Microsoft πήρε τη σύμβαση JEDI για το Πεντάγωνο

Η Microsoft κατάφερε να κερδίσει τη σύμβαση JEDI (Joint Enterprise Defense ) του Υπουργείου των ύψους 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Οκτώβριο του 2019. Ωστόσο, η αξιολόγηση δεν πήγε καλά με εταιρείες όπως την Amazon, η οποία υπέβαλε αγωγή τον Νοέμβριο του 2019, αμφισβητώντας την απόφαση ανάθεσης της σύμβασης στην Microsoft.

Η Amazon περίμενε να κερδίσει το συμβόλαιο. Ωστόσο η εταιρεία από το Redmond υποτίθεται ότι έδωσε καλύτερη προσφορά από την Amazon.

Λόγω της αγωγής και των ερωτημάτων που τέθηκαν, το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ (DoD από το Department of Defense) άρχισε να επαναξιολογεί τις προσφορές και ζήτησε από τις δύο εταιρείες να υποβάλουν νέες προσφορές τον Μάρτιο του 2020. Πρόσφατα το DoD επιβεβαίωσε ότι η σύμβαση JEDI, όπως είχε προγραμματιστεί αρχικά, θα ανατεθεί στη Microsoft.

Η δήλωση αναφέρει:

Το Υπουργείο ολοκλήρωσε την επανεκτίμηση των προτάσεων JEDI Cloud και διαπίστωσε ότι η πρόταση της Microsoft εξακολουθεί να αντιπροσωπεύει την καλύτερη λύση για την Κυβέρνηση. Το συμβόλαιο JEDI Cloud είναι ένα συμβόλαιο σταθερής τιμής, απεριόριστης ς και ποσότητας που θα προσφέρει στο DoD ένα πλήρες φάσμα υπηρεσιών υπολογιστικού νέφους. Ενώ η εκτέλεση της σύμβασης δεν θα ξεκινήσει αμέσως λόγω της Προκαταρκτικής Διαταγής που εκδόθηκε από το Δικαστήριο Ομοσπονδιακών Αξιώσεων στις 13 Φεβρουαρίου του 2020, το DoD είναι πρόθυμο να ξεκινήσει να παρέχει αυτή τη δυνατότητα στους ένστολους.

Σύμφωνα με , η αγωγή της Amazon ανέφερε ότι η Microsoft επιλέχθηκε χρησιμοποιώντας πολιτική επιρροή (πρωτάκουστο).  Φυσικά, η Microsoft δήλωσε ότι πήρε το συμβόλαιο επειδή προσέφερε “σημαντικά ανώτερη τεχνολογία σε καλύτερη τιμή”.

Η Microsoft δήλωσε επίσης ότι η Amazon ήθελε να επαναλάβει την αξιολόγηση των προσφορών επειδή “είχε αποκτήσει σημαντικές πληροφορίες για τις τιμές των ανταγωνιστών της.”

Το συμβόλαιο JEDI του Πενταγώνου στοχεύει στην προμήθεια τεχνολογιών cloud για τον εκσυγχρονισμό των συστημάτων και των υποδομών του DoD.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).