Hosting από εταιρείες της EIG; Όχι Ευχαριστώ!

Σκεφτόμουν αυτή τη δημοσίευση πάρα πολύ καιρό. Τμηματικά έχω αναφέρει την γνώμη μου για ορισμένες hosting εταιρείες που δεν πρέπει να ούτε καν να επισκέπτεστε, αλλά σήμερα θα θα προσπαθήσω να ορίσω ένα μεγσαλύτερο πλαίσιο.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, το Endurance International Group (EIG) είναι μια εταιρεία με έδρα το Μπέρλινγκτον της Μασαχουσέτης. Η εταιρεία τα τελευταία χρόνια αγοράζει σιωπηλά ορισμένες από τις μεγαλύτερες εταιρείες φιλοξενίας ιστοσελίδων.

Μέχρι σήμερα, η EIG έχει τον έλεγχο πάνω από 90 περίπου εταιρειών φιλοξενίας ιστοσελίδων, οι οποίες συμπεριλαμβάνουν μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα στον χώρο: HostGator, BlueHost, HostMonster, iPage, FatCow, JustHost, Arvixe, A Small Orange, HostNine και πολλές άλλες.

Στον κλάδο της φιλοξενίας ιστοσελίδων, υπάρχει η παρανόηση ότι “οι μεγαλύτερες, και πιο καθιερωμένες εταιρείες προσφέρουν πάντα το καλύτερο σε ποιότητα και εξυπηρέτηση”.

Αυτό μπορεί να ισχύει για ορισμένες άλλες εταιρείες, αλλά σίγουρα δεν ισχύει στον κλάδο φιλοξενίας ιστοσελίδων.

Αφού αναφέραμε λοιπόν ότι ένα μεγάλο μέρος των εταιρειών φιλοξενίας ανήκουν και λειτουργούν από την EIG, είναι σημαντικό να αναφέρουμε τι ακριβώς συμβαίνει στα παρασκήνια.

Η EIG επικεντρώνεται στην αγορά εταιρειών φιλοξενίας ιστοσελίδων κάτι που τους βοηθάει να αυξήσουν την πελατειακή τους βάση. Οι εταιρείες που αποκτήθηκαν συνεχίζουν να λειτουργούν με τις προηγούμενες επωνυμίες τους και δεν δημοσιοποιούν ότι λειτουργούν κάτω από την ομπρέλα της EIG.

Που βοηθάει αυτό;

Ένας δυσαρεστημένος πελάτης φεύγει από την εταιρεία EIG 1 και αναζητά ένα νέο πάροχο φιλοξενίας.
Ο πελάτης αναζητά τον όρο best web hosting στην Google και συναντά τις λίστες που αποτελούνται κυρίως από εταιρείες φιλοξενίας που ανήκουν στην EIG (χωρίς να το γνωρίζει).
Έτσι λοιπόν αποφασίζει να αγοράσει hosting από την εταιρεία EIG 2.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι η EIG δεν χάνει τον πελάτη! Επαναλάβετε, μέχρι να ξυπνήσει ο πελάτης.

Ακολουθεί μια λίστα με εταιρείες φιλοξενίας που ανήκουν στην EIG.

2slick.com
AccountSupport
A Small Orange
ApolloHosting
AptHost
Arvixe
Berry Information Systems
BigRock
BizLand
BlueDomino
BlueFur
BlueHost
BuyDomains
Cirtex Hosting
Cloud by IX
Constant
Directi
Dollar2Host
Domain.com
DomainHost
Dot5Hosting
Dotster
easyCGI
eHost
EntryHost
Escalate Internet
FastDomain
FatCow
FreeYellow
Glob@t
Homestead
HostCentric
HostClear
Host Excellence
HostGator
HostMonster
HostNine
HostYourSite.com
HostV
HyperMart
IdeaHost
IMOutdoors
.ly
Intuit Websites
iPage
IPOWER/iPowerWeb
IX Web Hosting
JustCloud
JustHost
LogicBoxes
MojoMarketplace
MyDomain
MyResellerHome
NetFirms
Networks Web Hosting
Nexx
PowWeb
PureHost
ReadyHosting
ResellerClub
SEOGears
SEO Hosting
Site5
SiteBuilder.com
Sitelio
Sitey
Southeast Web
Spry
StartLogic
SuperGreen Hosting
TypePad
USANetHosting
vDeck
Verio
VirtualAvenue
VPSLink
WebHost4Life
WebHosting.info
WebsiteBuilder.com
Webstrike Solutions
Webzai
Hosting
Xeran
YourWebHosting

Θα ενημερώνουμε την παραπάνω λίστα με κάθε αγορά της EIG.

Όλες οι εταιρείες της EIG προωθούνται με πάρα πολλές διαφημίσεις (συμπεριλαμβάνονται και πληρωμένα reviews) και φυσικά με καταπληκτικό SEO. Τα ονόματά τους φιγουράρουν πρώτα στα αποτελέσματα της Google, έτσι γιατί η δεν “πουλάει” ποιότητα.

