Δικαστής κόβει την απαγόρευση της WeChat

Ένας δικαστής περιφερειακού δικαστηρίου των ΗΠΑ εξέδωσε μια απόφαση σε εθνικό επίπεδο κατά της εκτελεστικής εντολής του προέδρου Donald Trump, εμποδίζοντας έτσι την απαγόρευση της εφαρμογής WeChat στην χώρα.

Η απόφαση αφορούσε μια αγωγή που κατατέθηκε από χρήστες της WeChat που υποστήριζε ότι η απαγόρευση υπονομεύει τα δικαιώματα ελεύθερης έκφρασης των πολιτών των ΗΠΑ.

Η προεδρεύων δικαστής της υπόθεσης, Laurel Beeler, εξέδωσε απόφαση να σταματήσει η απαγόρευση της WeChat, καθώς οι ενάγοντες έθεσαν σοβαρά ερωτήματα για το αν η απαγόρευση επηρεάζει το σύνταγμα των ΗΠΑ. Αναγνώρισε επίσης ότι η απαγόρευση θα έφερνε πάρα πολλές δυσκολίες στους ενάγοντες καθώς θα έκλεινε ένα κύριο μέσο επικοινωνίας για την κινεζική κοινότητα.

Η Beeler πρόσθεσε ότι δεν ήταν πεπεισμένη για το αν η απαγόρευση θα αντιμετώπιζε τις ανησυχίες για την εθνική ασφάλεια που έθεσε ο Trump, λόγω του ότι υπάρχουν πολύ “λίγα στοιχεία”.

“Σίγουρα η εθνική ασφάλεια είναι σημαντική. Αλλά σε αυτό το ρεκόρ – ενώ η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι οι δραστηριότητες της Κίνας εγείρουν σημαντικές ανησυχίες για την εθνική ασφάλεια – δεν έχει δίνει στοιχεία για το ότι η απαγόρευση της WeChat που απευθύνεται σε όλους τους χρήστες των ΗΠΑ είναι αποτελεσματική για αυτές οι ανησυχίες”, ανέφερε η Beeler στην απόφασή της.

“Όπως επισημαίνουν οι ενάγοντες, υπάρχουν προφανείς εναλλακτικές λύσεις αντί μιας πλήρης απαγόρευσης, όπως η απαγόρευση της WeChat από κυβερνητικές , όπως έκανε η Αυστραλία ή η λήψη άλλων μέτρων για την αντιμετώπιση της ασφάλειας των δεδομένων.”

Η απαγόρευση, η οποία θα είχε τεθεί σε ισχύ την Κυριακή, ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ στα τέλη της προηγούμενης εβδς.
Η απαγόρευση επιδίωκε να αποκλείσει την TikTok και την WeChat, καθώς και να τις αφαιρέσει από τα της Apple και της .

Η απαγόρευση δεν θα εμπόδιζε τους υπάρχοντες χρήστες να χρησιμοποιούν τις εφαρμογές, εφόσον οι εφαρμογές είχαν ήδη εγκατασταθεί πριν από την αφαίρεσή τους από τα app Stores.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).