Mozilla VPN κυκλοφορεί τις επόμενες εβδομάδες

Η Mozilla ανακοίνωσε σήμερα ότι η πολυαναμενόμενη υπηρεσία VPN (εικονικό ιδιωτικό δίκτυο) θα ξεκινήσει αργότερα αυτό το καλοκαίρι, και μάλιστα “τις επόμενες εβδομάδες”.

Η επερχόμενη υπηρεσία θα μετονομαστεί από το αρχικό του όνομα Firefox Private Network σε “Mozilla VPN”.

Η ονόματος ήρθε μετά την επέκταση της συγκεκριμένης υπηρεσία VPN από μια επέκταση του Firefox σε VPN όλης της συσκευής, που είναι ικανό να δρομολογεί την κυκλοφορία για ολόκληρο το . Αυτό συμπεριλαμβάνει και άλλα προγράμματα ς.

Αρχικά το Mozilla VPN θα κυκλοφορήσει για συσκευές Windows 10, Chromebook, Android και iOS.

Η Mozilla ανέφερε ότι οι beta testers ζήτησαν επίσης και ένα client Mac, μαζί με μια Linux.

Μόλις το Mozilla VPN βγει από το στάδιο beta, η υπηρεσία θα συνεχίσει να είναι διαθέσιμη μόνο για τους χρήστες των ΗΠΑ (προς το παρόν).

Ωστόσο, η Mozilla δήλωσε ότι σκοπεύει να διαθέσει το VPN της και σε άλλες επιλεγμένες περιοχές μέχρι το τέλος του έτους.

Όσον αφορά τη μηνιαία χρέωση, η εταιρεία ανέφερε ότι “θα συνεχίσει να προσφέρει το Mozilla VPN με το υπάρχον μοντέλο τιμολόγησης για περιορισμένο χρονικό , το οποίο σας επιτρέπει να προστατεύετε έως και πέντε συσκευές με Windows, Android και iOS στα 4,99$ το μήνα.”

Το Mozilla VPN κυκλοφόρησε πέρυσι, τον Σεπτέμβριο. Η beta ήταν διαθέσιμη μόνο για κατοίκους των ΗΠΑ, αλλά η εταιρεία ανακοίνωσε ότι έχουν εγγραφεί χρήστες από περισσότερες από 200 χώρες στη λίστα αναμονής.

Η Mozilla ανέφερε ότι το VPN λειτουργεί με την δρομολόγηση της κίνησης του ιστού μέσω ενός δικτύου αξιόπιστων proxies. Η επέκταση του προγράμματος VPN χρησιμοποιεί διακομιστές της Cloudflare, ενώ το VPN για ολόκληρη την συσκευή χρησιμοποιεί διακομιστές της και το πρωτόκολλο VPN ανοιχτού κώδικα WireGuard, που προστέθηκε νωρίτερα φέτος στον πυρήνα του Linux.

Από την κυκλοφορία της beta υπηρεσίας πέρυσι, η Mozilla δημιούργησε ένα εμπεριστατωμένο faq με λεπτομερείς ερωτήσεις και απαντήσεις υποστήριξης τόσο για την επέκταση του προγράμματος περιήγησης όσο και για το VPN ολόκληρης της συσκευής.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).