Microsoft SecretManagement Preview 3

Η Microsoft κυκλοφόρησε το νέο SecretManagement Preview 3 ένα για ενέργειες μέσω του του PowerShell και της γραμμής εντολών shell για να βοηθήσει τους προγραμματιστές να διαχειριστούν τα συστήματά τους με ένα σύνολο cmdlets.

Η SecretManagement Preview 3 ακολουθεί την δεύτερη προεπισκόπηση που κυκλοφόρησε η Microsoft τον Μάρτιο και μια πρώτη προεπισκόπηση τον Φεβρουάριο. Το εργαλείο έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τους χρήστες να διαχειρίζονται με ασφάλεια τα μυστικά τους σε ετερογενή περιβάλλοντα cloud.

Ωστόσο, η τρίτη προεπισκόπηση της μονάδας SecretManagement περιέχει αλλαγές που ίσως καταστρέψουν τις πρώτες εγκαταστάσεις, επομένως οι χρήστες προηγούμενων προεπισκοπήσεων θα πρέπει να αφαιρέσουν όσα “μυστικά” έχουν αποθηκεύσει πριν από την ενημέρωση.

Το SecretManagement βοηθά τους χρήστες να αποθηκεύουν και να ανακτούν “μυστικά” τοπικά σε ένα ενσωματωμένο θησαυροφυλάκιο ενός λειτουργικού συστήματος, όπως το Manager.

“Το SecretManagement είναι πολύτιμο σε ετερογενή περιβάλλοντα όπου μπορεί να θέλετε να διαχωρίσετε τις ιδιαιτερότητες του θησαυροφυλακίου από ένα κοινό script που χρειάζεται μυστικά”, εξηγεί η Sydney Smith, διευθύντρια προγράμματος της ομάδας PowerShell της Microsoft.

“Το SecretManagement είναι επίσης ένα χαρακτηριστικό που επιτρέπει στους χρήστες να απλοποιήσουν τις αλληλεπιδράσεις τους με διάφορα θησαυροφυλάκια, χρειάζεται μόνο να μάθουν ένα σετ cmdlet.”

Σε αυτήν την προεπισκόπηση η Microsoft έχει διαχωρίσει τη μονάδα SecretManagement από ένα ενσωματωμένο προεπιλεγμένο θησαυροφυλάκιο και διέθετε κατά την σχεδίασή της. Διαχωρίζει επίσης τη από την πρόσβαση σε μυστικά και την καταχώριση vaults από οποιαδήποτε vault εφαρμογή.

Ο Paul Higinbotham, ανώτερος μηχανικός λογισμικού στην ομάδα του PowerShell, εξηγεί ότι από την κυκλοφορία της πρώτης άλφα του SecretManagement έγινε “σαφές ότι το αρχικό όραμα και ο σχεδιασμός είχαν κάποια μειονεκτήματα”.

Ένα πρόβλημα από την προηγούμενη έκδοση άλφα ήταν ότι εξαρτιόταν άμεσα από το , αλλά για να επεκτείνουν την εφαρμογή και σε άλλες πλατφόρμες έπρεπε να βρουν ένα αντίστοιχο τοπικό θησαυροφυλάκιο.

Σύμφωνα με τη Microsoft, αυτό το θησαυροφυλάκιο είναι “διαμορφώσιμο και λειτουργεί σε όλες τις υποστηριζόμενες πλατφόρμες του PowerShell – Windows, Linux και macOS”.

https://devblogs.microsoft.com

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).