BlueLeaks διαρροή δεδομένων αστυνομίας 10 ετών

Μια ομάδα ακτιβιστών δημοσίευσε την Παρασκευή 296 GB δεδομένων που ισχυρίζονται ότι έχουν κλαπεί από υπηρεσίες επιβολής του νόμου των ΗΠΑ και όχι μόνο.

Όπως θα δείτε παρακάτω στα αρχεία που κυκλοφορούν ελεύθερα αυτή τη στιγμή περιέχονται δεδομένα από όλες σχεδόν τις χώρες και την Ελλάδα.

Τα αρχεία, με την ονομασία BlueLeaks, δημοσιεύτηκαν από την Distributed Denial of Secrets (DDoSecrets), μια ομάδα που περιγράφεται σαν “transparency collective.”

Τα δεδομένα διατέθηκαν διαδικτυακά σε ένα με δυνατότητα αναζήτησης. Σύμφωνα με το portal BlueLeaks, στα δεδομένα που διέρρευσαν περιέχουν περισσότερα από ένα εκατομμύριο αρχεία, όπως σαρωμένα έγγραφα, βίντεο, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αρχεία ήχου και πολλά άλλα.

Η DDoSecrets ισχυρίζεται ότι τα αρχεία που διέρρευσαν περιέχουν αρχεία δέκα ετών που ανήκουν σε περισσότερα από 200 αστυνομικά τμήματα από όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το DDoSecrets, τα περισσότερα από τα αρχεία αυτά είναι αναφορές της αστυνομίας και του FBI, ενημερωτικά δελτία ασφαλείας, για την επιβολή του νόμου και πολλά άλλα. Ορισμένα από τα αρχεία υποτίθεται ότι περιέχουν ευαίσθητα και προσωπικά στοιχεία, όπως ονόματα, αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών και αριθμούς τηλεφώνου.

https://twitter.com/DDoSecrets/status/1274086005461716992

Η DDoSecrets ισχυρίζεται ότι κατάφερε να αποκτήσει τα δεδομένα BlueLeaks από τους Anonymous.
Τα περισσότερα από τα αρχεία που αναφέρονται στο portal BlueLeaks φέρουν την ένδειξη “Netsential.com Inc”, μια εταιρεία φιλοξενίας ιστοσελίδων που εδρεύει στο Χιούστον του Τέξας.

Η KrebsOnSecurity ανέφερε νωρίτερα σήμερα ότι η Fusion Center Association (NFCA), μια κεντρική ένωση αστυνομικών στις ΗΠΑ, επιβεβαίωσε την αυθεντικότητα της διαρροής με μια ειδοποίηση εσωτερικής ασφάλειας που έστειλε στα μέλη της.

Η NFCA ανέφερε ότι μετά από μια προκαταρκτική ανάλυση τα δεδομένα φαίνεται να προέρχονται από τους διακομιστές της Netsential, ενός παρόχου φιλοξενίας ιστοσελίδων για πολλές υπηρεσίες επιβολής του νόμου στις ΗΠΑ.

Εν τω μεταξύ τα δεδομένα έχουν αρχίσει ήδη να κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, δείχνοντας τις αστυνομικές δυνάμεις των ΗΠΑ που συμμετείχαν στις διαμαρτυρίες του Black Lives Matter στις ΗΠΑ.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.086 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).