Microsoft Edge: γιατί η εισαγωγή δεδομένων από άλλους browsers;

Ο Edge είναι το νέο πρόγραμμα περιήγησης του Redmond. Βασίζεται στο Chromium, δηλαδή χρησιμοποιεί τον ίδιο κινητήρα που τροφοδοτεί τον Chrome, και είναι διαθέσιμος σε Windows και macOS.

Ο νέος Edge έχει γίνει το νέο προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης των , αντικαθιστώντας την παλαιά έκδοση της εφαρμογής.

Όμως όπως αναφέραμε πρόσφατα, ορισμένοι χρήστες παρατήρησαν ότι η αυτόματη , η οποία είναι διαθέσιμη μέσω του Windows Update, μερικές φορές εισάγει δεδομένα από άλλα προγράμματα περιήγησης χωρίς την συγκατάθεση του τελικού χρήστη.

Με άλλα λόγια, μόλις εγκατασταθεί ο Edge στη συσκευή, ξεκινά αυτόματα μετά την πρώτη επανεκκίνηση να εισαγάγει δεδομένα από άλλα προγράμματα περιήγησης.

Ορισμένοι χρήστες ανακάλυψαν μάλιστα ότι ακόμα κι αν κλείσουν το πρόγραμμα περιήγησης αναγκαστικά από τη Διαχείριση , ο Edge εξακολουθεί να εισάγει δεδομένα από άλλα προγράμματα περιήγησης, όπως τον Google Chrome και τον . Ο Edge εισάγει αυτόματα και στο παρασκήνιο το ιστορικό, τους κωδικούς ς και άλλα.

Φυσικά η εταιρεία κατηγορήθηκε από πάρα πολλούς, και έτσι σήμερα επιτέλους έκανε μια δήλωση:

“Κατά την πρώτη εμπειρία, ο πελάτης έχει την ευκαιρία να διατηρήσει ή να απορρίψει την εισαγωγή των δεδομένων. Αυτά τα δεδομένα απορρίπτονται εάν επιλέξει να μην προχωρήσει στην εισαγωγή. Εάν ένας πελάτης τερματίσει πρόωρα το νέο πρόγραμμα περιήγησης Microsoft Edge κατά την πρώτη εκτέλεση (π.χ. χρησιμοποιώντας τη Διαχείριση εργασιών), τα υπολειπόμενα δεδομένα ενδέχεται να μην διαγραφούν πλήρως. Συνιστούμε στους πελάτες να μην τερματίζουν τη διαδικασία εγκατάστασης πρόωρα για να διασφαλίσουν ένα αναμενόμενο αποτέλεσμα”.

Έτσι τεχνικά, θα πρέπει να μπορείτε να διαγράψετε τα δεδομένα που έχουν απομείνει χειροκίνητα εάν δεν συμφωνείτε με το ότι ο Edge εισάγει τα αρχεία περιήγησής σας από το Chrome ή τον Firefox.

Έτσι όπως καταλαβαίνετε η ευθύνη είναι του πελάτη και όχι της εταιρείας. Πάλι “λάδι” η Microsoft.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).