Προεπιλεγμένες εφαρμογές στο Android

Όταν αγοράζετε μία συσκευή Android σε αυτή έχουν οριστεί από τον κατασκευαστή της κάποιες ως προεπιλογές. Όμως δεν είναι υποχρεωτικό να αποδεχθείτε ότι σας λέει ο κατασκευαστής. Μπορείτε να ορίσετε εσείς ποιες θα είναι οι προεπιλεγμένες εφαρμογές στο κινητό σας.

Εφόσον έχετε εγκαταστήσει μία εφαρμογή στη συσκευή σας, μπορείτε να την ορίσετε και ως εφαρμογή. Πιθανώς μία από τις πρώτες εφαρμογές που θέλετε να αλλάξετε είναι το πρόγραμμα περιήγησής σας. Η διαδικασία είναι απλή και διαρκεί μόνο μερικά δευτερόλεπτα. Δείτε πως.

Η παρακάτω διαδικασία έχει γίνει σε ένα Xiaomi με MIUI 11, αντίστοιχο του . Όσοι από εσάς έχετε παλαιότερη έκδοση, η δυνατότητα ορισμού των προεπιλογών υπάρχει αλλά, ίσως αλλάζει η διαδρομή για να βρείτε το μενού ρύθμισης. Γενικά δεν είναι δύσκολη εργασία και δεν θα δυσκολευτείτε να το βρείτε.

Ορισμός προεπιλεγμένων εφαρμογών στο Android 10
1. Ξεκινήστε ανοίγοντας τις Ρυθμίσεις.

2. Κατευθυνθείτε προς τα κάτω στο μενού και πατήστε το “Διαχείριση εφαρμογών” για να δείτε ρυθμίσεις που σχετίζονται με τις εφαρμογές σας.

3. Πατήστε τις τρεις κατακόρυφες τελείες επάνω δεξιά. Για Android 10 και κάτω πατήστε το “Για προχωρημένους”.

4. Από το αναδυόμενου μενού πατήστε το “Προεπιλεγμένες εφαρμογές”.

Θα εμφανιστεί μία οθόνη με κάθε κατηγορία για την οποία μπορείτε να ορίσετε μια προεπιλεγμένη εφαρμογή. Στην οθόνη αυτή μπορείτε να δείτε τις τρέχουσες προεπιλεγμένες εφαρμογές για κάθε κατηγορία. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ενδέχεται να μην υπάρχει κάποια προεπιλεγμένη, οπότε τότε θα δείτε την ένδειξη “Καμία ” ή θα επαναλαμβάνεται το όνομα της κατηγορίας.

5. Πατήστε σε οποιαδήποτε από τις κατηγορίες για να ορίσετε την αντίστοιχη προεπιλεγμένη εφαρμογή στο Android 10.

 

Θα δείτε μια λίστα με πιθανές εφαρμογές, για να διαλέξετε. Για παράδειγμα, όταν επιλέγετε την κατηγορία “Φυλλομετρητής” (Ελληνική του Android 11 για το broswer), θα δείτε μια λίστα με όλα τα εγκατεστημένα προγράμματα περιήγησης στη συσκευή σας. Πατήστε την εφαρμογή που θέλετε και μετά πατήστε το πίσω βέλος για να αποθηκεύσετε τις ρυθμίσεις σας.

Επαναλάβετε αυτήν τη διαδικασία για κάθε κατηγορία που θέλετε να αλλάξετε. ‘Οπως θα δείτε τίποτα δεν είναι κλειδωμένο. Μπορείτε να αλλάξετε τις προεπιλεγμένες εφαρμογές σας ανά πάσα στιγμή, ακόμα και στην , στον τρόπο τηλεφωνικής ς, στην αποστολή μηνυμάτων κλπ. Σε κατηγορίες δηλαδή που είναι βασικές για κάθε κινητό τηλέφωνο.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).