ESET αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Κένυα

50.000 διαγνωστικά τεστ για COVID-19, που αναπτύχθηκαν από Σλοβάκους επιστήμονες με τη στήριξη της παγκόσμιας εταιρείας ς ESET, παραδόθηκαν στο Ναϊρόμπι της Κένυας στο πλαίσιο του προγράμματος ανθρωπιστικής βοήθειας SlovakAid του Υπουργείου Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Σλοβακίας.

Η της ανθρωπιστικής βοήθειας πραγματοποιήθηκε στις 27 Ιουλίου και – πέραν από τα 50.000 διαγνωστικά τεστ – περιλάμβανε θερμικό κυκλοποιητή (PCR) για τη δι των τεστ καθώς και 20.000 αναπνευστήρες τύπου FFP2.

Το διαγνωστικό τεστ εγκρίθηκε από το Κρατικό Ινστιτούτο Ελέγχου Φαρμάκων της Δημοκρατίας της Σλοβακίας στις 14 Μαΐου του 2020 και καταχωρήθηκε στο Ευρωπαϊκό Μητρώο EUDAMED στις 26 Μαΐου 2020 για διανομή στην Ευρώπη ως in vitro διαγνωστικό τεστ με σήμανση CE. Το διαγνωστικό κιτ φέρει την ονομασία vDetect COVID-19 RT-qPCR και αναπτύχθηκε μέσω της συλλογικής ς επιστημόνων από τη σλοβακική εταιρεία MultiplexDX, το Βιοϊατρικό Ερευνητικό Κέντρο της Σλοβακικής Ακαδημίας Επιστημών, το Κέντρο Επιστημών του Πανεπιστημίου Κομένιους στην Μπρατισλάβα και ειδικούς από τις εταιρείες Lambda Life και ProScience Tech.

«Ως ένας από τους βασικούς συντελεστές της ανάπτυξης του διαγνωστικού τεστ για τη νόσο COVID-19, η ESET είναι ευτυχής που βλέπει ότι χώρες που χρειάζονται βοήθεια, όπως η Κένυα, μπορούν να επωφεληθούν από τις προσπάθειές μας. Είμαστε έτοιμοι να συμβάλλουμε σε παρόμοιες πρωτοβουλίες στο μέλλον» δήλωσε ο Palo Luka, Διευθύνων Σύμβουλος της ESET.

Ο Pavol Čekan, ιδρυτής της MultiplexDX, δήλωσε «αναπτύξαμε γρήγορα ένα νέο τεστ PCR για τη νόσο COVID-19 που μπορεί να βοηθήσει αξιόπιστα στη διάγνωση ασθενών σε πρώιμο στάδιο. Έχοντας προμηθεύσει ένα μεγάλο αριθμό διαγνωστικών τεστ για τις ανάγκες των εργαστηρίων στη Σλοβακία, στρέψαμε τις προσπάθειές μας στην αύξηση της παραγωγής για την κάλυψη των αναγκών άλλων χωρών που μπορούν να ωφεληθούν από το τεστ, όπως η Κένυα».

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by newsbot

Αν και τα δελτία τύπου θα είναι από πολύ επιλεγμένα έως και σπάνια, είπα να περάσω ... γιατί καμιά φορά κρύβονται οι συντάκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).