Η ψηφιακή εγκληματολογία στην επίλυση εγκλημάτων στον κυβερνοχώρο

Η ψηφιακή εγκληματολογία είναι η εφαρμογή ερευνητικών τεχνικών για την επίλυση ψηφιακών εγκλημάτων, από ιούς που κρατούν τον υπολογιστή σας και τα δεδομένα που περιέχει για λύτρα, μέχρι εισβολές που ανακατευθύνουν πελάτες σε εναλλακτικούς ιστότοπους.

Οι εγκληματολόγοι μπορούν να αναλύσουν τα διαθέσιμα στοιχεία για να βοηθήσουν στην επίλυση αυτών των εγκλημάτων.

Ο εγκληματολόγος  μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε τι πραγματικά συνέβη καθώς και  να εντοπίσετε τους δράστες. Οι ψηφιακοί «ιατροδικαστές» μπορούν να απασχολούνται σε υπηρεσίες επιβολής του νόμου ή ακόμη και σε ιδιωτικές εταιρείες για να τους βοηθήσουν να κατανοήσουν πώς δέχονται μια επίθεση και τι μπορούν να κάνουν για να κλείσουν τα κενά ασφαλείας.

 

Ποιες είναι οι διαφορετικές φάσεις της Ψηφιακής Ιατροδικαστικής Έρευνας;

Η ψηφιακή εγκληματολογία είναι από μόνη της μια επιστήμη. Όπως συμβαίνει με όλες τις επιστημονικές έρευνες, πρέπει να πραγματοποιούνται με μεθοδικό τρόπο. Υπάρχουν αρκετά πλαίσια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά τη δι μιας έρευνας. Τα παρακάτω όμως είναι πιθανώς τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα και απλούστερα κατανοητά:

  • Αναγνώριση: για να μπορέσετε να ξεκινήσετε την έρευνά σας, πρέπει να γνωρίζετε ακριβώς πού πρέπει να κοιτάξετε. Αυτό το πρώτο στάδιο προσδιορίζει πού θα διατηρούνται τα δεδομένα που θα χρειαστείτε. Αυτό θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε από φορητές συσκευές έως διακομιστές. Πρέπει επίσης να σκεφτείτε πού βρίσκονται αυτές οι συσκευές και ποιος θα τις διαχειρίζεται.
  • Διατήρηση: πρέπει να διατηρήσετε τις πληροφορίες που χρειάζεστε για την έρευνά σας. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει φυσική προστασία των συσκευών από περαιτέρω χρήση, καθώς και λήψη φωτογραφιών και άλλες πληροφορίες σχετικά με τη «σκηνή του εγκλήματος». Θα θελήσετε να τεκμηριώσετε τα πάντα, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου συλλογής των αποδεικτικών στοιχείων.
  • Συλλογή: αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τα πάντα, από την αντιγραφή δεδομένων έως την εκτύπωσή τους. Συχνά, αυτό μπορεί πραγματικά να απαιτεί την αφαίρεση μονάδων δίσκου ή φορητού εξοπλισμού, ώστε να έχετε πρόσβαση στις πληροφορίες που χρειάζεστε για την έρευνά σας.
  • Ανάλυση: εδώ έρχεται ο εμπειρογνώμονάς σας. Χρησιμοποιεί τις δεξιότητες και την εμπειρία του για να εξετάσει τα διαθέσιμα δεδομένα και τα αποδεικτικά στοιχεία για να προσδιορίσει τι πραγματικά συνέβη. Θα είναι σε θέση να εξαγάγει χρήσιμα συμπεράσματα που θα βασίζονται πλήρως στα διαθέσιμα δεδομένα.
  • Αναφορά: εάν η έρευνα είναι μέρος ποινικής εξέτασης, τότε είναι ζωτικής σημασίας οι πληροφορίες να παρουσιάζονται με επίσημο τρόπο που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από άλλους. Οι μέθοδοι που έχουν χρησιμοποιηθεί θα πρέπει να είναι σε θέση να αναπαράγουν τα ίδια αποτελέσματα για οποιονδήποτε άλλο ερευνητή που θα πραγματοποιήσει επανεξέταση των διαθέσιμων δεδομένων.

 

Πώς επιλύει τα εγκλήματα στον κυβερνοχώρο η ψηφιακή εγκληματολογία;

Όλοι χρησιμοποιούμε ψηφιακές συσκευές και πολλοί θα βρουν προγραμματιστές εφαρμογών, για να δημιουργήσουν εργαλεία που θα χρησιμοποιούν οι χρήστες για επικοινωνίες μεταξύ τους. Ωστόσο, υπάρχουν πάντα εκείνοι που θα θέλουν να χρησιμοποιήσουν προγραμματιστές εφαρμογών για πιο «άσχημες» εργασίες. Υπάρχουν εκείνοι που θα δημιουργήσουν εφαρμογές με σκοπό την κλοπή πληροφοριών από εμάς χωρίς να το γνωρίζουμε. Ο κώδικας μπορεί να κρυφτεί μέσα στις σύνθετες εφαρμογές που μπορεί να είναι δύσκολο για τους χρήστες να εντοπίσουν. Η εγκληματολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον εντοπισμό κάθε κακόβουλης χρήσης, καθώς και για να εντοπίσει ποιοι είναι οι άνθρωποι που επωφελούνται από τα δεδομένα που συλλέγονται.

