Η ΕΕΤΤ ανακαλεί κινητό τηλέφωνο λόγω υψηλής ακτνοβολίας

Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) με δελτίο τύπου της ανακαλεί το κινητό τηλέφωνο LEAGOO S8 που διατίθεται στην αγορά της Ελλάδας, λόγω υψηλής ακτινοβολίας.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το δελτίο τύπου της ΕΕΤΤ, ανακαλείται το κινητό LEAGOO S8 και η επιτροπή καλεί τους κατόχους του να επικοινωνήσουν με τους προμηθευτές τους για περαιτέρω οδηγίες.

Διαβάζουμε από το δελτίο τύπου:

22/6/2020

Η ΕΕΤΤ ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό για τα μέτρα απαγόρευσης διαθεσιμότητας στην αγορά, απόσυρσης και ανάκλησης του προϊόντος LEAGOO S8 (έξυπνο κινητό τηλέφωνο), με βάση τον έλεγχο που διενήργησε ο γαλλικός Εθνικός Οργανισμός Συχνοτήτων (ANFR) στο πλαίσιο εποπτείας της ραδιοεξοπλισμού (βλ. Ευρωπαϊκή Οδηγία 2014/53/ΕΕ, που έχει ενσωματωθεί στην ελληνική έννομη τάξη με το Π.Δ. 98/2017).

Σημειώνεται ότι η επιβολή των ως άνω μέτρων θεωρείται δικαιολογημένη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και εφαρμόζεται αμελλητί από τα κράτη μέλη της ΕΕ, στο πλαίσιο της ενωσιακής διαδικασίας ς και διασφάλισης της υγείας και ς των πολιτών.

Το εν λόγω κινητό τηλέφωνο LEAGOO S8, το οποίο διατίθεται στην αγορά από την LEAGOO Intelligence Co., Ltd., μετά από μετρήσεις διαπιστευμένου εργαστηρίου για της γαλλικής Αρχής, βρέθηκε ότι δεν συμμορφώνεται με την απαίτηση του άρθρου 3.1.α της ως άνω Οδηγίας.

Συγκεκριμένα, οι μετρήσεις της ANFR αποκάλυψαν τιμές που υπερβαίνουν το εγκεκριμένο ρυθμιστικό όριο του Ρυθμού Ειδικής Απορρόφησης (SAR) κορμού των 2W/kg, καθώς το SAR του τηλεφώνου LEAGOO S8 έχει μετρηθεί στα 2,39 W/Kg.

Η ΕΕΤΤ καλεί τους καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν, να επικοινωνήσουν με τον προμηθευτή τους για να μάθουν τους όρους επιστροφής του.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες εδώ.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).