Chrome 84 Stable με 38 επιδιορθώσεις ασφαλείας

Η Google κυκλοφόρησε το Chrome 84 Stable, την τελευταία έκδοση του προτος περιήγησης , στο κοινό στις 14 Ιουλίου 2020. Η νέα έκδοση είναι μια ενημέρωση ασφαλείας, αλλά φέρνει κι άλλες αλλαγές και βελτιώσεις στο πρόγραμμα περιήγησης.

Όσοι θέλουν να την εγκαταστήσουν άμεσα μπορούν να το κάνουν από το μενού – Βοήθεια – Σχετικά με το Google Chrome. Η νέα έκδοση θα πρέπει να κατέβει και να εγκατασταθεί αυτόματα.Μετά θα πρέπει να γίνει επανεκκίνηση του Chrome για να ολοκληρωθεί η ενημέρωση στη νέα έκδοση.

Η ανακοίνωση της Google στο επίσημο ιστολόγιο του Chrome Release, είναι ως συνήθως ασαφής καθώς οι ενημερώσεις αφορούν κενά ασφαλείας.Η εταιρεία αναφέρει ότι η ενημέρωση συμπεριλαμβάνει 38 επιδιορθώσεις ασφαλείας και ότι τουλάχιστον μια από αυτές επιδιορθώνει μια κρίσιμη ευπάθεια στις παλαιότερες εκδόσεις του προγράμματος περιήγησης (heap overflow buffer , CVE-2020-6510).

Η Google συνεχίζει τη σταδιακή διάθεση του SameSite, που άρχισε να κυκλοφορεί αρχικά με τον Chrome 80, αλλά ανέστειλε την διάθεση λίγο αργότερα.

Το SameSite περιορίζει την πρόσβαση στα cookie του προγράμματος περιήγησης από προεπιλογή. Ο Google Chrome 84 θα είναι η πρώτη έκδοση του Chrome που θα σταματάει τις ειδοποιήσεις από τους ιστότοπους που χρησιμοποιούν καταχρηστικά την λειτουργία.

Η Google αφαίρεσε τα παλαιότερα πρωτόκολλα TLS 1.0 και 1.1 στον Chrome 84 και σκοπεύει να καταργήσει εντελώς την υποστήριξη σε κάποια μελλοντική έκδοση. Προς το παρόν, και τα δύο πρωτόκολλα εξακολουθούν να υποστηρίζονται.

Ο Chrome 84 θα εμφανίζει προειδοποιήσεις στους χρήστες αν προσπαθούν να κατεβάσουν κάτι από μη ασφαλές περιβάλλον.
Η επόμενη σταθερή έκδοση του Google Chrome έχει προγραμματιστεί για τις 25 Αυγούστου του 2020.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.083 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).