περιήγησης δεν είναι δύσκολο να εγκατασταθούν. Σε αντίθεση με το Windows Update στα Windows 10, το Chrome δεν σας εμποδίζει να σας αναγκάσει να κάνετε επανεκκίνηση. Το Chrome ενημερώνεται αυτόματα στο . Εάν αφήσετε το Chrome ανοιχτό για λίγο, ενδέχεται να σας ζητήσει να κάνετε επανεκκίνηση του προγράμματος περιήγησής σας όταν έχετε την ευκαιρία, αλλά δεν θα επανεκκινηθεί αυτόματα και θα σας διακόψει.

Το Google Chrome είχε κάποτε ένα σφάλμα καταστροφής δεδομένων σε μερικούς υπολογιστές Mac, όπου οι χρήστες βγήκαν εκτός λειτουργίας για να απενεργοποιήσουν την Προστασία ακεραιότητας του συστήματος, η οποία είναι ένα σημαντικό ασφαλείας. Αυτό ήταν το χειρότερο πράγμα που συνέβη ποτέ και δεν έχει συμβεί κάτι παρόμοιο στα Windows.

Τα κενά ασφαλείας του προγράμματος περιήγησης είναι η ανησυχία

Λοιπόν, είναι το Chrome τέλειο;

Φυσικά και όχι! Όπως όλα τα περιήγησης ιστού, το Chrome είναι γεμάτο σφάλματα που πρέπει να ανησυχείτε. Αλλά αυτά δεν είναι προβλήματα που σχετίζονται με την ενημέρωση. Είναι κενά ασφαλείας.

Τα σύγχρονα προγράμματα περιήγησης είναι πολύπλοκα και συχνά υπάρχουν τρύπες ασφαλείας. Η Google και άλλοι προγραμματιστές προγραμμάτων περιήγησης δημοσιεύουν τακτικά ενημερώσεις για να διορθώσουν τις τρύπες που βρέθηκαν από ερευνητές ή για να αποκλείσουν νέα εκμεταλλεύσεις μηδενικής ημέρας που βρέθηκαν στο φυσικό περιβάλλον.

Χωρίς αυτές τις τακτικές ενημερώσεις κώδικα ασφαλείας, θα καταλήξετε να χρησιμοποιείτε ένα πρόγραμμα περιήγησης Google Chrome που είναι ευάλωτο σε επιθέσεις. Ένας κακόβουλος ιστότοπος που ανοίγετε στο Chrome θα μπορούσε ενδεχομένως να θέσει σε κίνδυνο το πρόγραμμα περιήγησής σας και να εγκαταστήσει κακόβουλο λογισμικό στον υπολογιστή σας – απλώς ανοίγοντας τον ιστότοπο.

Οι ενημερώσεις ασφαλείας σάς προστατεύουν από αυτό και το Chrome τις εγκαθιστά τακτικά. Η απενεργοποίηση των αυτόματων ενημερώσεων εμποδίζει το Chrome να εγκαταστήσει αυτές τις ενημερωμένες εκδόσεις ασφαλείας, θέτοντάς σας σε σοβαρό κίνδυνο.

Δεν υπάρχει τρόπος να σας ζητηθεί όταν είναι διαθέσιμες ενημερώσεις Chrome και να τις εγκαταστήσετε με μη αυτόματο τρόπο. Είναι αυτόματες ενημερώσεις ή τίποτα.

Εάν δεν θέλετε τις αυτόματες ενημερώσεις του Chrome

Εντάξει, ας πούμε ότι πραγματικά δεν θέλετε τις αυτόματες ενημερώσεις του Chrome ούτως ή άλλως. Για οποιονδήποτε λόγο, θέλετε να εγκρίνετε μη αυτόματα τις ενημερώσεις, να λάμβάνετε λιγότερες μεγάλες ενημερώσεις ή απλώς να καταργήσετε το Google Updater από τον υπολογιστή σας.

Εάν αυτό σας θέλετε, σας συνιστούμε να μεταβείτε σε άλλο πρόγραμμα περιήγησης. Ακολουθούν μερικές καλές εναλλακτικές λύσεις που είναι πιο ευέλικτες από το Chrome:

  • Για να εγκρίνετε μη αυτόματα ενημερώσεις προγράμματος περιήγησης, μπορείτε να μεταβείτε στο Mozilla Firefox. Ο Firefox εγκαθιστά αυτόματα ενημερώσεις από προεπιλογή, αλλά μπορείτε να επιλέξετε να σας ζητήσει ο Firefox όταν είναι διαθέσιμες ενημερώσεις, ώστε να μπορείτε να τις αποδεχτείτε χειροκίνητα. Στο Firefox, μεταβείτε στο μενού> Επιλογές> Γενικά. Στην ενότητα “Να επιτρέπεται στον Firefox”, επιλέξτε “Έλεγχος για ενημερώσεις, αλλά σας επιτρέπουν να επιλέξετε να τις εγκαταστήσετε”.
  • Για λιγότερο συχνές νέες δυνατότητες και ενημερώσεις διεπαφών, μπορείτε να επιλέξετε το Mozilla Firefox ESR. Η Εκτεταμένη Έκδοση Υποστήριξης λαμβάνει σημαντικές ενημερώσεις κάθε 42 εβδομάδες αντί κάθε 6 εβδομάδες, αλλά η Mozilla τη διατηρεί ενημερωμένη με ενημερώσεις ασφαλείας.
  • Εάν αναζητάτε πρόγραμμα περιήγησης τύπου Chrome χωρίς να χρησιμοποιήσετε το Updater της Google, δοκιμάστε το νέο Microsoft Edge. Βασίζεται στον ίδιο κώδικα ανοιχτού κώδικα Chromium που αποτελεί τη βάση του Chrome και είναι ακόμη διαθέσιμος για Mac και Linux. Το Edge ενημερώνεται αυτόματα όπως το Chrome, αλλά χρησιμοποιεί το πρόγραμμα ενημέρωσης της Microsoft και όχι το Google. Άλλα προγράμματα περιήγησης βασίζονται στο Chrome, συμπεριλαμβανομένου του Brave Browser. Από όσο γνωρίζουμε, όλοι χρησιμοποιούν αυτόματες ενημερώσεις σε στυλ Chrome για να διατηρούν τα άτομα ασφαλή.

Όποιο πρόγραμμα περιήγησης και αν επιλέξετε, φροντίστε να το ενημερώνετε με τις τελευταίες ενημερώσεις ασφαλείας. Είναι επικίνδυνο να συνεχίζετε να χρησιμοποιείτε ένα ξεπερασμένο πρόγραμμα περιήγησης γεμάτο με κενά ασφαλείας.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Anastasis Vasileiadis

Οι μεταφράσεις είναι σαν τις γυναίκες. Όταν είναι ωραίες δεν είναι πιστές και όταν είναι πιστές δεν είναι ωραίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).