Το Touch ID και το Face ID δεν σας κάνουν πιο ασφαλείς

Το Touch ID και το Face ID ακούγονται υπέροχα. Μας αρέσουν και τα χρησιμοποιούμε. Αλλά είναι δυνατότητες που μας προσφέρουν ευκολία, και όχι δυνατότητες ασφαλείας όταν τις χρησιμοποιείτε.

Όταν είναι απαραίτητο, θα πρέπει να τα απενεργοποιήσετε προσωρινά.

Αυτό ισχύει επίσης και για τα Android με τους αισθητήρες δακτυλικών αποτυπωμάτων,τις  σαρώσεις ίριδας ή άλλες βιομετρικές .

Face ID

Με το Face ID, απλώς κοιτάζοντας το σας (και κάνοντας μια επαφή με τα μάτια) θα το ξεκλειδώσετε. Κάποιος μπορεί να σηκώσει το τηλέφωνό σας από ένα τραπέζι και όταν το κοιτάξετε, θα το ξεκλειδώσετε για αυτό το άτομο.

Είναι ευκολότερο να χρησιμοποιήσετε το δάχτυλο ή το πρόσωπο σας από ότι το PIN σας…

Το πρόβλημα δεν περιορίζεται μόνο σε νομικά προβλήματα από κάποια Αρχή που θέλει να ξεκλειδώσει την συσκευή σας. Είναι εύκολο να φανταστούμε καταστάσεις όπου το δακτυλικό αποτύπωμα ή το ξεκλείδωμα με το Face ID μπορεί να επιφέρει προβλήματα:

  • Ένα παιδί ή ο/η σύντροφος παίρνει το τηλέφωνό σας και το πιέζει προσεκτικά στο δάχτυλό σας ενώ κοιμάστε για να το ξεκλειδώσει. Ένα παιδί χρησιμοποίησε κάποτε αυτή την μέθοδο για να αγοράσει εμπορεύματα Pokémon αξίας 250 δολαρίων με το τηλέφωνο ενός γονέα.
  • Κάποιος μαζεύει το τηλέφωνό σας και το κρατά μπροστά σας, κοιτάζετε και το ξεκλειδώνει.

PIN

Και πάλι, ακόμη και ένας ισχυρός κωδικός δεν είναι απαραίτητα εξαιρετικά ασφαλής αν τον χρησιμοποιείτε συνεχώς. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι ο μέσος Αμερικανός ελέγχει το τηλέφωνό τους 80 φορές την ημέρα. Τώρα, αν ξεκλειδώνετε το τηλέφωνό σας πολλές φορές την ημέρα με ένα PIN, και το κάνετε συχνά δημόσια είστε βέβαιοι ότι κανείς δεν σας βλέπει να πληκτρολογείτε το PIN;

Κάποιος που θέλει το PIN σας θα μπορούσε πιθανότατα να σας κολλήσει στον ώμο κυριολεκτικά, για να δει τι πατάτε.

Πώς να προστατευτείτε

Δεν χρειάζεται απαραίτητα να απενεργοποιήσετε πλήρως το Touch ID ή το Face ID. Είναι χαρακτηριστικά ευκολίας και αυτό είναι εντάξει. Είναι χρήσιμα και τα χρησιμοποιούμε.

Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι για να απενεργοποιήσετε προσωρινά το Touch ID, το Face ID ή τα αντίστοιχα Android. Για παράδειγμα, μπορεί να θέλετε να απενεργοποιήσετε προσωρινά το Touch ID ή το Face ID αν δεν εμπιστεύεστε το περιβάλλον που βρίσκεστε. Υπάρχουν μερικοί τρόποι για να το κάνετε αυτό:

  • Λειτουργία έκτακτης ανάγκης SOS (iPhone) : Από το iPhone 8 και μετά, πατήστε και κρατήστε πατημένο το πλευρικό κουμπί (επίσης γνωστό ως κουμπί λειτουργίας) και ένα από τα κουμπιά έντασης. Στο iPhone 7 ή κάποια προηγούμενη έκδοση, πατήστε γρήγορα το πλευρικό κουμπί (τροφοδοσίας) πέντε φορές. Το κείμενο “SOS έκτακτης ανάγκης” θα εμφανιστεί στην οθόνη, ώστε να μπορείτε να πραγματοποιήσετε μια έκτακτης ανάγκης, αν είναι απαραίτητο. Το Touch ID ή το Face ID θα απενεργοποιηθεί επίσης προσωρινά και θα πρέπει να εισαγάγετε ξανά το PIN για να ξεκλειδώσετε το τηλέφωνό σας.
  • Λειτουργία κλειδώματος(Android) : Εάν χρησιμοποιείτε ένα τηλέφωνο με Android 9 ή κάποια άλλη μεταγενέστερη έκδοση, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη ρύθμιση “Εμφάνιση επιλογής κλειδώματος”. Αυτό σας δίνει μια νέα συντόμευση “Κλείδωμα” στην οποία έχετε πρόσβαση από την οθόνη κλειδώματος του τηλεφώνου σας. Ενεργοποιήστε το και η συσκευή ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων του τηλεφώνου σας και τυχόν λειτουργίες Smart Lock θα απενεργοποιηθούν έως ότου ξεκλειδώσετε το τηλέφωνό σας με το PIN σας.
  • Απενεργοποιήστε το τηλέφωνό σας: Μπορείτε επίσης απλώς να απενεργοποιήσετε το τηλέφωνό σας. Για να το ενεργοποιήσετε, θα πρέπει να δώσετε τον κωδικό PIN ή τον κωδικό πρόσβασής σας.

Γνωρίστε τους κινδύνους

Πιστεύουμε ότι μπορείτε να χρησιμοποιείτε το Face ID ή το Touch ID, αλλά θα πρέπει να γνωρίζετε τους κινδύνους. Εάν βρίσκεστε σε μια κατάσταση όπου το Face ID ή το Touch ID φαίνεται να είναι λίγο επικίνδυνο, είναι καλή ιδέα να απενεργοποιήσετε και να χρησιμοποιήσετε ένα PIN προσωρινά.

 

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by Anastasis Vasileiadis

Οι μεταφράσεις είναι σαν τις γυναίκες. Όταν είναι ωραίες δεν είναι πιστές και όταν είναι πιστές δεν είναι ωραίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).