Microsoft Defender ATP για Linux μόλις κυκλοφόρησε

Η Microsoft μόλις ανακοίνωσε τη γενική διαθεσιμότητα του Microsoft Defender ATP για Linux λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία της έκδοσης ς.

“Η προσθήκη του Linux στις εγγενώς υποστηριζόμενες πλατφόρμες του Microsoft Defender ATP σηματοδοτεί μια σημαντική στιγμή για όλους τους πελάτες μας. Κάνει το Microsoft Defender Security μια πραγματικά ενοποιημένη εφαρμογή για την παρακολούθηση και τη διαχείριση όλων των πλατφορμών επιτραπέζιων υπολογιστών και διακομιστών που είναι κοινοί σε εταιρικά περιβάλλοντα (Windows, Windows Server, macOS και Linux)”, αναφέρει η Microsoft σε μια σημερινή ανάρτηση.

Το Microsoft Defender ATP για Linux υποστηρίζει συνολικά έξι διαφορετικές διανομές διακομιστών, συμπεριλαμβανομένων των εξής:

  • RHEL 7.2+
  • 7.2+
  • 16 LTS ή μεγαλύτερη έκδοση LTS
  • SLES 12+
  • Debian 9+
  • Oracle Linux 7.2

Η Microsoft που εστιάζει όλο και περισσότερο στο οικοσύστημα Linux δεν θα πρέπει να είναι απαραιτήτως έκπληξη, καθώς η εταιρεία τελευταία καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες για την επέκτασή της σε αυτή την πλατφόρμα.

Το Windows Subsystem for Linux, το οποίο είναι αυτή τη στιγμή κυκλοφορεί σαν έκδοση 2 στα Windows 10, είναι η ζωντανή απόδειξη, καθώς επιτρέπει στους χρήστες να τρέχουν διανομές Linux μέσα από τα Windows. Η νέα έκδοση κυκλοφόρησε με το May 2020 Update (ή έκδοση 2004) και φέρνει έναν πυρήνα Linux τροποποιημένο από την ίδια την Microsoft.

Το νέο antivirus υποτίθεται ότι θα προσφέρει υποστήριξη γραμμής εντολών στον client, αλλά αυτό που πρέπει να γνωρίζουν οι διαχειριστές είναι ότι η εγκατάσταση του Microsoft Defender ATP για Linux απαιτεί μια άδεια του Microsoft Defender ATP for Servers.

Η εταιρεία αναφέρει ότι σχεδιάζει ακόμη περισσότερες βελτιώσεις για το Linux, και θα έχουμε περισσότερες ανακοινώσεις πολύ σύντομα.

“Είμαστε μόλις στην αρχή του ταξιδιού μας στο Linux και δεν σταματάμε εδώ! Δεσμευόμαστε για συνεχή επέκταση των δυνατοτήτων μας στο Linux και θα σας διαθέσουμε περισσότερες βελτιώσεις τους επόμενους μήνες”, αναφέρει η εταιρεία.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).