Microsoft Similarity checker για την αποτροπή λογοκλοπής

Η Microsoft ανακοίνωσε πρόσφατα ένα νέο που ονομάζει Similarity checker.

Το νέο εργαλείο θα συνεργάζεται με το εργαλείο ς του Microsoft Word και υποτίθεται ότι θα βοηθά στον προσδιορισμό εάν το κείμενο σε ένα έγγραφο είναι πρωτότυπο ή απαιτεί κάποια παραπομπή στην πηγή του κειμένου.

Προς το παρόν το νέο εργαλείο είναι διαθέσιμο μόνο για τους πελάτες του Microsoft 365 EDU A3 και A5 στις εκδόσεις προεπισκόπησης της σουίτας Office. Το Similarity checker αναμένεται να κυκλοφορήσει για όλους τον Ιούλιο του 2020.

Μόλις κυκλοφορήσει η νέα δυνατότητα μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε πόσο μέρος ενός εγγράφου είναι παρόμοιο με διαδικτυακές πηγές, ενώ κατά κάποιο τρόπο θα συμβάλλει στην αποτροπή λογοκλοπής. Η νέα εφαρμογή θα διαθέτει και πολλές άλλες λειτουργίες, όπως τα κατάλληλα που θα σας ενημερώνουν πού πρέπει να εισαγάγετε παραπομπές προς το αυθεντικό κείμενο.

Η συγκεκριμένη λειτουργία υποστηρίζεται από το Bing, οπότε πραγματοποιεί αναζητήσεις στο για την εύρεση άλλων πηγών που είναι παρόμοιες με το έγγραφό σας.

Η αναβαθμισμένη δυνατότητα επεξεργασίας της Microsoft είναι μια προσπάθεια κατά των εφαρμογών Grammarly και άλλων, οι οποίες πρόσφατα δείχνουν να κυκλοφορούν πολύ, λόγω της αυξημένης υιοθέτησης του Microsoft Office.

Η Microsoft φυσικά θέλει να διατηρήσει τους χρήστες στις πλατφόρμες της, οπότε ο νέος επεξεργαστής υποτίθεται ότι θα παρέχει σε όλους τα απαραίτητα εργαλεία για τη βελτίωση της κάθε συγγραφής χωρίς να χρειάζεται να στραφούν σε τα τρίτων.

Διαβάστε περισσότερα

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).