Αντιμονοπωλιακή ακρόαση: δεν υπάρχουν μονοπώλια!

Η των μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών στο κογκρέσο των ΗΠΑ, θα πραγματοποιηθεί σήμερα. Οι CEO της Amazon, του Facebook, της Apple και της Google που ανήκει στην Alphabet θα υπερασπιστούν τις πρακτικές των εταιρειών τους.

Το τι θα πουν περιληπτικά κυκλοφόρησε χθες το βράδυ.

Όπως θα παρατηρήσετε με αυτά που αναφέρουν οι CEO των εταιρειών και μεταδίδει το Reuters, δεν υπάρχει κάποιο μονοπωλιακό θέμα.

Ο Sundar Pichai, Διευθύνων Σύμβουλος της Google, τόνισε ότι η “συνεχής επιτυχία της εταιρείας δεν είναι εγγυημένη”, καθώς οι χρήστες έχουν πλέον πολλούς εναλλακτικούς τρόπους πρόσβασης στις πληροφορίες και η δυναμική της αγοράς εξελίσσεται συνεχώς:

“Για παράδειγμα, οι άνθρωποι έχουν περισσότερους τρόπους για την αναζήτηση πληροφοριών από ποτέ – και όλο και περισσότερο αυτό συμβαίνει εκτός του πλαισίου μιας μόνο μηχανής αναζήτησης.”

Ο υπερασπίστηκε τη συμπεριφορά της Amazon τονίζοντας ότι η εταιρεία του Σιάτλ είναι ένα μικρό μέρος της συνολικής λιανικής αγοράς και ανταγωνίζεται με εμπόρους λιανικής όπως η Walmart, που είναι διπλάσια από το μέγεθός της. Πρόσθεσε ότι ο Covid-19 ανέβασε τις πωλήσεις σε όλες τις ηλεκτρονικού εμπορίου και όχι μόνο την Amazon.

Ο Mark Zuckerberg του Facebook υπερασπίστηκε τις εξαγορές που πραγματοποίησε η εταιρεία αναφέροντας ότι η εταιρεία του ανταγωνίζεται άλλες εταιρείες που παρευρίσκονται στην ακρόαση αλλά και άλλες σε παγκόσμιο επίπεδο. Δήλωσε ότι η WhatsApp και η Instagram, οι οποίες ανήκουν στο Facebook, έχουν αναπτυχθεί μετά την απόκτησή τους. Επανέλαβε τη θέση της εταιρείας του στον κυβερνητικό κανονισμό και ζήτησε “επικαιροποιημένους κανόνες για το Διαδίκτυο”.

Ο της Apple σχεδιάζει να πει στην επιτροπή ότι η εταιρεία του Cupertino “δεν έχει κυρίαρχο μερίδιο αγοράς σε καμία αγορά όπου δραστηριοποιείται. Αυτό δεν ισχύει μόνο για το iPhone, αλλά ισχύει για οποιαδήποτε κατηγορία προϊόντων.”

Στην προετοιμασμένη ομιλία του, αναφέρει ότι πριν από την κυκλοφορία του App Store, οι προγραμματιστές λογισμικού πλήρωσαν ένα τέλος της τάξης του 50-70% για να διανείμουν τις εφαρμογές τους, το οποίο τώρα έχει μειωθεί κατά πολύ.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.081 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).