Microsoft Defender: Απενεργοποιήστε την προστασία σε πραγματικό χρόνο

Από προεπιλογή, το ενσωματωμένο πρόγραμμα προστασίας από ιούς των Windows 10 που ονομάζεται Microsoft Defender  σαρώνει τον σας για απειλές σε πραγματικό χρόνο.

Μερικές φορές όμως ίσως θέλετε να το απενεργοποιήσετε, είτε προσωρινά είτε γιατί χρησιμοποιείτε τη δική σας λύση προστασίας από ιούς.

Δείτε πώς.

Εάν εγκαταστήσετε κάποιο ένα άλλο πρόγραμμα προστασίας από ιούς για τα Windows 10 , το Windows Defender θα απενεργοποιήσει τη δική του προστασία σε πραγματικό χρόνο. Ωστόσο, εάν δεν έχετε εγκαταστήσει άλλο πρόγραμμα προστασίας από ιούς και θέλετε να απενεργοποιήσετε προσωρινά τη σάρωση στο παρασκήνιο σε πραγματικό χρόνο του Windows Defender, μπορείτε να το κάνετε.

Προειδοποίηση: Απενεργοποιήστε το μόνο εάν γνωρίζετε τι πάτε να κάνετε. Αν δεν τρέχετε κάποιο άλλο πρόγραμμα antimalware, θα μπορούσατε να μολυνθείτε από όταν η σάρωση στο παρασκήνιο σε πραγματικό χρόνο είναι απενεργοποιημένη. Το Windows Defender δεν θα βρει το malware.

Αρχικά, ανοίξτε το και πληκτρολογήστε “Ασφάλεια των Windows”. Πατήστε “Enter” ή κάντε κλικ στη συντόμευση “Ασφάλεια των Windows” για να την ξεκινήσετε.

Στην Ασφάλεια των Windows, κάντε κλικ στο “Προστασία από ιούς και απειλές” στην πλευρική γραμμή. Στη συνέχεια, επιλέξτε “Διαχείριση ρυθμίσεων”.

Στις “Ρυθμίσεις προστασίας από ιούς και απειλές”, βρείτε την επιλογή “Προστασία σε πραγματικό χρόνο” και κάντε κλικ στο διακόπτη με την ένδειξη “Ενεργό” για εναλλαγή στη θέση “Απενεργοποίηση”.

Η προστασία σε πραγματικό χρόνο έχει πλέον απενεργοποιηθεί. Η Ασφάλεια των Windows θα εμφανίσει επίσης ένα πάνω από το switch, που θα αναφέρει ότι η συσκευή σας είναι ευάλωτη. Τα Windows ενεργοποιούν αυτόματα την προστασία σε πραγματικό χρόνο μετά από ένα σύντομο χρονικό διάστημα.

Κλείστε το παράθυρο Ασφάλεια των Windows και οι ρυθμίσεις θα αποθηκευτούν. Όταν θέλετε να ενεργοποιήσετε ξανά την προστασία σε πραγματικό χρόνο, απλώς επισκεφτείτε ξανά τη σελίδα “Ρυθμίσεις προστασίας από ιούς και απειλές” και γυρίστε την επιλογή ξανά στο “Ενεργό”.

Μείνε ασφαλής!

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Anastasis Vasileiadis

Οι μεταφράσεις είναι σαν τις γυναίκες. Όταν είναι ωραίες δεν είναι πιστές και όταν είναι πιστές δεν είναι ωραίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).