ISIS τι δουλειά έχει με τον COVID-19

Λόγω της πανδημίας με τον COVID-19, εκατομμύρια άνθρωποι αναζητούν προστατευτικό εξοπλισμό, όπως μάσκες και κοστούμια Tyvek.

Εδώ λοιπόν έρχονται οι απατεώνες που προσπαθούν να πλουτίσουν με ψεύτικες υποσχέσεις και προϊόντα. Όμως δεν είναι μόνο αυτοί.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, φαίνεται ότι ακόμη και το ISIS έχει εμπλακεί στο παιχνίδι.

Σε μια σειρά καταγγελιών που κυκλοφόρησαν αυτήν την εβδομάδα, το Υπουργείο Δικαιοσύνης αποκάλυψε και κατάσχεσε εκατοντάδες λογαριασμούς bitcoin και ethereum, εκατομμύρια δολάρια και τέσσερις ιστότοπους από γνωστές ισλαμικές εξτρεμιστικές ομάδες. Οι τρομοκράτες χρησιμοποιούσαν αυτούς τους λογαριασμούς και τις σελίδες για να αποσπάσουν με ένα “νόμιμο” τρόπο, που πήγαιναν για την υποστήριξη τρομοκρατικών επιχειρήσεων.

Οι εισαγγελείς αναφέρουν ότι τα κατασχεμένα κρυπτογραφημένα ψηφιακά χρήματα, πήγαιναν στις ομάδες ISIS, al-Qassam Brigades, και al Qaeda. Η κατάσχεση σύμφωνα με το Υπουργείο αντιπροσωπεύει “την μεγαλύτερη κατάσχεση κρυπτονομισμάτων από την κυβέρνηση στο πλαίσιο της τρομοκρατίας”. Το ποσό ανέρχεται σε περισσότερα από 1 εκατομμύριο δολάρια σύμφωνα με την Chainalysis, μια εταιρεία που ασχολείται με το blockchain, τα εργαλεία της οποίας χρησιμοποιήθηκαν στην έρευνα.

Τα έγγραφα που δημοσίευσε το Υπουργείο [PDF] περιγράφουν λεπτομερώς τον τρόπο με τον οποίο ένας πράκτορας του ISIS διέθετε από έναν ιστότοπο εξοπλισμό ατομικής προστασίας για τον COVID-19, Η σελίδα συγκέντρωσης χρησμάτων ονομαζόταν FaceMaskCenter.com.

Η FaceMaskCenter.com ισχυριζόταν ότι διέθετε μάσκες προσώπου N95 εγκεκριμένες από την FDA, καθώς και πάρα πολλά άλλα προϊόντα, όπως κοστούμια Tyvek, γάντια, και θερμόμετρα.

Δεν είναι απολύτως σαφές σε ποιο βαθμό η σελίδα FaceMaskCenter ήταν μια απλή ή αν πούλησε πραγματικά αυτά που ισχυριζόταν. Πάντως υπάρχει μια καταγγελία κατά της FaceMaskCenter.com που αναφέρει ότι οι μάσκες που διέθετε ο ιστότοπος, κατασκευαζόταν από μια Τούρκικη εταιρεία και δεν πληρούσαν τα πρότυπα της FDA, όπως ανέφερε η σελίδα.

Όταν ένας πελάτης από τις ΗΠΑ επικοινώνησε με την FaceMaskCenter ζητώντας να αγοράσει μάσκες και άλλα προϊόντα για νοσοκομεία, γηροκομεία και άλλες υπηρεσίες, το Υπουργείο αναφέρει ότι έβγαινε ένας Σύριος υπήκοος που εδρεύει στην και πρόσφερε μέχρι και 100.000 μάσκες. Δεν είναι σαφές εάν παραδόθηκαν ποτέ οι μάσκες.

Το FaceMaskCenter ισχυριζόταν ότι διευθύνεται από “ειδικούς της υγείας” και ότι ιδρύθηκε το 1996, όταν στην πραγματικότητα το domain καταχωρήθηκε στα τέλη Φεβρουαρίου του 2020, σύμφωνα με έγγραφα του δικαστηρίου.

Εκτός από αυτήν την κατάσχεση του συγκεκριμένου ιστότοπου PPE, το Υπουργείο αναφέρει λέει οι Αμερικάνικες μυστικές υπηρεσίες, διέλυσαν επίσης επιχειρήσεις χρηματοδότησης για την al Qaeda και την Izz ad-Din al-Qassam Brigades, το μαχητικό τμήμα της Hamas. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πράκτορες ανακάλυψαν μια επιχείρηση για ξέπλυμα χρήματος, η οποία φέρεται να διευθύνεται από έναν Τούρκο με το όνομα Mehmet Akti.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).