Windows 10 υποστήριξη εφαρμογών Android με το Your Phone

Πριν από λίγα χρόνια, η Microsoft άρχισε να δουλεύει εσωτερικά ένα νέο project: υποστήριξη για εφαρμογές στο λειτουργικό Windows 10 Mobile, μια που έφερνε τις εφαρμογές κινητών συσκευών στην πλατφόρμα των Windows.

Αργότερα η εταιρεία εγκατέλειψε το Windows 10 Mobile, και το σχέδιο να φέρει τις εφαρμογές Android στο λειτουργικό της σταμάτησε. Λοιπόν έχουμε καλά νέα.

Η Microsoft ανακοίνωσε πρόσφατα ότι η εφαρμογή “Το τηλέφωνό σας” (Your ) θα ενημερωθεί με νέες λειτουργίες που θα επιτρέψουν στους χρήστες να τρέχουν εφαρμογές Android απευθείας στους υπολογιστές τους με Windows 10.

Αυτή η “νέα” εφαρμογή, η οποία λειτουργεί κυρίως με τηλέφωνα , επιτρέπει στις Android να συγχρονίζουν τα κινητά με υπολογιστές που τρέχουν με Windows 10.

Έτσι μπορούν να έχουν στη συλλογή φωτογραφιών, να λαμβάνουν ειδοποιήσεις τηλεφώνου στην εργασίας των Windows και πολλά άλλα.

Θεωρητικά, είναι κάτι που ακούγεται πολύ πρακτικό, αλλά από την άλλη το project χρειαζόταν τεράστιες βελτιώσεις. Για παράδειγμα, η ανανέωση των ειδοποιήσεων ήταν συχνά μια οδυνηρά αργή διαδικασία που απαιτούσε περισσότερο χρόνο από ό, τι θα έπρεπε. Έτσι τελικά δεν είχε νόημα αν κάποιος ήθελε να γνωρίζει τι συμβαίνει στο στο τηλέφωνό του.

Όμως η Microsoft δεν σταμάτησε και συνεργάστηκε με τη Samsung για μια ακόμη πιο πρωτοποριακή δυνατότητα που θα επέτρεπε στους χρήστες να τρέχουν εφαρμογές Android στα Windows 10.

Σε σύγκριση με το αρχικό σχέδιο που είχε η Microsoft για το Windows 10 Mobile, δεν θα επιτρέπεται στους χρήστες των Windows 10 να εγκαταστήσουν απευθείας εφαρμογές Android, αλλά να τις τρέχουν από τις κινητές τους συσκευές. Αυτό σημαίνει ότι το τηλέφωνο Samsung πρέπει να συνδεθεί με τα Windows 10 μέσω της εφαρμογής Your Phone.

Οι εφαρμογές Android θα τρέχουν ομαλά, και θα μπορείτε να τις καρφιτσώσετε στη γραμμή εργασιών των Windows, ακόμα κι αν είναι εγκατεστημένες στο smartphone Samsung. Επιπλέον, θα εμφανίζονται με την συντόμευση εναλλαγής εφαρμογών Alt+Tab, μαζί με τις εφαρμογές των Windows και τις καρτέλες του .

Αυτές οι εφαρμογές θα τρέχουν σε ένα δικό τους αποκλειστικό παράθυρο έξω από την εφαρμογή “Your Phone”, οπότε θα είναι σχεδόν μια εφαρμογή Android που λειτουργεί στα Windows 10, αλλά τροφοδοτείται από μια κινητή συσκευή που είναι συνδεδεμένη στον υπολογιστή σας.

Υπάρχουν όμως και περιορισμοί και η Microsoft ονομάζει μερικούς:

  • Μόνο το Galaxy Note20 θα υποστηρίζεται για αρχή, και θα έρθουν περισσότερες συσκευές αργότερα
  • Δεν θα υποστηρίζονται όλες οι εφαρμογές Android
  • Ορισμένες εφαρμογές ενδέχεται να υποστηρίζουν μόνο αφή
  • Ορισμένες εφαρμογές ενδέχεται να μην επιτρέπουν το mirroring στην επιφάνεια εργασίας
  • Ορισμένες εφαρμογές μπορεί να εμφανίζουν μια αντί για το περιβάλλον χρήστη
  • Η εκτέλεση πολλών εφαρμογών δίπλα-δίπλα θα επιτραπεί αργότερα

“Ένα τηλέφωνο χτυπάει ενώ δουλεύετε στον υπολογιστή σας. Είναι το τελευταίο πράγμα που θέλατε. Η εφαρμογή “Your Phone” της Microsoft και η σύνδεση σας σε επιλεγμένες συσκευές της Samsung, σας επιτρέπουν να μην σταματήσετε την δουλειά σας, αφού σας επιτρέπει να λαμβάνετε κλήσεις, να ελέγχετε για ειδοποιήσεις, να βλέπετε και μηνύματα, όλα από τον υπολογιστή σας μα Windows 10. Τώρα, στο Samsung Galaxy Note20, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση και να αλληλεπιδράσετε με τις αγαπημένες σας εφαρμογές κινητών απευθείας στον υπολογιστή σας με Windows 10 μέσω της εφαρμογής “Your Phone”, ανακοίνωσε η Microsoft.

Όσο για τα τηλέφωνα Samsung που θα υποστηρίξουν όλες αυτές τις λειτουργίες, αυτό είναι κάτι που πρέπει να το δούμε.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

One Comment

Leave a Reply
  1. Τίτλος : Χεχε ( : χαιρέκακος) ;)

    Πρόλογος : Κι έτσι, σταδιακά μεν, εντονότερα δε, γίνεται σαφής ο μελλοντικός προσδιορισμός : “Ms + Google = ένα και το αυτό”.

    Κυρίως θέμα : Βεβαίως έχοντας στο όλο τους σχέδιο (project για εμάς τους χωριάτες), το favabook ως το “κακό σκυλί που βγάζει τα κάστανα από τη φωτιά” μέσα από τις ατελείωτες αυθαιρεσίες του, σε βάρος των προσωπικών δεδομένων των πάντων.

    Επίλογος : τα καλύτερα (;;;) έρχονται (για τις παγκόσμιες και υπερεθνικές δυναστείες).
    Για την πλέμπα (για τον κοσμάκη), … βράστα κι άστα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).