Το Facebook θα σας προειδοποιεί για άρθρα άνω των 3 μηνών

Κοιτάτε ένα άρθρο στο και ξαφνικά ανακαλύπτετε ότι γράφτηκε πριν ένα χρόνο; Το Facebook από εδώ και μπρος θα σας προειδοποιήσει αν θέλετε να μοιράσετε ένα άρθρο που παλαιότερο από 3 μήνες.

Έχει συμβεί σε όλους. Κοιτάτε την δραστηριότητα ενός φίλου ή συγγενή σας στο Facebook και βλέπετε να μοιράζεται ένα φαινομενικά επίκαιρο κομμάτι με έναν ωραίο και τρανταχτό τίτλο, και όταν ανοίξετε τον σύνδεσμο ανακαλύπτετε ότι γράφτηκε πριν από τρία χρόνια και περιέχει παρωχημένες .

Για τις περιπτώσεις αυτές από σήμερα το Facebook κυκλοφορεί μια λειτουργία που θα προειδοποιεί τους χρήστες, προτού μοιραστούν ένα άρθρο ηλικίας άνω των 90 ημερών. Όταν θα κάνετε κλικ στο κουμπί της κοινοποίησης σε ένα παλιό άρθρο, θα δείτε μία ειδοποίηση. Ακόμα δεν είναι σαφές εάν λειτουργεί και με απλή αντιγραφή και επικόλληση ενός συνδέσμου. Φυσικά, αρκετές φορές οι παλιές ειδήσεις είναι ακόμα σχετικές, οπότε το Facebook θα σας επιτρέπει να μοιραστείτε το άρθρο, αν θέλετε, αφού βέβαια κάνετε κλικ στην προειδοποίηση.

Το Facebook αναφέρει σχετικά ότι “η επικαιρότητα ενός άρθρου είναι ένα σημαντικό κομμάτι που βοηθά τους ανθρώπους να αποφασίσουν τι να διαβάσουν, να εμπιστευτούν και να μοιραστούν και ότι ανησυχούν για τις παλιές ειδήσεις που παρερμηνεύουν τα τρέχοντα γεγονότα”.

Σκεφτείτε όλους τους τίτλους που διαβάζετε και ενώ δεν κάνετε κλικ σε αυτούς, η αντίληψή σας για τα τρέχοντα συμβάντα, πιθανότατα επηρεάζεται από αυτά που βλέπετε να μοιράζονται οι άνθρωποι στις ροές τους. Πολλοί αναγνώστες δεν κάθονται να διαβάσουν ένα άρθρο γραμμή – γραμμή αλλά αρκούνται στον τίτλο, πόσο μάλλον να διαβάσουν την ημερομηνία.

Το Facebook εξετάζει και άλλους τύπους ετικετών προειδοποίησης, όπως η παροχή πρόσθετου περιεχομένου σχετικά με άρθρα που σχετίζονται με το , συμπεριλαμβανομένου του ιστορικού στην πηγή του συνδέσμου και ενός συνδέσμου προς το Κέντρο Πληροφοριών COVID-19 για πιο αξιόπιστες πληροφορίες για την υγεία.

Το Twitter εφάρμοσε μια λειτουργία που προειδοποιούσε τους χρήστες πριν κοινοποιήσουν ένα άρθρο που δεν έχουν διαβάσει.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).