Haven μετατρέψτε ένα παλιό Android σε κάμερα ασφαλείας

Haven: Εάν έχετε ένα τηλέφωνο σε καλή κατάσταση, μπορείτε εύκολα να το χρησιμοποιήσετε μετατρέποντάς το σε κάμερα ασφαλείας.

Με τη βοήθεια μιας ς του Edward Snowden, είναι εξαιρετικά απλό. Δείτε πώς.

 

Το τηλέφωνό σας διαθέτει ήδη τα μιας “πραγματικής” κάμερας ασφαλείας, δηλαδή ένα φακό και μια σύνδεση στο Διαδίκτυο. Μπορούσατε να κάνετε κάτι παρόμοιο με ένα τηλέφωνο Android εδώ και χρόνια, αλλά υπάρχει ένας νεότερος τρόπος που είναι ακόμα πιο ασφαλής.

Θα χρησιμοποιήσουμε μια εφαρμογή που ονομάζεται Haven, και δημιουργήθηκε από τον Edward Snowden. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή σε σχεδόν οποιοδήποτε τηλέφωνο ή tablet Android. Εφόσον η συσκευή σας διαθέτει κάμερα και μικρόφωνο, μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε σαν κάμερα ασφαλείας.

Μπορείτε να εγκαταστήσετε το Haven beta από το Google Play Store  ή να το κάνετε compile μόνοι σας από το αποθετήριο του Github .

Το Haven θα λειτουργήσει είτε το τηλέφωνό σας είναι συνδεδεμένο σε Wi-Fi ή με προσαρμογέα USB-to-Ethernet. Εάν θέλετε την ενσύρματη διαδρομή Διαδικτύου, φροντίστε να αποκτήσετε ένα προσαρμογέα. Η ίδια η εφαρμογή Haven λειτουργεί μόνο σε συσκευές Android, αλλά μπορείτε να τη ρυθμίσετε ώστε να σας ειδοποιεί στο σας.

Ρύθμιση του Haven στο παλιό σας τηλέφωνο

Πριν από τη ρύθμιση της εφαρμογής Haven, βεβαιωθείτε ότι έχετε βρει το ιδανικό σημείο στο σπίτι σας για να τοποθετήσετε το τηλέφωνό σας, να έχει ρεύμα και να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καλώδιο Ethernet ή μια σύνδεση με Wi-Fi. Μόλις επιλυθούν τα παραπάνω ανοίξτε την εφαρμογή Haven. Σύρετε τις πρώτες οθόνες και στη συνέχεια, επιλέξτε “Διαμόρφωση”.

Πατήστε “Να επιτρέπεται” στις προτροπές δικαιωμάτων για πρόσβαση στις φωτογραφία, πολυμέσα και αρχεία και για φωτογραφιών και την εγγραφή βίντεο.

Πατήστε “Να επιτρέπεται” στην επόμενη προτροπή για να δώσετε άδεια για λήψη φωτογραφιών και εγγραφή βίντεο.

Η επόμενη οθόνη θα είναι για το live streaming της κάμερας. Πατήστε το εικονίδιο κάτω αριστερά για εν μεταξύ των μπροστινής και πίσω κάμερας και χρησιμοποιήστε το ρυθμιστικό στο κάτω μέρος της οθόνης για να ορίσετε πόσο ευαίσθητη θέλετε να είναι η ανίχνευση κίνησης.

Μπορείτε πάντα να αυξήσετε ή να μειώσετε την ευαισθησία κίνησης για να ταιριάζει καλύτερα στο περιβάλλον σας. Πατήστε το “Πίσω” επάνω αριστερά για να δείτε περισσότερες επιλογές.

Στη συνέχεια, αποδεχτείτε την προτροπή για την άδεια εγγραφής , ώστε να μπορείτε να έχετε και ήχο από το μέρος που παρακολουθείτε.

Και πάλι, χρησιμοποιήστε το ρυθμιστικό στο κάτω μέρος της οθόνης για να προσαρμόσετε την ευαισθησία της ανίχνευσης. Πατήστε ξανά το κουμπί “Πίσω” επάνω αριστερά.

Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το ρυθμιστικό στο κάτω μέρος για την ρύθμιση της ανίχνευσης κίνησης. Αυτό θα επιτρέψει στην κάμερά σας να ξεκινάει την εγγραφή εάν κάτι κινηθεί στον χώρο που παρακολουθείτε. Πατήστε το κουμπί “Πίσω” πάνω αριστερά για άλλη μια φορά.

Σύρετε τις υπόλοιπες οθόνες. Παραχωρήστε άδεια αποστολής και προβολής μηνυμάτων SMS εάν θέλετε να σας έρχονται ειδοποιήσεις SMS στο κύριο τηλέφωνό σας και, στη συνέχεια, εισαγάγετε τον αριθμό του τηλεφώνου σας. Θα χρειαστεί να έχετε εγκαταστήσει μια ενεργή κάρτα SIM για την αποστολή μηνυμάτων SMS.

Σύρετε μια ακόμη οθόνη και πατήστε “Τέλος”.

Μόλις ολοκληρωθεί, πατήστε “Έναρξη τώρα” για να ξεκινήσετε την παρακολούθηση του περιβάλλοντος σας. Πατήστε το γρανάζι ρυθμίσεων κάτω δεξιά για να προσαρμόσετε την ευαισθησία της κάμερας, του ήχου και της κίνησης, να αλλάξετε τις SMS και πολλά άλλα.

Ρυθμίστε την παρακολούθηση βίντεο του Haven

Η ανίχνευση της κίνησης και του ήχου είναι εξαιρετική, αλλά το Haven σάς επιτρέπει επίσης να γράψετε βίντεο για μια καθορισμένη περίοδο. Πατήστε το γρανάζι των ρυθμίσεων στην κάτω δεξιά γωνία της κύριας οθόνης και ενεργοποιήστε την εναλλαγή “Παρακολούθηση βίντεο”.

Πατήστε “Ορισμός διάρκειας παρακολούθησης βίντεο” για να επιλέξετε πόσο καιρό θα καταγράφει τον χώρο που παρακολουθείτε.

Έτσι θα έχετε μια φτηνή και αξιόπιστη κάμερα ασφαλείας! Ότι συμβαίνει με φωτογραφίες και ήχο, θα σας αποστέλλεται αυτόματα μέσω SMS ή μέσω του Signal.

 

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Anastasis Vasileiadis

Οι μεταφράσεις είναι σαν τις γυναίκες. Όταν είναι ωραίες δεν είναι πιστές και όταν είναι πιστές δεν είναι ωραίες.

One Comment

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).