Η NASA τρέχει διαγωνισμό για τον σχεδιασμό μελλοντικών τουαλετών στην σελήνη

Η NASA θέλει τη βοήθειά σας στο σχεδιασμό μελλοντικών τουαλετών σελήνης και γιαυτό προκήρυξε ένα διαγωνισμό με έπαθλο 35.000 δολάρια.

Το Project Artemis της NASA έχει σαν σκοπό το 2024 να φέρει και πάλι ανθρώπους να περπατήσουν επάνω στην σελήνη Δεν θα περπατήσουν μόνο και μετά θα φύγουν, αλλά αυτή την φορά θα παραμείνουν για αρκετό διάστημα επάνω στην σελήνη. Το πλήρωμα θα περιλαμβάνει και άνδρες και γυναίκες. Είναι ένα φιλόδοξο πρόγραμμα που απαιτεί τεράστια προετοιμασία και θα πρέπει να λυθούν αρκετά προβλήματα του διαστημικού ταξιδιού και της επιβίωσης στην σελήνη. Όπως οι τουαλέτες.

Φυσικά, υπάρχουν ήδη διαστημικές τουαλέτες (όπως για παράδειγμα, στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό), αλλά η NASA θέλει μια νέα ιδέα, ώστε η νέα τουαλέτα να είναι μικρότερη, πιο αποτελεσματική και να λειτουργεί τόσο στη μικροβαρύτητα όσο και στη σεληνιακή βαρύτητα.

Η υπάρχουσα τουαλέτα του ΔΔΣ έχει σχεδιαστεί μόνο για μικροβαρύτητα (χωρίς βάρος). Η σεληνιακή βαρύτητα είναι περίπου το ένα έκτο της βαρύτητας της Γης, και έτσι τα σωματικά υγρά και ξέρετε τι άλλο, θα «πέσουν κάτω», αλλά πιο αργά, γεγονός που φέρνει τις δικές του μικρές προ.

Καλείστε λοιπόν να δώσετε την ιδέα σας στην NASA για ένα καινοτόμο σχέδιο και μπορείτε να την υποβάλετε στο δίκτυο HeroX, το οποίο διαχειρίζεται τον διαγωνισμό για της. Υπάρχουν 35.000 δολάρια ως χρηματικό έπαθλο, καθώς και η ατέλειωτη προσωπική δόξα αφού θα μπορείτε να πείτε ότι βοηθήσατε στο σχεδιασμό μιας σεληνιακής τουαλέτας.

Ο διαγωνισμός δίνει επίσης δυνατότητα να διαγωνιστούν και σε μία δεύτερη κατηγορία τα άτομα κάτω των 18 ετών. Όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου, «Γνωρίζουμε ότι οι μαθητές μπορεί να σκεφτούν αυτό το πρόβλημα χωρίς τους περιορισμούς που έχουν οι ενήλικες».

Υπάρχει ένας αρκετά εκτενής κατάλογος τεχνικών απαιτήσεων για την περιζήτητη τουαλέτα και οι δημιουργοί θα πρέπει να λάβουν υπόψη μια σειρά παραγόντων, συμπεριλαμβανομένων των γυναικείων αναγκών και μίας αδιαθεσίας. Για παράδειγμα, ενώ η προτιμώμενη μέθοδος για την περίπτωση εμετού είναι οι σάκοι εμετού, η NASA λέει ότι θα δοθούν μπόνους πόντοι σε σχέδια που θα μπορούν να δεχθούν εμετό χωρίς να απαιτείται από τα μέλη του πληρώματος να βάλουν το κεφάλι τους μέσα στην τουαλέτα.

Η προθεσμία υποβολής είναι 17 Αυγούστου, με τους νικητές ενηλίκων να ανακοινώνονται στις 30 Σεπτεμβρίου και τους ανήλικες νικητές στις 20 Οκτωβρίου.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.081 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).