Facebook: αφαιρέστε τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείτε

Εάν είχατε συνδεθεί κάποτε σε μια εφαρμογή ή ένα ιστότοπο χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό σας στο Facebook, θα πρέπει να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να ενημερώσετε μερικές ρυθμίσεις .

Το Facebook ανακάλυψε πρόσφατα ότι εφαρμογές που είχαν αφαιρεθεί (είτε αυτόματα μετά από 90 ημέρες αδράνειας είτε με μη αυτόματο τρόπο από τον ίδιο τον χρήστη) θα μπορούσαν να έχουν σε ορισμένα δεδομένα του Facebook.

Η ανάρτηση στο blog του Facebook για αυτό το σφάλμα χρησιμοποιεί ένα συγκεκριμένο παράδειγμα ενός ατόμου που τρέχει μια εφαρμογή ς “για να προσκαλέσει τους φίλους του σε μια προπόνηση, χωρίς να γνωρίζει κανείς ότι ορισμένοι από τους φίλους είναι ανενεργοί για πολλούς μήνες”. Η εφαρμογή θα μπορούσε στη συνέχεια να συλλέξει περισσότερα δεδομένα χωρίς να ζητήσει εξουσιοδότηση από τον χρήστη, απλώς και μόνο επειδή κάποια στιγμή χρησιμοποιήθηκε.

Παρόλο που δεν φαίνεται να υπάρχει κακόβουλη πρόθεση, όπως αυτό θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ζητήματα ασφαλείας.

Το Facebook λοιπόν επιδιόρθωσε το αμέσως. Σύμφωνα μάλιστα με την εταιρεία δεν βρέθηκαν δεδομένα που έχουν διαρρεύσει.
Όμως όπως φαίνεται είναι μια καλή στιγμή να αφαιρέσετε τυχόν εφαρμογές που συνδέονται με τον λογαριασμό σας στο Facebook και τις οποίες δεν χρησιμοποιείτε πια.

Πώς να αποσυνδέσετε εφαρμογές τρίτων από τον λογαριασμό σας στο Facebook

Ανοίξτε την εφαρμογή Facebook σε iOS ή Android ή από το Facebook.com σε ένα πρόγραμμα περιήγησης αν χρησιμοποιείτε επιτραπέζιο υπολογιστή.
Ανοίξτε το μενού Ρυθμίσεις και στη συνέχεια, κάντε κύλιση προς τα κάτω. Κάντε κλικ ή πατήστε στο “Εφαρμογές και ιστότοποι“.

Θα ανοίξει μια λίστα με όλες τις εφαρμογές και τους ιστότοπους τρίτων που συνδέονται με τον λογαριασμό σας Facebook ή έχετε παραχωρήσει πρόσβαση σε ορισμένες λειτουργίες του λογαριασμού σας στο Facebook με κάποιο τρόπο.

Αφαιρέστε τυχόν εφαρμογές που δεν θέλετε πλέον να συνδέονται στον λογαριασμό σας.

Αν δεν βλέπετε την λίστα εφαρμογών, αυτό σημαίνει ότι είτε δεν έχετε συνδεθεί ποτέ σε μια εφαρμογή τρίτου χρησιμοποιώντας το Facebook, είτε ότι ήταν πριν από αρκετό καιρό και το Facebook τις κατάργησε από τον λογαριασμό σας για εσάς.

Το Facebook ξεκινά αυτόματα την κατάργηση εφαρμογών από τους λογαριασμούς του χρήστη εάν δεν έχι πρόσβαση σε αυτές για 90 ημέρες.

Οι καταργημένες – αποσυνδεδεμένες εφαρμογές μπορεί να εξακολουθούν να έχουν τα δεδομένα που είχαν συλλέξει από εσάς, αλλά δεν θα μπορούν να σας παρακολουθούν πλέον μετά την αφαίρεσή τους.

Το μενού “Εφαρμογές και ιστότοποι” σάς επιτρέπει επίσης να ελέγξετε τις προεπιλεγμένες αλληλεπιδράσεις του λογαριασμού σας με τις εφαρμογές τρίτων μέσω του Facebook.

Κάντε κλικ στο κουμπί “Επεξεργασία” για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε λειτουργίες.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).