Google Maps με περισσότερο χρώμα και λεπτομέρειες

Η Google φέρνει μια νέα ενημέρωση στους Χάρτες (Google Maps) που προσθέτει περισσότερο χρώμα για καλύτερη εμφάνιση του εδάφους.

Η λειτουργία βασίζεται στην τρέχουσα χρωματική της εφαρμογής και εισάγει περισσότερη λεπτομέρεια στο είδος του εδάφους. Τα επιτρέπουν στους χρήστες να διακρίνουν μέρη όπως “παραλίες ή έρημοι, μπλε λίμνες, ποτάμια, ωκεανούς και χαράδρες”. Οι αλλαγές μπορούν επίσης να εντοπίσουν το χιόνι στα βουνά και την πυκνότητα του πρασίνου στο χάρτη.

Η λέει ότι το χαρακτηριστικό αυτό βοηθά τους χρήστες να εξερευνήσουν μια περιοχή λεπτομερώς και ουσιαστικά, πριν προγραμματίσουν μια επίσκεψη.
Όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο η εφαρμογή διαφοροποιεί τα τοπία, η Google αναφέρει ότι συνδυάζει το computer vision και τα δορυφορικά δεδομένα για την ανάλυση του εδάφους. Στη συνέχεια, εκχωρεί ένα μοντέλο HSV (απόχρωση, κορεσμός, τιμή από το hue, saturation, ) σε κώδικα πυκνότερου εδάφους – όπως δάση – με πιο σκοτεινή σκιά και ούτω καθεξής.

Ενώ αυτές οι οπτικές αλλαγές κυκλοφορούν σε όλους τους χρήστες των Χαρτών σε όλο τον κόσμο, η εταιρεία ετοιμάζεται για να φέρει άλλη μια δυνατότητα που βελτιώνει τις στους δρόμους για περιήγηση με τα πόδια.

Η αναλυτική θα βοηθήσει τους χρήστες να εντοπίζουν ακριβώς πού βρίσκονται τα “πεζοδρόμια, οι διαβάσεις και λοιπά” επισημαίνοντάς τα κατάλληλα, κάτι που η εταιρεία λέει ότι θα βοηθήσει τους χρήστες με ειδικές ανάγκες. Οι αλλαγές θα φέρουν επίσης ακριβή σχήματα και πλάτος του δρόμου.

Λεπτομερείς χάρτες οδών θα κυκλοφορήσουν τους επόμενους μήνες για τους χρήστες στο Λονδίνο, τη και το Σαν Φρανσίσκο. Η Google σχεδιάζει να επεκτείνει τα χαρακτηριστικά σε περισσότερες πόλεις στο μέλλον.

Τέλος, η Google αναφέρει ότι οι προγραμματιστές της Maps Platform σύντομα θα μπορούν να ενσωματώσουν τις αλλαγές οπτικών χρωμάτων στους χάρτες τους.

Άλλες βελτιώσεις που ανακοινώθηκαν πρόσφατα στην εφαρμογή, είναι η προσθήκη φωτεινών σηματοδοτών και πληροφορίες για το που υπάρχουν πάρκινγκ ποδηλάτων βελτιώνουν τη χρηστικότητα όχι μόνο για την πλοήγηση των οχημάτων, αλλά και για άλλους τρόπους μεταφοράς.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).