Microsoft αφαιρεί όλες τις λήψεις που έχουν υπογραφεί με SHA-1

Η Microsoft αφαιρεί όλες τις λήψεις των Windows από το Microsoft που έχουν υπογραφεί χρησιμοποιώντας πιστοποιητικά SHA-1 στις 3 Αυγούστου 2020.

Ο αλγόριθμος SHA-1 χρησιμοποιήθηκε συνήθως για την υπογραφή κώδικα εκτελέσιμων αρχείων και τα πιστοποιητικά TLS και SSL, χρησιμοποιούνται σε ιστότοπους για τον έλεγχο ταυτότητας ενός εκδότη.

Το 2015, ασφαλείας δημοσίευσαν μια έκθεση που περιγράφει λεπτομερώς τον τρόπο με τον οποίο το SHA-1 είναι ευάλωτο σε επιθέσεις που θα μπορούσαν να επιτρέψουν στους εισβολείς να δημιουργήσουν πλαστογραφίες των ψηφιακών πιστοποιητικών για την πλαστοπροσωπία μιας εταιρείας ή άλλου ιστότοπου.

Αυτές οι πλαστογραφίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στη συνέχεια σε επιθέσεις ηλεκτρονικού “ψαρέματος”, σε πλαστογραφίες εταιρειών ή σε επιθέσεις man-in-the-middle.

Λόγω των προβλημάτων με τα πιστοποιητικά SHA-1, η Microsoft και άλλοι προγραμματιστές αρχίζουν να μην τα χρησιμοποιούν και απαιτούν τη χρήση του SHA-2 για την εγκατάσταση ενημερώσεων των Windows.

Σε ένα νέο ενημερωτικό δελτίο που δημοσιεύτηκε χθες, η Microsoft αναφέρει ότι αποσύρει όλο το περιεχόμενο των Windows που έχει υπογραφεί με τον αλγόριθμο Secure Hash 1 (SHA-1) από το Microsoft Download Center για περισσότερη ασφάλεια.

“Το SHA-1 είναι ένα cryptographic hash που πολλοί από την κοινότητα ασφαλείας πιστεύουν ότι δεν είναι πλέον ασφαλές. Η χρήση του αλγορίθμου SHA-1 σε ψηφιακά πιστοποιητικά θα μπορούσε να επιτρέψει σε έναν εισβολέα να πλαστογραφήσει περιεχόμενο, να πραγματοποιήσει επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος ή man-in-the-middle επιθέσεις”

Να αναφέρουμε ότι αν και η Microsoft υποστηρίζει μόνο το υπογεγραμμένο περιεχόμενο με SHA-2 στο επίσημο περιεχόμενο, τα εκτελέσιμα των Windows που έχουν υπογραφεί με το SHA-1 θα μπορούν να τρέχουν στο λειτουργικό σύστημα.

Έτσι αν έχετε παλαιότερα υπογεγραμμένα αρχεία με SHA-1 και εξακολουθείτε να τα χρησιμοποιείτε, θα πρέπει να τα κατεβάσετε πριν τα η Microsoft στις 3 Αυγούστου.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).