Παραδείγματα

 

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

7 Comments

Leave a Reply
  1. Κάτι μου “βρωμούσε” με ορισμένες από τις εταιρείες που αναφέρεις και απλά ήρθες και μου το επιβεβαίωσες. Όλο διαφημίσεις και να βγαίνουν πρώτες σε συγκριτικά test γνωστών τεχνολογικών websites (πχ https://www.techradar.com/web-hosting/best-web-hosting-service-websites) αλλά πολλά παράπονα από χρήστες στο Internet που τις χρησιμοποίησαν.

    Ελπίζω και αυτές που διαφημίζεις εσύ https://iguru.gr/2020/06/27/vps-cloud-hosting-prosfora-apo-iguru-gr/ να μην έχουν την ίδια κατάληξη.

    Καλό θα ήτανε, αν έχεις την δυνατότητα, να συγυρίσεις και μερικούς από τους μεγάλους (πχ Azure, AWS, Google, OVH, Hetzner, Contabo,GoDaddy, κτλ)

    • πως σου φαίνεται η ταχύτητα του iguru.gr? Είναι αυτή που διαφημίζω….

      Azure, AWS, Google είναι εκτός συναγωνισμού λόγω τιμής (απλησίαστοι) OVH μακριά κι αγαπημένοι λόγω του ότι καβάλησαν το καλάμι (αλλιώς ξεκίνησαν κι αλλιώς κατέληξαν) Hetzner μια χαρά τους βρίσκω, Contabo δεν με απασχολούν,μακριά από κονσέρβες hosting όπως αυτό της GoDaddy….

      • Η ταχύτητα του iguru.gr είναι πολλή καλή, αλλά από ότι καταλαβαίνω (δεν είμαι 100% σίγουρος) 1ο χρησιμοποιείς ένα πολλή lite theme από WordPress και 2ο χρησιμοποιείς CDN της Cloudflare?

        Azure, AWS, Google συμφωνώ, είναι ακριβές και έχουν περίπλοκα setup, control panel, αλλά όταν μιλάμε για πραγματικό cloud hosting αυτές είναι οι μοναδικές (μαζί με κάποιες κινεζικές πχ Alibaba!).

        Και για OVH συμφωνώ αλλά μαζί με την Hetzner τους θεωρώ κορυφή για μεγάλες και κρίσιμες εγκαταστάσεις, αν δεν θες να μπλέξεις Azure, AWS, Google.

        Με Contabo θα διαφωνήσω γιατί έχουν βελτιωθεί αρκετά και σε πολλή καλές τιμές, έχω δοκιμάσει τα νέα τους VDS https://contabo.com/?show=vds και είναι πολλή καλά. Το κακό ότι δεν έχουν SLA και, ok, χρησιμοποιούν Supermicro και όχι DELL ή HP. Αλλά αν δουλεύει το μηχάνημα δε με νοιάζει η μάρκα του.

        Την GoDaddy την ανέφερα επειδή είναι γνωστή ως όνομα (κυρίως σε Αγγλία) αλλά το support τους στην Ελλάδα είναι λίγο “περίεργο”… το site είναι στα Ελληνικά, έχουν 2 Ελληνικούς τηλεφωνικούς αριθμούς αλλά η συνομιλία γίνεται στα Αγγλικά και μάλιστα Ινδό-Αγγλικά (μπορεί να έτυχε σε μένα)!

        • το theme έχει σημασία αλλά όχι και τόσο, θα μπορούσε να έχει ένα σωρό εικόνες και πάλι τα αποτελέσματα θα ήταν τα ίδια. Ναι χρησιμοποιούμε Cloudflare σε κάθε site για πολλούς και διάφορους λόγους. Hetzner εγγύηση αν χρησιμοποιείς νέους servers και όχι μεταχειρισμένους που ναι μεν είναι φθηνοί, αλλά δεν ξέρεις αν κλατάρει κάποιος SSD.

          Από Cloud, έχει πολλές καλές (δοκίμασε την closte για WordPress, ή την Upcloud) H αγαπημένη μου είναι η Prgmr. Λιτή αλλά έχει καταπληκτικό ttfb παρόλο που είναι US.

          Τους Contabo δεν τους ξέρω.

          Όσο για απόδοση, αν δεν σκέφτεσαι τα χρήματα Google

          • Λόγο της δουλεία μου ψάχνω για τους πελάτες μου VDS ή Dedicated Server για Windows Server, MS SQL και IIS και Linux Server για MongoDB, RavenDB, monitoring, και να είναι Ευρώπη (λόγο ταχύτητας αλλά και νομοθεσίας). Δεν με διαφέρει τόσο το sharing hosting.
            Ευχαριστώ πάντως για τις πληροφορίες.

          • no problem, καλό είναι να τα λέμε για να ξεχωρίζουν αυτοί που αξίζουν από τους απατεώνες

        • βασικά τις έχω δοκιμάσει όλες, και η αρχή μου είναι μακριά από κονσέρβες. ΤΟ ότι η Godaddy έχει ελληνικό site δεν λέει κάτι. Κάποτε είχαμε και μεις μεταφρασμένο κορεάτικο subdomain

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).