Google Meet διαφημίζεται αυθαίρετα μέσω Zoom!

Η Google φαίνεται ότι προσπαθεί πολύ επιθετικά να προωθήσει το εργαλείο τηλεδιάσκεψης Meet, λόγω της αυξανόμενης ζήτησης για υπηρεσίες τηλεδιάσκεψης.

Μια νέα αναφορά δείχνει ότι η προσθέτει κρυφά έναν σύνδεσμο του Meet στις προσκλήσεις της εφαρμογής Zoom που αποστέλλονται μέσω Gmail.

Η ιστο MSPoweruser αναφέρει ότι ορισμένοι παραλήπτες προσκλήσεων σε κάποια εικονική διάσκεψη Zoom πρόσεξαν έναν επιπλέον σύνδεσμο στο email τους που τους επιτρέπει να συμμετάσχουν σε αυτήν τη συνάντηση μέσω του Meet.

Image via MSPoweruser

Σε αυτήν τη συγκεκριμένη περίπτωση, ο σύνδεσμος του Meet εντοπίστηκε σε προσκλήσεις της Zoom που αποστέλλονται μέσω του Gmail χρησιμοποιώντας τον client αλληλογραφίας των . Φαίνεται επίσης ότι μόνο οι παραλήπτες μπορούν να δουν το σύνδεσμο Meet και οι αποστολείς μπορεί να μην έχουν ιδέα ότι το email με την πρόσκλησή τους έχει τροποποιηθεί με αυτόν τον τρόπο.

Οι πλατφόρμες τηλεδιάσκεψης έχουν σημειώσει τεράστια ανάπτυξη φέτος εν μέσω της πανδημίας του κοροναϊού. Μια πρόσφατη έκθεση της προέβλεπε ότι οι δαπάνες τελικών χρηστών σε υπηρεσίες διαδικτυακών διασκέψεων που βασίζονται σε σύννεφο θα αυξηθούν κατά 24,3% μέσα στο 2020. Δεν αποτελεί έκπληξη λοιπόν ότι εταιρείες τεχνολογίας όπως η Google αρχίζουν να προωθούν πολύ επιθετικά τις υπηρεσίες τους.

Η προσπάθεια της Google να αξιοποιήσει τη δημοτικότητα του Zoom μπορεί να έχει νόημα, καθώς η τελευταία έχει αυξήσει κατά πολύ τη βάση των χρηστών της λόγω των παγκόσμιων lockdown. Η εταιρεία ανέφερε μια τεράστια αύξηση στους χρήστες της, από 10 εκατομμύρια το Δεκέμβριο σε 200 εκατομμύρια καθημερινά χρήστες το Μάρτιο.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).