Ποιες εφαρμογές παρακολουθούν την τοποθεσία σας στο iPhone

Οι εφαρμογές στο iPhone σας μπορούν να παρακολουθούν την τοποθεσία σας, αλλά θα πρέπει πρώτα να τους δώσετε πρόσβαση. Δείτε πώς μπορείτε να ελέγξετε ποιες εφαρμογές μπορούν να παρακολουθούν τη θέση σας μέσω του GPS και πως μπορείτε να ανακαλέσετε την πρόσβασή τους.

Το απόρρητο μας είναι πολύ σημαντικό για να αφήσουμε κάποιες εφαρμογές να παρακολουθούν την τοποθεσία μας. Φυσικά είναι παράλογο να περιμένουμε ότι οι Χάρτες θα λειτουργούν κανονικά χωρίς η να γνωρίζει την τοποθεσία μας, αλλά πρέπει μια εφαρμογή σημειωματάριου να γνωρίζει πού βρίσκεστε;

Είναι μια προσωπική απόφαση και δεν είμαστε εδώ για να σας αλλάξουμε γνώμη. Είμαστε εδώ για να δείξουμε πώς μπορείτε να ελέγξουμε ποιες εφαρμογές γνωρίζουν την τοποθεσία σας και πότε επιτρέπεται να την παρακολουθούν.

Είναι επίσης σημαντικό να θυμάστε ότι ορισμένες εφαρμογές χρειάζονται τα σας για να κάνουν τη τους . Η ανάκληση της πρόσβασης στην τοποθεσία σας μπορεί να σταματήσει τη λειτουργία ορισμένων σημαντικών λειτουργιών.

Πώς να δείτε ποιες εφαρμογές σας παρακολουθούν

Για να δείτε μια λίστα εφαρμογών που έχουν ζητήσει πρόσβαση στα δεδομένα τοποθεσίας σας, ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και πατήστε “Απόρρητο”.

Στη συνέχεια, πατήστε “Υπηρεσίες τοποθεσίας”.

Στην επόμενη οθόνη θα εμφανιστεί κάθε εφαρμογή που μπορεί να ζητήσει πρόσβαση στα δεδομένα τοποθεσίας σας. Μπορείτε επίσης να δείτε αν έχετε παραχωρήσει πρόσβαση και, εάν ναι, αν η εφαρμογή μπορεί να έχει πρόσβαση στην τοποθεσία σας ανά πάσα στιγμή ή μόνο όταν τη χρησιμοποιείτε.

Για να ελέγξετε μια συγκεκριμένη εφαρμογή, πατήστε την.

Εδώ μπορείτε να δείτε τρεις διαφορετικές επιλογές (και ένα τσεκ δίπλα στην ενεργή):

  • Ποτέ : Η εφαρμογή δεν θα έχει ποτέ πρόσβαση στα δεδομένα τοποθεσίας σας.
  • Κατά τη χρήση της εφαρμογής : Όποτε η εφαρμογή είναι ανοιχτή και ενεργή – με άλλα λόγια, όταν βρίσκεται στην οθόνη του iPhone σας – θα επιτρέπεται η πρόσβαση στα δεδομένα σας.
  • Πάντα : Όπως υποδηλώνει το όνομα, εάν έχει επιλεγεί αυτή η επιλογή, η εφαρμογή θα μπορεί να έχει πρόσβαση στα δεδομένα σας όποτε το ζητά.

Πώς να ανακαλέσετε την πρόσβαση σε δεδομένα τοποθεσίας

Εάν αποφασίσετε ότι δεν θέλετε πλέον μια εφαρμογή να έχει πρόσβαση στα δεδομένα τοποθεσίας σας, μπορείτε να ανακαλέσετε αυτήν την πρόσβαση. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις και πατήστε ξανά “Απόρρητο”.

Πατήστε “Υπηρεσίες τοποθεσίας”.

Πατήστε το όνομα της εφαρμογής για την οποία θέλετε να ανακαλέσετε την πρόσβαση.

Για να βεβαιωθείτε ότι η εφαρμογή δεν μπορεί πλέον να έχει πρόσβαση στα δεδομένα τοποθεσίας σας, πατήστε “Ποτέ”.

Πώς γνωρίζετε πότε μια εφαρμογή έχει πρόσβαση σε δεδομένα τοποθεσίας στο παρασκήνιο

Εάν μια εφαρμογή έχει πρόσβαση στα δεδομένα τοποθεσίας σας αλλά δεν είναι ενεργή – με άλλα λόγια, εάν έχει πρόσβαση στην τοποθεσία σας στο παρασκήνιο όταν δεν τη χρησιμοποιείτε – το iOS θα εμφανίσει μια ειδοποίηση στο πάνω μέρος της οθόνης για να σας ειδοποιήσει.

Εάν δείτε αυτήν την ειδοποίηση και δεν γνωρίζετε ποια εφαρμογή είναι, πατώντας στο μπλε θα ξεκινήσει η εν λόγω εφαρμογή. Μπορείτε να μεταβείτε στις Ρυθμίσεις –  Απόρρητο –  Υπηρεσίες τοποθεσίας, να πατήσετε το όνομα της εφαρμογής και να πατήσετε “Ποτέ” ή “Ενώ χρησιμοποιείτε την εφαρμογή” για να αποτρέψετε την πρόσβαση της στην τοποθεσίας σας.

 

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Anastasis Vasileiadis

Οι μεταφράσεις είναι σαν τις γυναίκες. Όταν είναι ωραίες δεν είναι πιστές και όταν είναι πιστές δεν είναι ωραίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).