Άλλοι ενδέχεται να χρησιμοποιούν εφαρμογές που είναι άμεσα διαθέσιμες για την διάπραξη εγκλημάτων. Για παράδειγμα, την διάδοση παιδικής πορνογραφίας ή ακόμη και για τρομοκρατία. Παρόλο που μπορεί να προσλαμβάνετε προγραμματιστές εφαρμογών για να δημιουργήσετε κάτι που πιστεύετε ότι είναι εντελώς αθώο, πρέπει να γνωρίζετε ότι ορισμένοι μπορεί να βρουν τρόπους να χρησιμοποιήσουν αυτήν την εφαρμογή για άλλους σκοπούς.

Από την τοπική έως τους ομοσπονδιακούς ανακριτές, όλο και περισσότερο στρέφονται στη χρήση ψηφιακής εγκληματολογίας. Υπάρχει ένα πλήθος πληροφοριών που διατηρούνται στις συσκευές μας και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να δείξουν την πρόθεση κάποιου να παρέχει πληροφορίες σχετικά με το πού ήταν κατά τη στιγμή ενός εγκλήματος.

Ανεξάρτητα από το πόσο έξυπνος μπορεί να νομίζει ότι είναι ένας εγκληματίας, συχνά αφήνουν πίσω τους πληροφορίες που μπορεί να αποκαλύψει ένας καλός εγκληματολόγος. Μπορούν να κάνουν τα πάντα, από το σπάσιμο κωδικών πρόσβασης έως την ανάκτηση πληροφοριών που πιστεύεται ότι έχουν διαγραφεί ή κρυπτογραφηθεί. Αυτό μπορεί να παρέχει τις πληροφορίες που απαιτούνται για την καταδίκη των εν λόγω εγκληματιών.

Όμως, όπως και κάθε πληροφορία που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο δικαστήριο, πρέπει να είναι ισχυρή, ο τρόπος ανάκτησης ενός διαγραμμένου υ ή ο τρόπος ανάγνωσης της κρυπτογράφησης μπορεί να επηρεάσει σημαντικά εάν μπορούν να χρησιμοποιηθούν αυτές οι πληροφορίες. Γι ‘αυτό υπάρχει πραγματική ανάγκη για εξειδικευμένους «ιατροδικαστές» του .

Οι ειδικευμένοι ερευνητές θεωρούνται εμπειρογνώμονες στους τομείς τους και οι αναφορές τους μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε όλες τις περιπτώσεις, από απάτη έως φόνο. Η εγκληματολογία δεν είναι πλέον μόνο για την εύρεση των αιτίων των παραβιάσεων της ασφάλειας, είναι μια ταχέως αναπτυσσόμενη και σεβαστή πορεία σταδιοδρομίας για εκείνους που θέλουν να κάνουν κάτι λίγο διαφορετικό εντός της πληροφορικής.

Θα θέλατε μια καριέρα στην καταπολέμηση εγκληματιών στον κυβερνοχώρο;

Είτε θέλετε έναν ρόλο στην ασφάλεια του Διαδικτύου εντός μιας εταιρείας είτε θέλετε να εργαστείτε στο πλαίσιο της επιβολής του νόμου, υπάρχουν πολλές ευκαιρίες εκεί έξω για όσους έχουν ειδικευτεί στην ψηφιακή εγκληματολογία. Είναι ένας αναπτυσσόμενος τομέας που προσφέρει όλο και περισσότερες ευκαιρίες.

Οι εγκληματίες γίνονται πιο περίπλοκοι στο πώς διαπράττουν μια απάτη και άλλα εγκλήματα στο διαδίκτυο. Αυτό καθιστά τον ρόλο της ομάδας της ψηφιακής εγκληματολογίας πιο δύσκολο. Έτσι, αν ψάχνετε για μια καριέρα πρόκληση, που πραγματικά θα σας προκαλέσει το ενδιαφέρον, τότε θα μπορούσε να σας ενδιαφέρει. Ψάξτε το.

 

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by Anastasis Vasileiadis

Οι μεταφράσεις είναι σαν τις γυναίκες. Όταν είναι ωραίες δεν είναι πιστές και όταν είναι πιστές δεν είναι ωραίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).