TikTok καμία κίνηση για την εξαγορά από την Microsoft

Η προθεσμία για την εξαγορά της TikTok λήγει αύριο 15 Σεπτεμβρίου, και η κινεζική εταιρεία μάλλον ετοιμάζεται να κλείσει στις Ηνωμένες Πολιτείες αφού δεν θα ολοκληρωθεί η συμφωνία με τη Microsoft.

Η Microsoft ενδιαφερόταν να αγοράσει την TikTok, αλλά όπως φαίνεται η προθεσμία της 15ης Σεπτεμβρίου είναι πολύ κοντά και σύμφωνα με μια σημερινή ανακοίνωση, η συμφωνία δεν θα ολοκληρωθεί.

“Η ByteDance μας ενημερώνει σήμερα ότι οι επιχειρήσεις της TikTok στις ΗΠΑ δεν θα πωληθούν στην Microsoft. Είμαστε βέβαιοι ότι η πρότασή μας θα ήταν καλή για τους της TikTok, προστατεύοντας παράλληλα τα συμφέροντα της εθνικής ασφάλειας. Για να το κάνουμε αυτό, θα πραγματοποιούσαμε σημαντικές αλλαγές για να διασφαλίσουμε ότι η υπηρεσία πληρούσε τα υψηλότερα πρότυπα ασφάλειας, απορρήτου, διαδικτυακής ασφάλειας και για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης. Ανυπομονούμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί η υπηρεσία σε αυτούς τους σημαντικούς τομείς”, ανακοίνωσε η Microsoft.

Εν τω μεταξύ, περισσότερες πληροφορίες έρχονται από την Κίνα, όπου η εξαγορά της TikTok δεν είναι και τόσο αποδεχτή. Μια δημοσίευση από το Reuters αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση του Πεκίνου θα προτιμούσε να δει την TikTok να αφήσει τις Αμερικάνικες επιχειρήσεις παρά να επιτρέψει την εξαγορά.

Η Microsoft αρχικά υποσχέθηκε ότι θα μετακινήσει όλα τα δεδομένα των Αμερικανών χρηστών στις Ηνωμένες Πολιτείες σε μια προσπάθεια συμμόρφωσης με τις απαιτήσεις απορρήτου των ΗΠΑ.

“Η Microsoft θα διασφαλίσει ότι όλα τα ιδιωτικά δεδομένα των Αμερικανών χρηστών της TikTok μεταφέροντας τα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αν αυτά τα δεδομένα είναι αποθηκευμένα ή υπάρχουν ασφαλείας των Ηνωμένων Πολιτειών, η Microsoft θα διασφαλίσει ότι αυτά τα δεδομένα θα διαγραφούν από τους διακομιστές εκτός της χώρας μετά τη μεταφορά τους”, ανέφερε η εταιρεία.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το μέλλον της TikTok στις Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να κοινοποιηθούν σύντομα.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).