Apple γιατί ζήτησε συγνώμη από την WordPress

Την Παρασκευή όσοι ασχολούνται με το Δια είχαν ένα σοκ, όταν έμαθαν ότι η Apple είχε απαγορεύσει την εφαρμογή γιατί πωλούσε premium plans και domain names χωρίς να αποδώσει στην το 30%.

Χθες το απόγευμα όμως είχαμε άλλη μια έκπληξη καθώς η Apple έκανε κάτι πολύ σπάνιο: Ζήτησε συγγνώμη από την WordPress.

Ακολουθεί η δήλωση της Apple:

Πιστεύουμε ότι το πρόβλημα με την εφαρμογή WordPress έχει επιλυθεί. Δεδομένου ότι ο προγραμματιστής αφαίρεσε την σελίδα με τις επιλογές πληρωμής υπηρεσιών από την εφαρμογή, είναι πλέον μια δωρεάν αυτόνομη εφαρμογή. Έχουμε ενημερώσει τον προγραμματιστή και ζητούμε συγγνώμη για τυχόν σύγχυση που έχουμε προκαλέσει.

Θα παρατηρήσετε ότι η Apple αναφέρει ότι ο προγραμματιστής – WordPress έκανε το σωστό και αφαίρεσε την “σελίδα με τις επιλογές πληρωμής υπηρεσιών από την εφαρμογή” και από όσα γνωρίζω είναι αλήθεια τεχνικά. Αλλά από όσα γνωρίζω, αυτό δεν συνέβη σήμερα: συνέβη πριν από εβδομάδες ή πριν από μήνες.

Έτσι χθες η εφαρμογή WordPress δεν πούλησε κάτι από όλα αυτά που υπάρχουν στο domain “WordPress.com”, εκτός κι αν μπορείτε να κάνετε μαγικά. Ναι μια παλαιότερη της εφαρμογής, περιείχε μια καρτέλα “Plans” που εμφάνιζε μερικά από τα διαφορετικά πακέτα hosting για premium πελάτες:

Όμως ακόμα και με μια παλαιότερη έκδοση της εφαρμογής δεν υπήρχε δυνατότητα να αγοράσετε κάτι. Ο προγραμματιστής της WordPress Matt Mullenwag ανέφερε στο TheVerge ότι είχε προσφερθεί στο παρελθόν να αφαιρέσει κάθε αναφορές για τα πακέτα επί πληρωμή από την εφαρμογή (ακόμη και και μια λειτουργία που επέτρεπε σε ένα χρήστη να δει μια προεπισκόπηση της δικής του ιστοσελίδας στο WordPress.com), αλλά οι προτάσεις αυτές απορρίφθηκαν από την Apple.

Γιατί;

Epic Games vs Apple και Google

Η Apple ήθελε να εξαναγκάσει τις αγορές εντός της εφαρμογής για να κερδίζει το 30%.
Ο Matt Mullenwag ανέφερε ότι Apple τον ανάγκασε παλαιότερα να προσθέσει το Apple in-app purchases (IAP). Ανέφερε ότι η Apple κλείδωσε τις ενημερώσεις της εφαρμογής, και του έδωσε μια διορία 30 ημερών να προσθέσει το Apple IAP.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).