ETERBASE 5 εκατομμύρια δολάρια έκαναν φτερά

Η , είναι μια εταιρεία ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων που εδρεύει στη Μπρατισλάβα, και σήμερα αποκάλυψε μια παραβίαση ασφαλείας. Σύμφωνα με την εταιρεία hackers κατάφεραν να παραβιάσουν τα συστήματά τους και έκλεψαν ψηφιακά νομίσματα αξίας 5,4 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το περιστατικό, αποκαλύφθηκε σήμερα Πέμπτη, και αναφέρει την κλοπή διαφόρων κρυπτονομισμάτων από τα hot της εταιρείας.

Τα hot wallets είναι λογαριασμοί που είναι ενεργά συνδεδεμένοι στο Διαδίκτυο και τους οποίους η ETERBASE για να τροφοδοτήσει όλες τις συναλλαγές. Εξαφανίστηκαν χρήματα από έξι hot wallets, που περιείχαν , Ether, ALGO, Ripple, Tezos και TRON.

Σύμφωνα με ορισμένα μηνύματα που δημοσιεύτηκαν στο κανάλι της εταιρείας στο Telegram, η ETERBASE κατάφερε να εντοπίσει την επίθεση αλλά δεν μπορούσε να την σταματήσει.

Παρ ‘όλα αυτά, η εταιρεία αναφέρει ότι παρακολούθησε τις συναλλαγές καθώς έφευγαν τα ψηφιακά νομίσματα από τα ταμεία της, και αυτή τη στιγμή εντοπίζει τα κλεμμένα καθώς κινούνται γύρω από τα αντίστοιχα blockchain τους.

Η ETERBASE έχει ήδη επικοινωνήσει ήδη με τα ανταλλακτήρια που πήγαν τα κλεμμένα και ζήτησε να παγώσουν κάθε άλλη συναλλαγή.

Προς το παρόν, όλες οι συναλλαγές στην ETERBASE έχουν τεθεί σε αναστολή έως τις 10 Σεπτεμβρίου, αλλά η εταιρεία δήλωσε ότι σχεδιάζει να συνεχίσει να λειτουργεί. Διαβεβαίωσε δε τους χρήστες, ότι διαθέτει αρκετά αποθεματικά κεφάλαια.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).